Šta je novo?

Ne radi shut down na GA-7VAX

mmilosh

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2003
Poena
604
Kada iz windowsa pokusam da ugasim racunar on se retuje, nikako nece da se ugasi. Cuje se i neki cudan zvuk, isti kao kada pritisnete taster "del" vise puta nego sto je potrebno za ulazak u BIOS.
Flesovao sam plocu najnovijim BIOS-om i nije pomoglo. Jel moguce da je crklo nesto na ploci?

instaliras linux pa vidi da li je i kod njega pri shut downu isti problem

meni se to cesto desava na winXP-u al na linux nikada.

druga opcija je da ti je nesto u BIOSU ukljuceno tipa automatic wake up, vidi to

Ako nije ovo sto ti covek gore kaze,onda te zeza memorija

To se desava i sa 7VA plocom... malo su to cudne ploce :)

Ipak mislim da nije do ploce vec do nekompatibilnosti memorije sa vasim plocama.
Tako bar kazu serviseri u nekim radnjama
E sad...nista dok ne istestirate sve
Samo opusteno i polako,bez nervoze
Pozdrav!

I ja imam istih problema sa GA 7VAXP plocom. Doduse, meni se to vrlo retko desava, recimo, svaki dvadeseti put kada idem na shutdown on se restartuje. Da li imas problem i sa standby-om? Ja nikako ne mogu da ga oteram u standby. Stalno blokira. U BIOS-u mi je podesena opcija S1 (a ne S3 odnosno str = suspend to ram).

Pozdrav

Nemam problema sa stand by, sve je lepo podeseno u BIOS-u.
Pocelo je da mi se desava kada sam promenio hdd. Imao sam maxtor 40gb 7200 onaj 7dx. Sa njim je sve radilo ok. Kada mi je on riknuo, dobio sam na reklamaciju novi, slim varijantu. Pomislio sam da je do hdd-a, promenio ga, stavio isti slim model i desava se isto. Ne verujem da je do nekompatibilnosti sa memorijom ili nekim drugim komponentama jer je sve lepo radilo do promene harda. Znaci, ili se hdd ne voli sa plocom, ili je ploca poludela, trece nema :)
Kao sto kaze npetar, opusteno polako i bez nervoze. Iskopace ce njega Bili :)

Probana memorija Kingston, Samsung, NCP i dalje sporadicno pravi probleme sa shutdowningom :) ... za standby cu da probam danas...

Hajde da nagadjam koji OS imas:
Ako je Win98SE u pitanju , postoji jedan patch i zove se:
Windows98 SE shtdown patch

BTW
StandBy (S1&S3) dosta zavise od graficke kartice
(ili njenih drajvera - probajte da idete na stand-by kada nisu instalirani
drajveri za graficku :mrgreen: :mrgreen: )

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno