Šta je novo?

Nec 2510a i problem sa CD-R - HELP!!!!!

Mx

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
619
Uzeo sam pomenuti pre par dana,ali tek sam sada krenuo da rezem neke diskove.I naravno problem.Kopiram dakle cd (data cd) on the fly sa dvd citaca aopen i posle lead in -a izadje neki error i ja ostanem uskracen za jedan disk.Probao sam i sa verbatim data life + i sa tdk.Rezao sam prvo na 32x a onda na 16x.Takodje istu operaciju sam uradio sa CD-RW diskom na brzini 10x i sve je ok.U cemu je problem???????? :wall: :wall:

Prilozi

• error.JPG
    error.JPG
    68.5 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Zaboravih da napomenem.Mashina je nova ,amd barton 2500+@3200+ (FSB 200mhz) ,hard je maxtor 200gb IDE ,ploca je nforce 2 ASUS A7N8X-E Deluxe ,memorija 2x256mb Corsair ,citac je aopen 16x dvd rom , i ako je bitno graficka msi fx5900xt ,zvucna SB live 5.1.
Maxtor disk je vezan kao master za jednu granu ata133, a citac kao master i NEC 2510a dvd rezac kao slave za drugu granu.Da li se zbog ovakve postavke diskova javlja neki problem ili ... (opet napominjem da se cd-rw pri istim uslovima snima bez problema)

Ipak je problem do samog dvd rezaca ,zamenice ga drugim ,ukoliko neko bude imao slicni problem da se ne muci. :wave:

Opet ja pisem na moju temu ,ali cisto ako se josh nekom desi nesto ovako cudno nek mi objasni.Rezac mi je vracen jer radi sve ok.Cak su rezali u toj firmi i jedan cd kada sam ja dosao da se stvarno uverim da je sve ok.Dodjem kuci,utaknem rezac i radi!Jedini problem koji sam primetio je da Nero nece da prepozna ubaceni disk kao prazan ukoliko je pre njega rezan neki drugi cd.Znaci samo restartujem nero i radi.Ali kada sam rezao prva cetiri puta nero pocne da reze i cim krene sa rezanjem track-a odmah ispadne writing error.Meni rezac sad radi,nisam menjao nista od kada su mi ga vratili,isti je serijski broj rezaca kao i ranije (nisu ga menjali) ,a meni i dalje nije jasno sta se deshava(lo). :wall:

probaj neku drugu verziju nero-a (ako je 6.x, probaj 5.5.x ili obrnuto), ili neki drugi program za rezanje...

Vrh Dno