Na kompu je instaliran win 7 na C particiji, a na D particiji je instaliran Ubuntu poslednja verzija. Prilikom startovanja kompa nemam onaj meni gde biram koji sistem da se podigne. Kako to da podesim? Malo sam guglao na netu ali se bas ne snalazim (linux mi nije bas poznanica, ai mi za nesto treba pa sam ga zato isntalirao), pa bi mi detaljnije objasnjenje znacilo.
Takodje, sada kada se windows ucita, ne vidi uopste D particiju (na kojoj je linux). Moze li se ovo osposobiti da se u win 7 vidi druga (D) particija? Kada sam instalirao Ubuntu cinimi se da ta D particijia prilikom formatiranja nije mogla ostati kao NTFS vec neka druga varijanta (ne mogu da se setim koja), pa je mozda to problem?
Takodje, sada kada se windows ucita, ne vidi uopste D particiju (na kojoj je linux). Moze li se ovo osposobiti da se u win 7 vidi druga (D) particija? Kada sam instalirao Ubuntu cinimi se da ta D particijia prilikom formatiranja nije mogla ostati kao NTFS vec neka druga varijanta (ne mogu da se setim koja), pa je mozda to problem?