Šta je novo?

Ne radi centar kod live 5.1

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Napokon sam kao nasao neke drajvere za live 5.1 model SB0220 koji mi daju opciju za 5.1 zvucnike.
Kada odradim test zvucnika svi funkcionisu ali kad pustim muziku (u MP3 ili audio formatu) ne cuje se centralni zvucnik. Zvucnici su inace Jazz-ovi i komande se nalaze na Subwoofer-u. Kako da podesim da se pri slusanju muzike cuju svi zvucnici?

Ne mozes cuti centralni zvucnik pri slusanju mp3a ili gledanja DivXa, to je normalno.

Moze eventualno da se nabudzi da proradi taj centralni, ali ako se ne varam na njega onda ide zvuk sa prednjih satelita...

Ovako,
centralni zvucnik ce ti raditi na filmovima koji imaju ac-3 ili ti dolby digital podrsku.
Ako hoces da ti centralni bude ukljucen stalno pogledaj sliku iz attachmenta i ukljuci opciju creative multi-speaker surround na on . u tom slucaju ces imati zvuk na centralnom zvucniku ali ce znatno se izgubiti kvalitet na zadnjim zvucnicima, tj. centralni ce da preuzme (cinimi se visoke) sa njih, i ako pustis samo njih videces da je zvuk na njima ocajan.
pozdrav

hm.. ja uopste u ovim drajverima nemam creative play center ali skinucu ga vec odnekle. dobro, ne mogu da cujem centar na MP3 ali sta je sa obicnim audio cd-ima?! ni tu se ne cuje centar.

mikle je napisao(la):
hm.. ja uopste u ovim drajverima nemam creative play center ali skinucu ga vec odnekle. dobro, ne mogu da cujem centar na MP3 ali sta je sa obicnim audio cd-ima?! ni tu se ne cuje centar.

ma ista prica za sve, skini play centar i ukljucis tu opciju (ako bas zelis zvuk na centralnom, ali nece ti se svideti - videces) i ugasis program (nemora da stoji ukljucen da bi zadrzao podesavanja).
znaci imaces pravi dolby digital na svih pet zvucnika jednino ako gledas dvd koji to podrzava, cak mozda i neki dvix sa ac-3 ali ja na takav jos nisam naisao.

pozdrav

manicic je napisao(la):
<snip>

cak mozda i neki dvix sa ac-3 ali ja na takav jos nisam naisao.

pozdrav

Kako, bre, nisi naisao....:)....pa ima ih i sa DTS-om a kamoli AC3....

tex707 je napisao(la):
...

Kako, bre, nisi naisao....:)....pa ima ih i sa DTS-om a kamoli AC3....

pa slabo ih gledam u poslednje vreme
ovih par komada na koje sam naisao nisu imali :(

Vrh Dno