Šta je novo?

Ne ucitava desktop !!

thunderball

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2008
Poena
309
Instalirao sam danas razne antiviruse i antispajvere nevezano za ovo. Onda mi se komp u jednom trenutku zabagovao (blue screen). Kada sam ga restartovao nece vise da mi ucita desktop. Ucita win logo i onda pozadinu i ostane tako prazan. Samo preko alt ctrl del mogu da pokrenem task menager iz kojeg imam pristup svemu (i na desktopu) i na harodivima preko run pa brows opcije...
Kada kucam run c windows explorer, on mi izbacuje da ne moze da nadje fajl... Ni safe mod mi ne radi. Cak sam iz msconfiga odstiklirao skoro sve na startupu i i dalje isto. Sad sam na netu jer radi preko task managera pa run pa brows.

BTW gde je control panel kad trazis iz browsa?:wall:

Da li ima neki fix za ovo???

Možda je najbolje u tom slučaju uraditi repair windowsa, možda je još nešto oštećeno, osim explorera

@thunderball

Nadam se da nisi instalirao sve te razne antiviruse i antispajvere istovremeno posto se ne podnose bas najbolje i to bi mogao da bude razlog sto ti se to desava.Mislim da si poprilicno sredio instalaciju windowsa i da je najbolje da pokrenes instalaciju ispocetka jer ga ovako nikada neces srediti kako treba a i trajace uzasno dugo.Kao alternativa repair windowsa ali kako hoces.
Control panel palis sa start run control.exe enter(ili u tvom slucaju file run control.exe ok) pa se igraj..
Poz

Poslednja izmena:
Skini Malwarebytes' Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/ sa interneta i instaliraj ga na komp. Posle toga pokreni ga da skenira kompjuter i kada zavrsi obrisi sve na Remove sto je nasao pa resetuj komp. Imao sam vec nekoliko takvih slucaja ovih dana.

Hvala na savetima.

U medjuvremenu sam nasao ovo na netu:

1. CTRL-Alt-Del to bring up Task Manager.
2. Click File | New Task(run).
3. Type regedit in the Run box and click OK.
4. Browse to the following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File
Execution.options

5. Under this key there will be subkeys named explorer.exe and
iexplorer.exe. Delete the explorer and iexplorer keys entirely. They should
not be listed under the Image File Execution.Options key.
6. Close the Registry Editor.
7. Restart the computer.

Pre nego sto sam stigao da restartujem, javio mi ortak gde je control panel.
Cim sam pokrenuo Control panel ucitao mi se desktop.

Za sada je win skrpljen.

Ono sto je smesno je sto mi sada ono zbog cega sam se i zezao sa antivirusima sada radi normalno:)...

Poslednja izmena:
Pa kad si instalirao razne antiviruse i antispajvere.Koliko ukupno bas me zanima!

Ne odjednom...

Skini Malwarebytes' Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/ sa interneta i instaliraj ga na komp. Posle toga pokreni ga da skenira kompjuter i kada zavrsi obrisi sve na Remove sto je nasao pa resetuj komp. Imao sam vec nekoliko takvih slucaja ovih dana.

stalno mi nalazi mrxdavv.sys, k86.bin i capico.dll koje ne moze da obrise ni posle restarta...

Ako se nisi resio tih malware-a uradi sledece:

pokreni Malwarebytes i klikni na update
kad se zavrsi azuriranje iskljuci se sa interneta
pokreni quick scan i sve sto nadje obrisi

mrxdavv.sys i k86.bin - ova dva su rootkit-i i tako bi trebalo da ih mbam ocisti

ovaj treci se nalazi u C\Windows\system32
moras da ga ocistis iz Safe mode rezima, znaci obrises taj capico.dll
Zatim moras da ga obrises iz registry-a, ovo ti je putanja do njega
start\run\regedit
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects

Javi sta si uradio, pozdrav!

uradi ovo sto je napisao @spock1
pa postavi HijackThis logfile
Skini program sa sledeceg linka:
http://www.majorgeeks.com/download5554.html
Stavi ga u zaseban folder,nazovi folder i HjT program u bilo sta drugo..npr.benchmark.exe
Pokreni ga
idi na "Do a system scan and save the logfile"
na kraju skeniranja program ce izbaciti tekstualni log.
* taj log kopiraj ovde (copy / paste)

mrxdavv.sys ne odustaje.
Ako moze bez postavljanja HJT logova bilo bi najbolje...

Na nekom stranom forumu se otvorila mogucnost da stalno prijavljivanje mrxdavv.sys mozda predstavlja neki bug u programu, mada sumnjam.

Ne znam sta mrxdavv.sys radi ali nema nekih vidljivih problema u sistemu sa njim trenutno...

Probaj da ga uklonis ovim programom
Pokrenes ga dvoklikom sa desktopa, ukoliko pronadje nesto trazice ti restart, Yes i posle ce jos jednom automatski restartovati.

Probao vise puta. Kaze da je sve cisto. Moguce da malware remover pogresno prijavljuje nepostojeci fajl...

Ajde molim te pusti ponovo malwarebytes i postavi log koji izbaci ovde na forum. Moguce da ga on ocisti i ti ga ponovo prebacis sa fleshke na komp.

Interesantno. Sada ni on vise ne prijavljuje nista. Ne znam sta se desilo. Hvala za preporuku u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno