Šta je novo?

Ne volim Facebook - uclani se i ti! :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Mislim da mi nikada na netu nesto toliko nije islo na zivce kao Facebook

Da, imam profil, rekla mi deca da ga registrujem - ali ne ucestvujem uopste.

Podelite i vi ostali svoj hejt sa nama :d

Nemam profil (nisam ni imao niti cu imati), ide mi na zivce poprilicno, a i ne vidim poentu objavljivanja gde sam bio, s kim, sta sam radio, "kacenje" fotki i sl.

Ali ja volim FB; sve dok me ribe startuju i dok se ne ozenim ne brisem se :)

Like! :d

Nemam profil i skoro sam siguran da ga nikada necu ni praviti. Mislim da je cak u pocetku ideja FB-u bila jako dobra. Takodje sam siguran i da nekoj manjoj kolicini ljudi FB dosta znaci, i da ga "koriste" na pravi nacin. Ali vremenom su od tog FB-a napravili nesto gore od Grand-a. To za vecinu uopste nije "socjalna" mreza, pogotovo za mladje generacije. A stvarno me boli k. i muka mi je da gledam ko se s kime smuvao, ko se gde napio, ko se slikao u kupatilu i sl.

P.S naravno, ista je prica i za sahranjeni myspace ..

Dobro je da je OCz napisao svoj post pre mene, pa sad ja manje moram da kuckam :)
Mene je FB počeo izuzetno da nervira onog momenta kada su ljudi (posebno devojke) počeli umesto razmene broja telefona da razmenjuju ''fejs''.

Mnogo njih me smaralo da se registrujem, ali to se nikada neće desiti.

Hejt FB! :D

Zasto treba mrzeti "fejs"? Zato sto 3/4 njih koji su tamo smatraju ga za svoj licni opis, pecat, za nesto sto ih predstavlja na netu kao neki virtuelni karakter. A i da se ne zaboravi da sigurno trecina od njih koji ga zele, pre toga ni ni google nisu otvorili...

Sajt na kome vecina "neukih za internet" otvara svoj privatni zivot svakom strancu koga doda tamo. Fejs bi bio isto kao da ste pre 20-ak godina svoje privatne slike kacili, npr. ispred svog dvorista, ulaznih vrata i pored toga pisali sta trenutno radite, slusate, gledate u svojoj kuci ili stanu...

Sto se mene tice, svacije je pravo da ga koristi, ali ovo su cinjenice koje stoje.

iako sam pasivan juzer i dosta stvari me nervira ipak najvise smaraju ljudi koji imaju potrebu da svima daju do znanja da bas oni nemaju facebook profil...big deal

10831_1328750698130_1211832096_30980994_2520847_n.jpg

:d

^^ A mene najvise smaraju ljudi koji svima daju do znanja da oni imaju FB profil, razmenjuju iste, bavestavaju druge kad i gde su bili, s kim, sta su radili/ce raditi, kakvog su raspolozenja, igraju igrice koje su na nivou Sega Mege, itd. I najvise me nervira kada u "real life"-u pricaju o FB profilima i dogovaraju se kako ce, s kim i sta pricati preko FB-a, koju sliku ce komentarisati i sl.

Od lika koji je pokusao da plati racune sa slicicom pauka :)

Why would I want anybody I don't know knowing what I am doing? I don't yell out to everyone in the supermarket "I am buying oranges" so why would I want to do it on my internet? When I was young, I lived in a small village where everybody knew each other and knew what everyone was up to. There was a fat italian kid who lived next door to me named Tony. One day I shot him in the leg with a home made bow & arrow from my treehouse that overlooked his yard and his parents called the police. Within hours the entire village was calling me William Tell. Having escaped the small town mentality for the last fifty two years, I am hardly going to advertise my movements now.

I have a photo album on my bookshelf full of faces of people I know which I haven't opened since 1982 so why would I want their faces on my internet? None of them are even very good looking. I tried facebook to see what all the fuss was about and was only on there five minutes before some ***** poked me. It is easy to be brave when you are on the internet.

Hm... mi smo na studijama koristili fejs kako bi komunicirali sa profesorima i asistentima, zakazivali termine konsultacija, obaveštavali jedni druge o promenama, novostima i slično... Mogu da kažem da sa te strane nije bilo loše, napravio sam grupu "Kolege" i grupu "Profesori" i lepo vidiš sve odmah, bez preteranog spama.

Pa kao neka obavestenja, oglasi, promocije i sl. i moze da funkcionise. Ali ostali kiceraj - no comment. Sto se tice same komunikacije - mail i skype su sasvim dovoljni

Ne volim Facebook - uclani se i ti! :)

Ja mislio da ovo neka grupa :d

Kao da polovina vas stvarno nema account koga su napravili "zato sto su ih prijatelji/rodbina/partner naterali" i kao da ga ne posecujete svakodnevno "cisto da vidite sta ima" :p

Ja sam svoj nalog ugasio u aprilu, od tada se nisam logovao, a iskreno - i ne osecam potrebu.
Shvatio sam da sam vremenom poceo da ga koristim ponajmanje za ono sto bi trebalo da mu je osnovna namena.

Mene ovo sad podseca na apple hejt teme :) Ne ozbiljno, face moze da se koristi na mnogo nacina. Uvek je lako nesto izvrnuti i primeniti pogresno.

Dodajte na face ljude sa kojima ste inace u kontaktu, ne bi trebalo da imate probleme tipa spamuju me sa tim kako su se sinoc napili, popeli se na bojler da se slikaju isl.

A ako se i inace krecete u takvim krugovima, onda vam njihovo ponasanje na face-u nece biti novost.

Mislim da najveci problem nastaje u tome sto vecina ljudi uspe da uz pomoc face-a preskoci neke granice i udje u krug nekih ljudi sa kojima inace nema kontakta, a onda se naravno nadje u cudu. Logicno je da neko 70 i neko godiste bude u zbunu kada vidi ponasanje 90 i nekog, to je generacijski jaz, a ako ste i roditelj dzaba, i sami znate koliko roditelji nista ne znaju o svojoj deci po sebi.

Nemam FB account, nemam nameru da ga otvorim, ali nemam razlog ni da hejtujem ljude koji ga imaju.
Takav tip društvene mreže širi mnogo veću dozu licemerja nego što mi prija.

Jedina OK stvar koju sam video na tom servisu je deljenje fotografija. Još ako svako može da odobri/zabrani da ga treća osoba taguje, onda je više nego OK.

No-I-Am-Not-On-Fucking-Facebook-T-shirt-andigear.jpg

Otvorio profil na nagovor ortaka da igramo Texas Holdem poker. Kada sam shvatio da sam se navukao na poker i da visim ko dileja po par sati igrajuci poker resio sam da batalim. Uspeo sam samo da se navucem da neke druge igre ali mi one nisu dugo drzale paznju.
Sada sam ponosni vlasnik profila na fb gde se logujem recimo jednom u 2-3 nedelje na 2 min max.
Nikad necu skapirati ljude koji tamo kace slike sa kojekavih letovanja itd.

Ja kad ga nisam voleo, nisam ni imao nalog. Sad mi je bzvz da pričam kako ga mrzim, a imam profil. Ono što i dalje mrzim i ne razumem su one retardirane igre na koje ljudi spucaju dobar deo svog života... a ničim te ne obogaćuje. Vreme može mnogo bolje da se iskoristi, uvek!

Hm... mi smo na studijama koristili fejs kako bi komunicirali sa profesorima i asistentima, zakazivali termine konsultacija, obaveštavali jedni druge o promenama, novostima i slično... Mogu da kažem da sa te strane nije bilo loše, napravio sam grupu "Kolege" i grupu "Profesori" i lepo vidiš sve odmah, bez preteranog spama.

Meni je to toliko bzvz i neprofesionalno da nemam reči... Zar za normalnu komunikaciju sa profesorima i asistentima nije dovoljan mail? Ili sam ja previše staromodan. Kapiram da si studirao na nekom sega-mega faksu...

Nadaj se :) Univerzitet u Novom Sadu, državni fakultet.

Neprofesionalno ti je što profesori koriste mail, fb, twitter i ostale nove tehnologije? ***, ja sam studirao na savremenom odseku, sva sreća, i kadar je star do 30 godina... Nisu babe i dede koje su navikle na pisaće mašine i partijske knjižice KPJ :)

U 80% slučajeva komunikacije sa kadrom smo koristili mejl, twitter, fb i sms samo kad treba nešto javiti neodložno i hitno :)

Poslednja izmena:
Cekaj, na mom faxu koriste golubove pismonose, mora da smo mnogo *******i zbog toga, i profesori imaju konsultacije svakog 3. cetvrtka neparnim mesecima, koje se zakazuju minimum 6 meseci unapred preko goluba.

Mislim daj... svako je gospodar svog vremena, drugo kao sto mladja populacija salje stotine sms-ova dnevno, a ja za to nemam vremena, tako nemam ni za to da visim na FB 20 sati dnevno.

Najgore od svega je biti apriori iskljuciv, radis onako kako tebi odgovara i kraj i naravno da drugim ljudima odgovara nesto sasvim drugo.

Nemam nalog al nisma apriori protiv. Svako je gospodar svog vremena pa ako zeli da se drndelja sa sadjenjem baste il koje su vec zabave na FB-u nek uziva, ionako igre i jesu gubljenje vremena :) Mada mi vise smeta cela jedna subgrupa novih korisnika pc-ja koja prvo kupi komp u tempu i onda otvori nalog na fb-u i to j sve sto urade sa kompom, e da odgledaju i neku rnjavu :D

Imam Facebook profil, ali logujem se samo kad šaljem poruku nekom/j kolegi(nici) sa faxa ili kad očekujem poruku (za to sam i napravio profil), na profilu nemam nikakve lične informacije ni slike, imam samo dva prijatelja, čoveka koji radi seminarske radove jer sam ga jednom nešto pitao (ne vezano za mene) i tetku iz Amerike s kojom nisam ništa ni komunicirao jer se dopisujemo e-mejlom :d.

Ne mrzim sȃm Facebook, mislim da je vrlo koristan za pronalaženje ljudi od kojih nemaš nikakve kontakt informacije nego samo ime. Ali stvarno mi nisu jasni ljudi koji koriste Facebook za razglasivanje svim "prijateljima" kako su se napili, bacili peglu ili bili na moru i postavljaju slike istih (mada ako im je to životni stil, opravda i ponašanje na Facebook-u). I onako stavljaju u svaki komentar LOL, ROFL i tako te skraćenice za pokazivanje lažnih stanja svesti (ko da se neko uopšte smeje naglas kad napiše neku od tih skraćenica) i udaranje ASCII smajlija u svakoj rečenici. (Jeste li gledali onu reklamu za MTS kad dva lika u busu pričaju Internet slengom. Naglas govore LOL, a uopšte se ne smeju.)

Čak i pored mog opreza spamovao me je opštinski odbor Demokratske stranke iz Smederevske palanke (verovatno zato što sam jednom poslao poruku kolegi koji je iz Smedereva) :wall:

Poslednja izmena:
Neprofesionalno ti je što profesori koriste mail, fb, twitter i ostale nove tehnologije? ***, ja sam studirao na savremenom odseku, sva sreća, i kadar je star do 30 godina... Nisu babe i dede koje su navikle na pisaće mašine i partijske knjižice KPJ :)
Pročitaj ponovo... nigde nisam rekao za mail, ali mi jeste jako glupo ostvarivati tu vrstu komunikacije preko FB-a.

Primite me u klub. Nemam profil, nikada nisam imao, niti ću imati.

Aj ja da bacim neko misljenje, mada nisam ja fejs veteran.
Losa stvar je sto je fejs poctao "cool", jednostavno si "in" ako imas profil, iako nemas net.
Tetke, babe, dvogodisnja deca imaju profile....
Jos gore od toga je neka cudna otudjenost. Recimo, frendovi na fejsu koji vam se na ulici ne javljaju kad se sretnete, iako zajedno idete na fax....
Sada se razmenjuje fejs umesto telefona, kad si tamo lako cemo posle.
Ovo piskaranje ko sta radi je maloumno, msm koga zanima ko je sta jeo, dal vise ne pije, dal je slobodna...ali radoznali su ljudi, vole to da citaju.
Dobra stvar je sto lako mozes da nadjes svakog, posto je svako na fejsu :)
Ljudi ne stizu da se druze, vidjaju sa nekim prijateljima, ***, posao, deca... nemamo vise zaludnih 19 godina, a na fejsu bar vidis sta taj prijatelj radi, vidis de je bio na moru, kako se proveo za 1 Maj....cujes se i fonom s njima , al slika govori vise od 1000 reci :)

I tako, kao i sve cool stvari i fejs ce da vremenom smori, ispasce iz mode, sumnjam da ce i ovima sa 2k+ frendova da bude zao zbog toga.

Sada se razmenjuje fejs umesto telefona...

Potpis za ovo. Inace, imao sam profil dve ipo godine ali sam ga izbrisao pre mesec dana i skroz bi zaboravio na njega da me stalno ne zapitkuju zasto sam to uradio. :S:

Pročitaj ponovo... nigde nisam rekao za mail, ali mi jeste jako glupo ostvarivati tu vrstu komunikacije preko FB-a.

Pa Facebook je i nastao tako što je korišćen za komunikaciju studenata na fakultetu. E sad, druga je stvar što se pretvorio u 99% gluposti i što je profit kao i u svemu prevladao i otišlo se u sasvim drugom smjeru (igrice, slanje virtuelnih poklona, pisanje šta si danas jeo, kako si sinoć spavao, imaš li tvrdu stolicu ili proliv itd....). Ja sam prilično kasno otvorio profil i u prvih sedam dana postavio neke slike, našao drugove iz škole koji su rasuti svuda i Facebook mi je izgledao kao OK stvar. Onda sam shvatio da sam se sa tim ljudima čuo taj prvi put i nikad više, da su mi ljudi počeli slati razne gluposti od kojih nema apsolutno nikakve koristi, da se ljudi zamlaćuju sa nekim učlanjivanjima u kojekakve grupe i da još misle da je to nešto jako bitno za funkcionisanje svijeta i sad nedeljno otvorim Facebook na ukupno 10 minuta i počeo sam razmišljati da obrišem profil jer mi ni u kom pogledu ne bi nedostajao.
Kao i sve u današnjem društvu i Facebook će izaći iz mode čim se pojavi nešto drugo i ljudima interesantnije

Ja sam ga otvorio da bi nashao ortaka iz Kanade a ispostavi se da on uopshte nema FB account, a chak i da sam mislio da ga koristim, ne bi to radio jer mi je onaj interfejs uzasno konfuzan i nelogichan, i nervira me iz istog razloga zbog koga me nerviraju svi online nachini komunikacije danas, ukljuchujuci i ovaj forum, a to da su tamo vecinom ljudi koji su juche krenuli nechim da se bave, ali obavezno znaju sve o tome vec danas :d Na kraju sam posle svakodnevnog spama od raznih ljudi "ubaci me, ubaci me", ubio account..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno