Šta je novo?

Ne vredi, moram pitati... [Intel, AMD - ploče, kombinacije...]

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Trenutna konfiguracija je u profilu. Uzeću ATi HD3850 kad se stabilizuje cena, to sam 99% siguran, kao i 2x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz (to sam 200% siguran), a posle toga treba još i ploču promeniti, pa me zanima sledeće, šta bi trebalo uraditi:

Prva varijanta:
- uzeti neku od boljih 770/790X ploča, lepo sve ovo spakovati na nju i voziti tako
(ovaj CPU mi lagano radi na 2.7Ghz a GeminII ga drži na 29C idle, 40 i nešto sitno je load)

- kasnije, ukoliko se Phenom ikada optimizuje, kupiti Quad i time "zatvoriti" mašinu
Ovo je čini mi se i jeftinija, a i jednostavnija varijanta...

Druga varijanta:
- prodati ovaj CPU i MB, kupiti E2180 i neku od P35 ploča (P5K, neku od GA varijanti), poterati sve to na 3.2 ili koliko već može stabilno i voziti tako
(naravno, ovo bi bila brža varijanta u startu...)

- kasnije (dosta kasnije) kupiti neki od novijih Intel CPU-a koji će moći ići na jednu od ovih spomenutih ploča i time "zatvoriti" mašinu...

E sad... Ja jesam za ovu drugu varijantu, ipak je brža, jednostavno, procesori su bolji i to je to... Ali, dosta para je to, ipak treba kupiti i ploču za ~100, procesor za ~70, pa se onda njakati sa prodavanjem ovoga svega, veliko je pitanje da li bi se isplatilo, ipak za tu razliku u ceni može da se uzme neka fina komponenta, tipa jedan extra dobar miš, tastatura, napajanje, svejedno...

Šta bi vi uradili da ste na mom mestu? (osim samoubistva :D)

Ја бих то арчио док се не стекну услови за куповину quad-a (тј. много бржег процесора), па тек онда мењао матичну и процесор.

Masinu nikad ne mozes "zatvoriti". :d Za 1-2 god. bice opet sve po starom, izaci ce 2x brze karte, ddr3 ce se omasoviti, quad biti za siroke mase...
Preporucujem ti da samo kupis 3850 i da ostalo ne diras. Pogledaj realno koliko bi te kostalo prelazak na Intel ili kupovina 790 ploce i kupovina tog rama, a koliko bi realno dobio na performansama u igrama. Mislim da se ne isplati.

....
Šta bi vi uradili da ste na mom mestu? (osim samoubistva :D)

Jedno sam siguran, vreme, "uboscu taj i taj CPU za toliko i toliko vremena" je definitivno proslo, npr. kad sam uzimao KT-133, uzeo sam durona na 650MHz i STVARNO sam mogao posle godinu dana da bocnem bilo koji proc na 1-1.3 i sa jos 512MB da imam potpuno novi komp (ne smao ja nego svi) e sad to vise nece da moze.
Mislim da je najbolje nekako uci u voz, "sve za sve" dakle kompletno menjati celu konfu (ostavis samo HDD+case +optika), al to mogu samo retki jer ti to istrese nenormalan novac.
Dakle uradi sta mislis da je najbolje samo nikako "to cu posle" jer ce ti to biti najgora kombinacija, covek se it toga retko izvlaci.
Nije neka pomoc,a?

Nikada tako nisam radio (menjao komplet mašinu), uvek je išlo malo po malo, pa će tako biti i ubuduće :)

Videćemo, bliža mi je (finansijski) ova AMD varijanta, samo ću ploču zameniti za neku dobru 790 i to je to...

Nazad
Vrh Dno