Šta je novo?

NEC 3520A problem sa DVD-DL diskovima

xakep

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
330
Kad sam svojevremno kupio ovaj uredjaj, bila je prica da fabricki fw ima probleme par problema ukljucujuci i snimanje DL diskova pa sam ga flesovao na tadasnji poslednji 3.05. S obzirom da tada niji ni bilo dvoslojnih diskova u prodaji a kada su se pojavili bili su preskupi, nisam nikad ni imao razlog da ih snimam. Sad mi se javila potreba i mucak - 2 diska snimio, 0 diskova radi. Jedan je bio Philips, drugi Verbatim, oba iz kutije, ne sa stapa.

Pitanje se samo namece: Da li ima jos vlasnika ovakvog drajva i kakva su iskustva sa DL diskovima, odnosno da li uopste mogu da se snime kako treba? Vidim da postoji jos malo noviji fw 3.07 i da li bi on radio ove stvari? Ako je do firmarea, da li postoji neki koji radi i gde se moze skinuti? Na kraju najbanalnije: Da li se dvoslojni snimaju najnormalnije kao i obicni ili ima neka forica?

Poslednja izmena:
Kad sam svojevremno kupio ovaj uredjaj, bila je prica da fabricki fw ima probleme par problema ukljucujuci i snimanje DL diskova pa sam ga flesovao na tadasnji poslednji 3.05. S obzirom da tada niji ni bilo dvoslojnih diskova u prodaji a kada su se pojavili bili su preskupi, nisam nikad ni imao razlog da ih snimam. Sad mi se javila potreba i mucak - 2 diska snimio, 0 diskova radi. Jedan je bio Philips, drugi Verbatim, oba iz kutije, ne sa stapa.

Pitanje se samo namece: Da li ima jos vlasnika ovakvog drajva i kakva su iskustva sa DL diskovima, odnosno da li uopste mogu da se snime kako treba? Vidim da postoji jos malo noviji fw 3.07 i da li bi on radio ove stvari? Ako je do firmarea, da li postoji neki koji radi i gde se moze skinuti? Na kraju najbanalnije: Da li se dvoslojni snimaju najnormalnije kao i obicni ili ima neka forica?

ja se uspesno sluzim ovim rezacem na poslu, fw je 3.07, jos nijednom nije narezao disk sa greskom, ali nismo rezali DL diskove, a sto se tice snimanja DL diskova nema nikakvog posebnog podesavanja, ako iz nero snimas, kad ubacis prazan DVD DL nero ga sam prepozna i daje ti mogucnost da napravis kompilaciju do 8.152MB.

Ni ja nisam imao problema do sad sa DL diskovima. Upropastio sam jos jedan disk i odustajem.

Evo ja imam isti rezac i rezao sam skoro par image-a preko 6GB velicine i sve je ok proslo (u neru rezano). Ali ni jedan disk nije radio posle, pucao je na polovini tj .kad krene da cita drugi layer. Verovatno da image-i nisu bili odgovarajuce napravljeni za DL?

Мој 3540а не жели да реже DL дискове који су сертификовани на 8х. Само спорије. fw. 1.04

Ja sa 3520 nemam nikakvih problema, narezao par dl verbatim diskova 2.4x i rade ok. fw. verziju ne znam sada napamet, a rezac mi van kompjutera.

Nazad
Vrh Dno