Šta je novo?

Ne radi tastatura za XP Setup

DukeofSerbia

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
390
U pitanju je Windows XP. Računar nema antivirus već preko mesec dana. Ne pitajte, nije moj, već drugara. Od jednom se prostor na C particiji smanjio na samo 30-tak MB. Sve živo je skoro izbrisno ili prebačeno na D pariticaju, ali se odmah oslobođeni prostor automatski smanji. Time je nemoguće instalirati bilo kakav program, makar bio i manji od megabajta :crash:. Na D particiji je sve normalno.

Bio sam pre podne do njega da reintsaliram XP i onda kreću novi problemi. Kada se pokrene CD i ispiše da se pritisne Enter za ulazak u Setup, ne dešava se ništa. Jednostavno tastatura ne reaguje – ni veliki Enter, ni onaj manji u numeričkom delu. Promenimo mi tastaturu (ova je USB) i stavimo staru PS/2. Isti problem – nema šanse da registruje Enter. Inače u BIOS mogu ići normalno i radi F11 (za biranje butabilnog uređaja).

Onda sam pokrenuo instalaciju iz samog XP-a, računar se restartovao i ušao u Setup, ali novi problemi. Prvo se XP ponudio da se instalira na D particiju, jer na C ima malo mesta i zato što vidi prethodnu instalaciju. Uspem izabarati C, ali nema opcije za formatiranje diska već jedino za brisanje C:/Windows foldera! Totalno ludilo... Obrišem Windows folder i kad krene instalacija javi da je CD instalacija korumpirana. Pritiskam Enter i ništa. Restartujem računar i opet ista priča i tako u krug.

Ubacio sam CD u moj i još jedan laptop, radi Enter i dobijem meni da biram šta i kako.

Da li moguće da je neki crv/virus naparavio veliku štetu? Nije mi normalno da tastature uopšte ne reaguju.

Šta činiti (ako neko ima ideju)?

Nareži na CD EaseUS Partion Master http://download.cnet.com/EaseUS-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html sa bilo kog kompa , bootuj ga i preko njega obriši tu particiju na koju ne možeš windows da instaliraš i napravi novu , posle probaj i vidi da li može xp da se instalira!

Inače PS/2 tastature ne rade ako ih ubaciš i vratiš , traže restart kompijutera nisu kao usb tastature da vadiš kad hoćeš i vraćaš i uvek ti rade! Inače na XP-u nekad znaju da prave problem USB tastature treba da se čeka po pola sata da nadje drajver za njih , barem je meni tako na nekim starijim kompijuterima bilo! Na novijim ne!

Hvala

Da se javim sa zakašljenjem - bio sam brzo pronašao odgovor na netu, a bilo je ovo u pitanju. Tako prosto, a opet nikada mi ne bi palo na pamet :crash:.
Uključi u BIOS-u USB Legacy support ili USB Keyboard support, rešiće ti problem.
U BIOS-u ima USB Legacy support i stojalo Automatic pa uopšte nisam ni obratio pažnju. Treba da stoji Enabled i onda je tastatura prepoznata :S:.

Nareži na CD EaseUS Partion Master http://download.cnet.com/EaseUS-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html sa bilo kog kompa , bootuj ga i preko njega obriši tu particiju na koju ne možeš windows da instaliraš i napravi novu , posle probaj i vidi da li može xp da se instalira!

Inače PS/2 tastature ne rade ako ih ubaciš i vratiš , traže restart kompijutera nisu kao usb tastature da vadiš kad hoćeš i vraćaš i uvek ti rade! Inače na XP-u nekad znaju da prave problem USB tastature treba da se čeka po pola sata da nadje drajver za njih , barem je meni tako na nekim starijim kompijuterima bilo! Na novijim ne!
Hvala na EaseUS-u. Skinuo sam ga ako mi bude nekada trebao. I ovo za tastature nisam znao :wave:.

Nazad
Vrh Dno