Šta je novo?

Ne vole se kodeci!

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem sa kodecima...

Dobio sam jutros sve 4 sezone Futurame (180Mb po epizodi XviD kodek). Ali nijedan plejer nece da ih otvori! Kada pokusam preko bsplayer-a, CPU zakuca na 100%, dvixsm.exe radi, ali nece da otvori... VirtualDub ih otvara bez problema! Kao i premiere!
Problem sam zaobisao privremenom deinstalacijom DivX kodeka! Ali me zanima kako da ih nateram da rade u simbiozi... (DivX kodek mi je potreban, koristim Converter)

Od kodeka imam instalirano

DivX 6.4.0 (privremeno deinstalirano)
XviD 1.1.2 (1.11.2006)
OggDS 0.9.9.5 (potrebno zbog Family Guy-a)
Ac3 Filter
Indeo 5.1.1 Audio codec

U cemu bi mogao da bude problem...

Unapred hvala

instaliraj divx kodek a preko njega ffdshow u kome ćeš uključiti dekodiranje divx/dv50 formata. naravno divx kodek ti ostaje za editovanje.

skini kmplayer i uzivaj

Probaj KMPlayer za pustanje video fajlova - ne zavisi od sistemskih kodeka.

Kao što ti je Voodoo rekao... ffdshow će preuzet one formate koje u njemu uključiš, a one koje disejbluješ će reprodukovati "izvorni" codec. Može se još nešto učiniti, promeniti u AVI fajlovima tzv. 4CC kod, tako da DivX nikad ne otvara te fajlove s kojima imaš problema, čak i onda kada je default za divx.

Uzmi neki od K-lite paketa, full ili standard varijantu, i uz BS player ne bi trebao da imas vise problema

Kao sto je rekao furious k-lite mega codec pack ima vecinu potrebnih kodeka...koristim ga oko 2god i jos nijednom nije bilo "mrznje" izmedju bilo kojih codeca...a pogledao sam 1000 serija tog tipa

Kojih 5 sezona? Zadnja epizoda je [WIKI]The Devil’s Hands are Idle Playthings[/WIKI] i to je 18 epizoda 4 sezone... Posle te epizode serija je otkazana...

Btw problem sam resio!

Isto sam imao problema sa pustanjem epizoda futurame kada sam ih dobio kao i Coola, ali posle instalacije K-lite standard paketa, sve se normalno pustalo. Pre toga sam koristio samo ffdshow, ali izgleda da nije bio dovoljan. K-lite stand. ima u sebi ffdsow ali jos i neke kodeke, tako da za sada vise nemam problema da pustim bilo koji video format. Moja preporuka je taj paket, ali moze i KMplayer, mom drugu lepo odradjuje posao, ali ja sam se navikao na kombinaciju k-Lite i BS Player pro 2.1

Resio jos pre nedelju dana.

Samo sam deinstalirao XViD codec. Problem je bio u tome sto epizode imaju dva audio stream-a, pa je DiVX pokusavao da dekodira audio, a Xvid Video komponentu... Koristim samo dvix encoder i to manuelno (samo sam iskopirao xvid.dll u system32 folder.

Ako neko ima prve dve epizode (vidi dole)
Futurama - 1ACV01 - Space Pilot 3000
Futurama - 1ACV03 - The Series has landed
Velicina treba da bude oko 173 Mb(177.948-179.538Kb) i treba da ima audio komentar.

neka me kontaktira na PM!

Problem je u tome sto su te Futurame u .ogm kontejneru sa ogg zvukom. Zasto ih je neka budala preimenovala u .avi... to je pitanje.

Evo mog iskustva, pa ako nekom pomogne. Pre manje od mesec dana - potpuno cista instalacija windowsa+ffdshow+mpc. Pustim Futuramu (znaci bas doticne epizode sa dva audio strima ~170mb) i zvuk malo stuca, zakasni za slikom pa preskoci da bi se sinhronizovao. Procesor na bedih 20% sve namesteno po propisima. Uglavnom zakljucio sam da splitter (valjda interni MPC splitter) ne radi posao kako valja. Skinem i instaliram Haali Matroska Splitter (poseduje i ogm splitter) i to resi stvar, ffdshow i dalje zaduzen za XviD i ogg (Vorbis) zvuk.

Vrh Dno