Šta je novo?

Ne rade mi Google servisi preko wireless-a

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Da li neko zna sta moze da bude problem, odjednom se pojavilo, tj. odjednom mi na telefonu koji na net ide preko wireless rutera ne rade Google servisi... Na PC-ju na istom ruteru rade...
Play store mi kaze No connection, Retry, Gtalk ne prikazuje ko je online, ne rade notifikacije i sl., cim prebacim na mobilni net sve proradi.

Ruter je Asus WL-500G Premium V2 sa DD-WRT firmware-om...

U cemu moze da bude problem, do setovanja, ne verujem jer je sve radilo, do telefona, mozda, ali radi preko mobilnog neta a sve varijante sa brisanjem kesa, konekcija i sl. sam probao, provajder je SBB, ne verujem ni da je do njega...

Jel ima neko ideju i spoznaju sta moze da bude?

I meni se to desilo. Problem je bio u vrsti password a. Ono wep i to. Promeni ili otključaj mrežu pa probaj.

Probah i generalno izgleda da sync radi ali Play store nece da se otvori ma sta radio...

Proveri za svaki slucaj sat i datum na telefonu

dobar je vreme :(

jedino mi preostaje factory reset, mada mi se ne mili, a i pitanje je dal ce da resi... onda ostaje samo ruter, ali sta moze da sprecava samo to nije mi jasno...

Obriši pristupnu tačku na telefonu i poveži ponovo. Pre factory reset-a probaj da ukloniš i ponovo vratiš nalog.

i ja sumnjam na ruter, ali sta je u pitanju, nije pipano nista a odjednom ne radi, a gledajuci po opcijama nista mi ne izgleda da pravi problem...

PRORADILO!

Dakle, krenem ja da radim Titanium backup, teskom mukom nateran da verovatno menjam rom, i u toku svega toga, odjednom vidim da proradi Sync, krenuse da mi se apdejtuju Aplikacije...
A inace i Titanium koji imam premium nije mogao da proveri licencu te sam backup radio sa free verzijom...
Pomislih, gledaj ga, ili se uplasio sto cu da ga "obaram" ili su neke vradzbine... Nije radilo od subote vece...
I sad kad sam prvo pomislio da kako je prestalo da radi tako se i vratilo da radi, samo od sebe, nista nisam bitno pipao, mislim da sam ipak ukapirao uzrok... ma koliko sulud bio...

Posto mislim da i vama moze slicno da se desi evo uzroka, pa obratite paznju:
Kada sam bio usao na Google+ stranu, ponudio mi je da izaberem custom url umesto onog sa brojevima, s tim sto ponudi vase ime i prezime plus da dodate nesto na to da ne bi bilo dupliranja, ali ime i prezime ne mozete da menjate.
Posto je meni prezime sa ć, ne razmisljajuci o tome, dobih i takav url, recimo https://plus.google.com/+ImePrezimeć1
E sad, takav url moze da se otvori u browseru, s tim sto radi i kad se ć zameni sa c, ali u
G+ About
Links
Google+ URL
pise da je url sa ć, i nemate mogucnost da ga promenite, samo da menjate mala u velika slova i obrnuto, niti da ga obrisete...

Ali izgleda da je to ć napravilo zezanciju da servisi ne mogu da se sinhronizuju jer je njima sve sa g+ povezano...

U svakom slucaju, sumnjao sam na ovo, ali posto je sve radilo na mobilnom netu, izbacio sam kao mogucnost...

Ipak, posle pisanja na Google+ Helpu i Feedbacku, i promenivsi na svojoj strani ć u c (koje je prihvatilo na about strani ali kad se klikne na edit i dalje je stajalo sa ć),
i sad kad je proradilo na telefonu, pogledam na svom profilu i promenjeno je na oba mesta, nema vise ć.

Tako da ili je neki ludi trip u pitanju ili ovo sto sam napisao, i jedino mi izgleda kao logicno, u svakom slucaju pazite ukoliko prihvatate custom url za g+ stranu da nema nasih karaktera...

Nazad
Vrh Dno