Šta je novo?

ne radi 5.1 pod vistom

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
675
Dakle presao sam na Vistu (32) i nemam 5.1 zvuk. Ploca je M2N-E,skinuti poslednji drajveri za Asusovog sajta,ali nista. Interesantno je da kada odem na konfiguraciju u kontorl panel i kada lepo podesim da imam 5.1 na testu mi se cuju svih 6 zvucnika,ali kada pustim nesto sa Winampa,KMplayer-a nista. Rade samo prednja dva, ni centralni, ni woofer ni zadnja dva. Pustao sam svasta, mp3,mkv...

Ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
hm...moras imati winamp 5.1...ili preko drivera da kreiras LFE i rear kanale...

npr meni i obicni winamp bez 5.1 plugina i cuda radi na svih 6 ...mada koristim foobar2000 mada to nema veze...

vidi nesto control panelom od zvucne..

Tihomire radilo mi pre Viste ste normalno pod XP-om ,dobro sad da ne ulazimo u diskusiju oko mp3ojki i 5.1 :) ,ali sto mi ne radi 5.1 kod dvd-ja ili hdrip-a?
Kad si vec pomenuo control panel zvucne,nema SoundMAX control panela ,samo onaj win-om za zvuk,mozda da ja pokusam da reinstaliram drajvere za zvuk :)

Evo drajveri reinstalirani, problem ostao

Poslednja izmena:
Skini najnovije drivere za zvucnu kao i najnovije codece.

Skinuo najnovije drajvere sa Asusovog sajta,ali nista. Cudi me da nigde ne postoji SoundMAX-ov control panel.

U suštini problema nema. Rade ti svi zvučnici.

Ti bi hteo da ti winamp recimo pušta muziku na svim zvučnicima.

U winampu odeš na preferences->input plugins i dodaš MP3 za directshow decoder. Tako bi trebalo ffdshow da bude dekoder za mp3.

Instaliraš ffdshow ako već nije instaliran. Podesi ga kao na slici. Ne razumem u potpunosti ovu matricu ali kad sam je ovako ručno podesio, zadnji zvučnici kopiraju prednje.

Najelegantnije rešenje je inače da koristiš foobar i uključiš channel mixer plugin.

Sta ste zapeli svi za Winamp,sta je sa DVD i HD ripovima?
btw ovako kako jeste je sve radilo na XP na svih 6.

I ja sam imao isti proble sa vistom i integrushom na ploci p5n32-e sli i nisam uspeo da resim problem. Sve radi sem bassa. Sve drajvere i aplikacije sam probao i nista, na kraju sam se vratio na xp dok ne kupim neku zvucnu koja dobro radi pod vistom

Napravili multimedijalni O.S, a bez podrske za takve strvari, kao sto su 5.1, 6.1. Zasto nisu odradili podrsku za sound kao za Xp. Mora da se menja po svaku cenu, makar i losije da bude.
Microsoft ( em mali, em mekan ) :)

Posavetovao sam se sa cika guglom i video da masa ljudi ima problem sa SoundMAX-ovim zvucnim cipom po Vistom. Jednostavno radi samo 2.0 i gotovo.
Uspeo sam inace da instaliram SoundMAX control panel tako sto sam instalirao drajvere za XP ali sam ih pokrenuo u "compatibility modu for XP" i sad lepo imam control panel,ali za razliku od Vistinog panela za zvuk ovde nemam mogucnost uopste na 5.1 vec samo desktop stereo speakers.

XP here I come....Vista go to hell

Vista ultimate ima svoje drajvere za hd zvucne kartice PROVERENO ;) Da li je na toj ploci HD ili AC97 zvucna?

Ja sam odustao od Viste samo iz razloga sto nemam 5.1 zvuk na audigy 2 karti !

Slican problem sam imao, sada je sve reseno. Svaka cast za drajvere. Bruka je sto za Vistu tako nesto nema na uobicajenom Asus support.

Nazad
Vrh Dno