Šta je novo?

Ne radi mikrofon u WIN7 ?!

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Imam creative X-Fi gamer zvucnu, instalirao najnovije drajvere za 7cu, i creative fatality slusalice (ne one usb), sve radi sem mikrofona... a to bas i mom sinu treba za multiplayer...
Ima li resenja??

probaj da bocnes mic u plavu rupicu,tj line in,i cackaj malo opcije u recording devices

Front panel nema...

Na front panelu nema plavu, ali ajd, pokusacu od pozadi

Nece...

Probao i otpozadi, opet nece... ne registruje mikrofon na slusalicama, kao da ne postoji. Jel ima neko bilo kakve slusalice sa mikrofonom a da rade u win7??

namesti default recording device. desni klik na zvucnik u tray>recording devices>u listi nadji microphone creative x-fi i sleketuj i klikni dole na set default. mozes i da konfigurises neke stvari tipa listen mic da cujes ili necujes ono sto mic detektuje itd.
trenutno ti je podeseno na onboard kartu verovatno.

programi tipa skype i teamspeak imaju svoja podesavanja za recording device i moraju biti podeseni pojedinacno. counter strike koristi onaj naveden kao system default recording device.

U tome i jeste fora, sto kad uradim desni klik, prikaze mi se i microphone front ili rear panel, ali pise NOT PLUGGED IN. Samim tim znaci da ga ne vidi. On board karta je disableovana, jer imam dual boot, xp +7, u biosu je disableovana tako da je ne vidi ni jedan sistem.
Sta dalje?

meni se Not Pluged In pojavi kada mikrofon nije prikljucen na kartu. Tako mi je na onboard karti posto koristim xonar dg. tako da ni ne mogu da ga stavim kao default. ali cim sam mikrofon premestio sa xonara na onboard opcija se pojavila i pisalo je ready.
da li si siguran da si mikrofon prikljucio na pravo mesto?

Slican problem. Na XP-u sve radilo kako treba. Posle instalacije 7-ice zvuk radi ali mikrofon
ni za zivu glavu da pusti glasa. Pri tome WIN uredno prepoznaje onboard audio hardver .
Probao sam sa svim mogucim cackanjima po opcijama. Nije pomoglo ni prikljucenje na line in.
E sad da li sam ja slep pored vlastiti ociju pa nevidim odgovarajucu opciju u podesavanjima
za recording devices ili je do driver-a?

Mikrofon je na pravom mestu, tj ukljucen je u slusalice...

Vrh Dno