Šta je novo?

ne radi daljinac na tv kartici

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
instalirao sam sve od software-a sto je doslo na dva cd-a sa asus tv karticom p7131 dual ali nikako ne mogu da namjestim da radi daljnski....znaci ne reaguje uposte...da li postoji jos nesto sto treba instalirati...neka posebna opcija???

Da li si ugasio komp u međuvremenu dok si nakačio senzor od daljinskog? Kod nekih kanti je neophodno skroz isključiti napajanje - prekidačem ili vađenjem naponskog kabla.

nisam....onako dok je radio sam ga prikljucio..
evo probacu i to

nema sanse da ce da radi...skidao drajvere...reinstalirao sve...(osim xp-a) a u msconfig vidjeh da u start up ima program asus remote control application koji se nalazi u folderu c:\programfiles\asus\.......... ali ja tog foldera na racunaru nemam pa dolazim do zakljucka :) da ga i ne moze startovati....e sad obicno racunar prijavi gresku ako je takav problem u pitanju a kod mene nista....bez problema podigne os.

Očigledno je problem softverske prirode. Preinstaliraj softver od kartice i vodi računa kako instaliraš. Ne znam kako je kod Asus-a, ali kod većine kartica neki rezitentan program koji prati prijemnik za daljinski obično postoji.

Ukoliko neće automatski da se pokrene iz nekog razloga, vidi da ga ručno pokreneš, sigurno postoji u folderu gde ti je instaliran i ostatak softvera za Asus TV karticu.

BTW, možda se aplikacija odvojeno instalira od drajvera, obrati pažnju i na to.

najgore je sto sam prevrnuo naopacke sve diskove koji su stigli sa tv karticom, asusov sajt i sl....ali nista....jesnostavno nece pa nece

Proveri da li je u prekidu kabl senzora !!!!

Deslio mi se na istoj kartici, pre 5-6 meseci da je kabl jednostavno u prekidu od konektora do diode.

Imam identican problem. Jel to ona MyCinema Asus TV kartica u zelenoj kutiji?
Daljinac ne radi i to na nekoliko kartica koje sam ugradio. Isto sam sve probao i ne pomaze. Jedino nisam probao da ubodem senzor od starijeg modela ili da probam sa onim starim (pljosnatim) daljincem.
Jos jedna stvar koju sam primetio kod te kartice je da ne treba zvuk dovoditi na aux od ploce audio kablicem da bi se cuo zvuk. Moze samo da dodje do stvaranja eho-a. Dovoljno je ubosti karticu u PCI slot i imace zvuk i bez kabla.
Ako neko skonta kako se ovo namesta neka obavezno javi.

Probajte sa Girder-om.Ako radi onda je definitivno softver.

bandovic je napisao(la):
Daljinac ne radi i to na nekoliko kartica koje sam ugradio. Isto sam sve probao i ne pomaze. Jedino nisam probao da ubodem senzor od starijeg modela ili da probam sa onim starim (pljosnatim) daljincem.
Jos jedna stvar koju sam primetio kod te kartice je da ne treba zvuk dovoditi na aux od ploce audio kablicem da bi se cuo zvuk. Moze samo da dodje do stvaranja eho-a. Dovoljno je ubosti karticu u PCI slot i imace zvuk i bez kabla.

ovo je my cinema ali u crvenoj kutiji....imao sam prije nje jednu koja je bila u identicnoj kutiji samo je umjesto crvene preovladjivala neka siva boja....a ima i zelene a kod nje se prijemnik za daljinac kacio na usb dok kod ove ide direktno na tv karticu

ja cu sad da probam Uice program za daljinski ako on radi znaci nesto software zeza

Samo jedna stvar. Radim u radnji koja inache prodaje i Asus TV/FM. Do sada mi je na jedno 5 komada fabricki bio neispravan daljinac, i kartice su zamenjene novim. Moz' da bude i hardver dakle. ;)

i ja radim u radnji koja radi sa racunarima....i probao sam i drugu tv karticu na jednom CT racunaru i radi a onda i u mom racunaru pa nece sto me dovodi do zakljucka da nesto softverski ne stima :) e kako to regulisati a da ne radim komplet reinstalaciju....probacu da sredim registry bazu i da skinem sve drajvere sa racunara pa da ih ponovo instaliram...

Zar ti nije lakše da uzmeš karticu drugog proizvođača?

odje u pg ne postoji kartica drugog proizvodjaca a da nije neko sr..e, tako da je ovaj asus top klasa :)

:(

juce sam kupio istu karticu i jos nista mi ne radi :((
kada sam ubacio karticu pronasao je racunar novi hardver ali kada sam ubacio cd sa drajverima prijavio je da vec ima te drajvere i da prekinem instalaciju ili da nastavim .... Nemam pojma kako da pokrenem da to radi :(
Koji programi su ti dosli sa cd-a i preko kog se pokrece za TV i Radio ??

zbunjen 100%

probacu format pa sve iz početka....jer ko zna što može biti sa drajverima jer sam prije toga izmjenjao 2-3 različite tv kartice pa sad nešto zabudalio :)

evo sad radi.....i sad gledam u msconfig, postoji asus remote application koje ranije nije bilo tj nije se instalirala a zbog cega ko zna :)

koje krsina

bandovic je napisao(la):
Samo da se prikljucim ja imam Asus 7134 u zelenoj kutiji,imam daljinac koji mi radi kao normalno,onda u jednom trenutku prestaje da radi, :zgran: ,e onda ispizd.. pocinjem da ga otvaram, taman kad govn... otvorim,on proradi :wall:
:wall:,nakon toga dva dan radi pa opet ne radi,kad se ponovo desi vise ga ne otvaram nego ga zveknem o krevet pa ponekad proradi inace baterije su nove.STA JE TO VISE I STA DA RADIM :mad: :mad: :mad:

koja krsina

tesla je napisao(la):
Samo da se prikljucim ja imam Asus 7134 u zelenoj kutiji,imam daljinac koji mi radi kao normalno,onda u jednom trenutku prestaje da radi, :zgran: ,e onda ispizd.. pocinjem da ga otvaram, taman kad govn... otvorim,on proradi :wall:
:wall:,nakon toga dva dan radi pa opet ne radi,kad se ponovo desi vise ga ne otvaram nego ga zveknem o krevet pa ponekad proradi inace baterije su nove.STA JE TO VISE I STA DA RADIM :mad: :mad: :mad:

ZNam da je Thread star ali posto se sve vise vracaju asusove Mycinema kartice P7131 sa opisom "ne radi daljinski" cisto da napisem:

KAda se instaliraju drajveri sa prvog cd-a i softver sa cyberlinkovog cd-a, treba proveriti da li u registriju postoji na lokaciji: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Kljuc: "RemoteControl" koji ima vrednost: "C:\Program Files\ASUS\ASUS Remote\RemoteControlAppl.exe"
i da li u Program Files stvarno postoji folder ASUS\ASUS Remote u kome se nalazi RemoteCOntrolAPPl.exe. (FOlder je, iz nekog razloga, obicno sa Hidden atributom)

Ako nema jednog ili drugog, instalacija nije odradjena dobro, znaci treba ponovo ili jos bolje skinuti sa asusovog sajta ili neta "novi" drajver: AsusTVFMP7131MyCinema_13-3-14_32bit (za 32-bitni windows) i startovati njegov setup. (zip Fajl je nesto manji od 6MB tako da nije veliki problem za skidanje)

Posle restarta daljinski ce da radi normalno...
eto valjda sam nekome ustedeo zivce, kad vec meni niko nije hteo... :)

Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno