Šta je novo?

Ne radi particija D:

shonetheking

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2014
Poena
151
Ovako. Radio sam nesto na lapu i igrao menadzer. Minimizirao sam igricu, citao nesto, kad sam hteo da opet udjem u igricu, nije hteo. Nesto sam ionako bio nervozan, isao sam na restart, i dok se restartovao, ja sam ga iskljucio iz struje, POsle toga nije hteo da se podigne sistem. Automatski se oporavio, podigao se sistem, sve sporo radi i ne ucitava mi D; particiju. Inace, na njoj je bila instalirana igrica. Sad kada udjem u My computer, vidi se ta particija, ali ne vide se podaci Total size i Free space, i nece da je otvori. Imam na njoj dosta podataka koji su mi potrebni, i da li mogu da ih vratim, nadam se da nije obrisano sve to?

Imam Windows 8 inace.

Da li ima neko resenja za to?

Desni klik na particiju, Properties>Tools>Error Checking>Check.

Uradi to, pa vidi sta ce biti. Ne verujem da ti je izbrisalo.

Ta particija je na istom hardu, na kom ti je i sistem?

Desni klik na particiju, Properties>Tools>Error Checking>Check.

Uradi to, pa vidi sta ce biti. Ne verujem da ti je izbrisalo.

Ta particija je na istom hardu, na kom ti je i sistem?

Probao sam. Nece. Nakon desnog klika, pojavi se poscani sat, ocitava, i nakon izvesnog vremena pise My computer (Not responding)

Da da, na istom je hardu.

Ne znam sta si ''radio'', mogao bi da budes malo konkretniji.

Ma citkao nesto za fax, i igrao igricu. Nista posebno. Dok je bio u procesu restartovanja ja ga iskljucio iz struje. I sad je totalno prso. Mozda i hard otisao, tako mi je nesto rekao drug. Je l' znas neki program preko kog mogu da ispitam stanje hard diska?

nista odradi sfc /scannow iz cmd-a za svaki slucaj
posle toga odradi shadow copy ako si na win7 pro

Udji u C:\Windows\System32\diskmgmt.msc i idi na desni klik na drive D: i izaberi Change Driver Letter and Paths...ako nema nista i prazno je idi na Add izaberi D: i idi OK i trebalo bi da se pojavi...

Capture.PNG

Sta da mu se pojavi?:D
Pa pojavio se,ali ne moze da pristupi.
Probaj sa hhd regenrator,verovatno imas bad sektora.

Otvori cmd prompt i ukucaj ovo:

chkdsk d: /f /r

kada zavrsi probaj da li mozes da pristupis D particiji a ako ne mozes udari screenshot pa nam okaci sliku da vidimo sta kaze.

Vrh Dno