Šta je novo?

NEC 3500A povoljno, gde..??? na PM

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ajde pomagajte, ovih bi dana uzeo...
Hvala...

Sto bi jurio NEC-a, kad na svakom cosku imas Pioneer 108D, kome se cena opasno priblizila 70€. 😉

Ili jos bolje, sto ne bi sacekao da stigne novi model Nec-a koji podrzava 8x rezanje na DVD+RW...

Kad se ocekuje?

Pa ne znam, ovi iz Mikro Knjige ga poprilicno nahvalise, kao bolji je od Pioneera, a moze i Pioneer, gde ima za ~70 evra...??

Pa rekoh da se priblizio...🙂

Imas u HotHardware sobi za 73 jevreja.

Valjda je taj NEC bolji za samo rezanje DVD-ova od Pioneer-a... sto je uostalom i osnovna namena DVD rezaca.
Ipak, CD-ovi i DVD-ovi se citaju CD i DVD romovima... 😉
(a ni Pioneer ni NEC nisu dobar izbor za to, sa svojim budjavim vremenima pristupa)

Ali u svakom slucaju, ko jos nije kupio DVD rezac, mislim da treba da priceka NEC 3520...

A do kad da ga pricekamo?

Ako je samo zbog 8X rezanja na RW diskovima, to mi ama bas nista ne znaci.
Meni je i 4X (15min) sasvim dovoljna brzina za rezanje, a onda treba i cekati 8X RW medije i ko zna koja ce im biti cena...

BTW, Borise, ako ti nesto znaci, upravo sam narucio Pioneer-a. 😉

Da, ali gde da uzmem, ajde sta ste se ustekali... 😉

Pa lepo sam ti rekao, prelistaj malo HotHardware sobu.

CAR je napisao(la):
Valjda je taj NEC bolji za samo rezanje DVD-ova od Pioneer-a... sto je uostalom i osnovna namena DVD rezaca.
Ipak, CD-ovi i DVD-ovi se citaju CD i DVD romovima... 😉
(a ni Pioneer ni NEC nisu dobar izbor za to, sa svojim budjavim vremenima pristupa)

Ali u svakom slucaju, ko jos nije kupio DVD rezac, mislim da treba da priceka NEC 3520...

pa ja bas sa DVD pisacem radim sve to.Znaci rezem CDr, rezem DVDr, citam CD, citam DVD. Kad vec ima tu mogucnost zasto da ne koristim sve? mozda malo zezne ponekad sa citanjem nekih CD diskova... ali dobro.. DVD radi super.
2500a :bottle:

Delija je napisao(la):
A do kad da ga pricekamo?

Ako je samo zbog 8X rezanja na RW diskovima, to mi ama bas nista ne znaci.
Meni je i 4X (15min) sasvim dovoljna brzina za rezanje, a onda treba i cekati 8X RW medije i ko zna koja ce im biti cena...
You've got the point there! 😉

Taj ND-3520A valja cekati samo ukoliko bi se pojavio za koju nedelju, max... a da pritom i ne bude preterano skuplji od 3500A.
A opet, gde naci 8x RW medije, za koje pare... ma, igranka bez prestanka! 😉

Love Hunter je napisao(la):
pa ja bas sa DVD pisacem radim sve to.Znaci rezem CDr, rezem DVDr, citam CD, citam DVD. Kad vec ima tu mogucnost zasto da ne koristim sve? mozda malo zezne ponekad sa citanjem nekih CD diskova... ali dobro.. DVD radi super.
2500a :bottle:
Zbog necega sto se zove "acces time". Iliti vreme pristupa, kako sam vec i napisao.

Sad, ne znam kakve je situacija sa tim NEC-om 2500A, ali 3500A je los... stvarno los. Mislim, nije on nista losiji od Pioneer-a 108, svi ovi novi DVD rezaci su takvi... a i taj acces time se poredi sa CD-ROM-ovima, DVD ROM-ovima, CD rezacima i combo uredjajima - pa nije ni cudo sto su losi u poredjenju sa njima.
Jednostavno, probao sam, video sam kakva je situacija... istom CD-u moj combo pristupi skoro dvaput brze od NEC-a... pa tako, kada budem uzeo DVD rezac, ne pada mi napamet da njega koristim za citanje CD-ova i DVD-ova.

cekaj pa znaci po tebi samo je ****** sto je spor?? Nema govora o tome... ovaj moj nije nista sporiji od Teac CD540E ... legendarnog citaca.

Love Hunter je napisao(la):
cekaj pa znaci po tebi samo je ****** sto je spor?? Nema govora o tome... ovaj moj nije nista sporiji od Teac CD540E ... legendarnog citaca.
Moja jedina *zamerka* NEC-u 3500A je sto je spor... tj. ima los acces time...
Dakle, to je *zamerka*, nisam rekao da je ******.

I opet, ja pricam o modelu 3500A... ti imas 2500A... ne znam, mozda i ima razlike. Acces time je osnovni problem svih ovih najnovijih (najbrzih) DVD rezaca, to ces naci u svakom testu... i uverio sam se u te price.

Sad, ili ja imam neki ultra brzi uredjaj, pa je velika razlika u odnosu na 3500A... ili je taj tvoj neki zmaj! 😉

Nazad
Vrh Dno