Šta je novo?

ne umem da instaliram novi hard

bojan23

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2008
Poena
319
imam plocu a8n-vm csm i na njoj wd200 i dvd na ide kablovima, prikacio sam novi wd7500aaks u sata, ali u biosu i sistemu ga nema. zvao sam lika kod koga sam kupio, kaze da ploca podrzava taj hd i da ne treba da stavljam jumper na njega. kaze da verovatno nisam nesto ukljucio u biosu i da donesem masinu kod njega u radnju u ponedeljak. ponedeljak je tako daleko :) a i mrzi me da vucaram kuciste po ovoj vrucini, pa ako neko moze da pomogne preko foruma ili nekog messengera bilo bi super. :wall:

Udji u BIOS > MAIN MENU > First ( Second,Third,Fourth ) SATA > Enable

in bios i have:
primary ide master - wdc wd2000jb
primary ide slave
secondary ide master - dvd
secondary ide slave
first sata
second sata
third sata
fourth sata

ide configuration and when i enter in it name of menu changes in raid setup and there is

serial-ata 1 disabled
serial-ata 2 disabled
nvidia raid func. disabled

new hd shows up when i changed

serial-ata 1 to enabled
serial-ata 2 to enabled

now its in a second sata - wdc wd7500aakc

but...

when i go through wizard in computer management, it shows up like

drive m (i wanted like that), layout "simple" (other partitions on ide hd are "partitions" not "simple"), type "dynamic" (other partitions on ide hd are "basic" not "dynamic") and i cant resize it or do anything in partition magic with it. not that i want to, it can be like one partition of 730gb, but i wonder is this ok or i did something wrong?

can it be logical drive somehow or it needs to be simple volume cause its in olive colour instead of dark blue?

Poslednja izmena:
Sta si udario u engleski :D
Prebaci hard u basic i onda pravi particije (posto je meni disk vec basic nudi mi da prebacim samo u dynamic, kod tebe ce biti obrnuto)

Prilozi

• hdd.png
    hdd.png
    25.2 KB · Pregleda: 90
ma postavio sam na par foruma pitanje kako bi resio problem sto pre :)

uspeo sam, evo sad formatiram hard vec par sati :) hvala

Ja sam formatirao WD od 1TB jedno 4-5 sati, full format.

da budem precizan, trajalo je tri epizode sopranovih :D

Nazad
Vrh Dno