Šta je novo?

Ne zamerajte se kompjuterskim stručnjacima! ;)

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
SerbianCafe je napisao(la):
Jedan administrator za mreže iz Amerike uhapšen je zbog „zaključavanja” računarskog sistema, vrednog više miliona dolara, koji obrađuje osetljive podatke. Svi podaci u vezi sa platnim spiskovima, pravnim dokumentima, oficijelnim e-mailovima za područje San Franciska ostali su zarobljeni u programu računara za koji lozinku poseduje samo četrdesetrogodišnji Teri Čajlds - IT administrator kompanije FiberWAN (Wide Area Network).
U zakljucku clanka:
SerbianCafe je napisao(la):
Zaključak koji se može izvući iz cele priče jeste: ne zamerajte se kompjuterskim stručnjacima!

http://www.serbiancafe.com/lat/vesti/21/50608/ljuti_kompjuteras_ne_da_lozinku

I onda ga lepo odvedu u muriju i ubiju od batina dok ne kaze lozinku.
Zakljucak je: "Ne pametuj i ne zameraj se muriji"

Poslednja izmena:
I onda ga lepo odvedu u muriju i ubiju od batina dok ne kaze lozinku...

Međutim on ni nakon više sati teških batina ne odaje šifru. Bacaju ga u ćeliju i posle par dana ga nalaze kako nervozno šeta gore-dole i govori sebi: Seti se šifre budalo, seti se šifre... :D

Ne znam šta je on hteo sa ovim?! verovatno 5 minuta slave...

Mislim da tip nije "zakljucao" racunar sa podacima vec samo nije dao nadredjenima lozinke za njihovu mrezu (ruteri, svicevi). Tako da nista od podataka nije ostalo nedostupno vec samo posle njega niko nije mogao da administrira mrezu... prica je malo naduvana :)

A Gary McKinnon je baš stručnjak, upao u 97 US Army & NASA računara tražeći dokaze o NLO. Evo šta kažu o njemu:

"The US government claims he committed a malicious crime - the biggest military computer hack ever."

Međutim on ni nakon više sati teških batina ne odaje šifru. Bacaju ga u ćeliju i posle par dana ga nalaze kako nervozno šeta gore-dole i govori sebi: Seti se šifre budalo, seti se šifre... :D
:laugh:
Mnogo jako!

Poslednja izmena:
Sto si surov, covjek se samo malo zezao:)

Popustio bi on pod paklom Cvorovica :D

Mislim da tip nije "zakljucao" racunar sa podacima vec samo nije dao nadredjenima lozinke za njihovu mrezu (ruteri, svicevi). Tako da nista od podataka nije ostalo nedostupno vec samo posle njega niko nije mogao da administrira mrezu... prica je malo naduvana :)

Tacno tako... on nije nista mjenjao na sistemu/mrezi, samo nije rekao koji je password.
Ne znam za Amere al ovde u Australiji te veze u poslovnom ugovoru da ni slucajno ne pokusavas da pravis takvu vrstu *****rija... inace te mogu krivicno kazniti.

Mada i ovaj je lik naje8ao... koliko se sjecam, napravio je par miliona stete (kao shatro nije nista dirao, al niko nije mogao da nagleda mrezu i tako neki fazoni).... sve u svemu ne gine mu mardelj na malo duze. Ima da se nacita opasno.

Vrh Dno