Šta je novo?

Ne radi ADSL na Linksys WAG200G

zost

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
320
Od juče mi ADSL modem-ruter Linksys WAG200G ne radi kako treba. Ne prepoznaje da je na ADSL liniji i ne konektuje se na Internet.

Prvo sam mislio da je u pitanju kabl, ali nije - promenio sam kabl i opet je isto.

Pretpostavljam da nije problem u ADSL-u, to sam do sada imao na telefonskoj liniji. Kako bih mogao da proverim da li je ADSL u redu i da to isključim?

Ako je kvar u pomenutom modemu-ruteru, ima li servis u Novom Sadu gde bih to mogao da proverim. Ako nema u NS, onda u Beogradu?

Hvala mnogo svima.

Od juče mi ADSL modem-ruter Linksys WAG200G ne radi kako treba. Ne prepoznaje da je na ADSL liniji i ne konektuje se na Internet.

Prvo sam mislio da je u pitanju kabl, ali nije - promenio sam kabl i opet je isto.

Pretpostavljam da nije problem u ADSL-u, to sam do sada imao na telefonskoj liniji. Kako bih mogao da proverim da li je ADSL u redu i da to isključim?

Ako je kvar u pomenutom modemu-ruteru, ima li servis u Novom Sadu gde bih to mogao da proverim. Ako nema u NS, onda u Beogradu?

Hvala mnogo svima.

Posto imam vec godinama ovaj ruter i provalio sam mu sve cake kad poludi.
Uradi mu HW reset na ono dugme sa strane (uzmi cackalicu i drzi 20sek).
Pre toga prosetaj po opcijama i uradi print screen ako ne znas setup napamet.
Ako i posle toga ne radi ne gine ti da menjas FW. Ja mislim da je zadnja verzija bila 1.09 koji je meni radio savrseno, pre toga je bilo uzas!

Rešio sam problem. Pametnjakovići iz provajderske firme su promenili setovanja, ali me nisu o tome obavestilii. Navodno, zvali su me telefonom ali se nisam javljao. Dobro je da sad znam šta sve pametno mogu da urade.

I ja WAG200G imam već godinama i nemam nikakvih problema od kada sam (pre skoro 5 godina) promenio firmver. To je neka nezvanična budževina "1.04 woytek", a dobio sam ga od jednog momka iz bivšeg novosdskog Neobee-ja.

Nazad
Vrh Dno