Šta je novo?

Ne radi ni jedan internet browser

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Probao sam internet explorer, chrome i firefox. Ni jedan ne radi.Odmah po pokretanju ide poruka "...has stoped working ...checking for solution ...stoped working". I nakon toga mogu samo da kliknem na "close program". Rekao bi da nije do browsera , nego da je nesto do windowsa-u pitanju je vista.Ja sam probao u Interner options, pa sve resetovao, probao sam msconfig-izbacio sve iz startupa,ostavio samo microsoft servise,probao sam i iz safe moda-isto se ponasa. Imam instaliran f-secure-nije nista nasao, malwaerbytes je pronasao par malwarea ali nije to. Nekoristim IPv6. Ima li neko ideju sta da probam?

Cim si ti toliko prchko po servisima i drugim stvarima znachi da nije do browsera vec do sistema.

Digni sedmicu i resio si 99% problema.

I stavi neku redovnu zastitu, F Secure je otprilike najgore resenje koje si mogao da iskopas, moguce da i njegovim brisanjem internet magicno proradi.

Poslednja izmena:
Sve sto sam , kako ti kazes "prckao" :) , sam radio nakon uocenog problema. U pitanju je legalna vista tako da nema reci o sedmici. A skoro svaki av je dobar ako je redovno update-van. Mada, mozda si u pravu, probacu i to, da ga obrisem, mozda to sto sam mu uradio disable nije dovoljno.Probao sam i pod novim user-m, ista stvar. System Restore takodje nije nista popravio.

Juče prekjuče se desila ista stvar na jednoj mašini, ispostavilo se da nedostaje neki DLL (odeš u task manager i otvoriš tab "networking" i iskočiće upozorenje o tom DLLu (ako se ne varam ADL.DLL), uradi se search (iskočiće iz nekog keša od servis pack-a tamo sam ga ja barem našao) i kopira se u c:\windows\system32 i restart ...

zašto je i kako nestao ne znam ... ali ova budalaština je prošla

Bas sam se ponadao, medjutim... meni ne iskace to upozorenje, mada kad sam uradio search nemam nigde na sistemu adl.dll a nema tog file ni na drugom racunaru sa vistom, tako verovatno nije adl.dll. Mozes li da proveris koji je file bio u pitanju?

sad nigde ne mogu da nađem tačan naziv fajla, ali je iskako na tom delu za "networking" zbog toga npr u control panelu na network connections uopšte ne prikazuje ništa, neće ni da otvori taj prozor...

ako ti nisu ti "simptomi" već ti samo padaju browseri, onda verovatno i nije isti uzrok ... (ovde kompletan net nije radio, pucalo je i kada u command promptu ukucam ipconfig takođe je izbacivao grešku..)

Problem nisam resio ali je sve proradilo kako treba. Stvarno neznam o cemu se radilo ali je sutradan sve proradilo. Jedino mi pada na pamet da je av nesto zeznuo pa je sa nekim sledecem update-m to sredio. Hvala u svakom slucaju!

Nazad
Vrh Dno