Šta je novo?

Ne rade Divx plejeri

• Začetnik teme Začetnik teme zmija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zmija

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2004
Poena
619
Sve je normalno funkcionisalo i odjednom je Rad Light prestao
da radi. Svaki put kada kliknem na ikonicu ili EXE fajl komp ne reaguje, kao da nista nisam uradio. I onda je sve krenulo... Posle par ,,upoteba programa" ovo se ponavlja isto i sa bs playerom, mv2playerom radi samo Media player. Znaci instalirao sam vise razlicitih verzija ovih programa i jednostavno kada ih instaliram posle par upotreba ne mogu da udjem ni u jedan. Na kraju sam i formatirao sistemsku particiju harda i sve je isto... Dajte ljudi neko resenje poludecu od ovoga...

re:

koji kodek koristis? ili jos bolje koji 'koktel' kodeka koristis?!

Ako je u pitanju ova druga kombinacija onda je malcice teza stvar...

Za pocetak, u zavisnosti od masine koju koristis, za slabije masine odnos brzine i kvaliteta kodeka jeste DivX 5.02 a za jace masine poslednji 5.11. Uz divx (od video kodeka) jos jedino instaliraj XviD kodek aktuelnu verziju.

Sto se tice plejera ovaj radlight baci, i koristi BS Plajer 1.0x, ja koristim 0.85 verziju i SVE radi fenomenalno skoro sam probao i 1.0 verziju i potpuno sam zadovoljan.

Pazi u cemu je stvar. Ja sam formatirao hard i instalirao samo programe (rad light, bs player...) bez codeca
(a inace koristim k-lite codec pack 2.21 sa kojim ide i bsplayer 0.86.501) i oni nisu radili, a ranije su radili. (naravno ovo se ne odnosi na pustanje filmova posto oni bez codeca i ne mogu da rade 🙂 , nego na same programe u koje uopste ne mogu da udjem)

taj k-lite ti je grdna greska, sinak... :d
ukloni to njesra i stavi samo ffdshow (instalacija je teshka 660 kB) koji sluzi kao dekoder za divx, xvid i sve ostalo.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
taj k-lite ti je grdna greska, sinak... :d
ukloni to njesra i stavi samo ffdshow (instalacija je teshka 660 kB) koji sluzi kao dekoder za divx, xvid i sve ostalo.
I DivX 5.1.1 i XviD 1.0 mogu da se uzajamno dekodiraju, tako da nema potrebe instalirati oba (naravno pod pretpostavkom na nećeš da kompresuješ u neki od njih)
Prednost ffdshowa je jedino u tome što može bez eksternih filtera da prikzuje titl.

i da, ffdshow ne radi kao "pravi" dekoder vec samo kao DirectShow filter... znaci, ako pokusate da otvorite divx film u virtualdub-u, a nemate divx vec samo ffdshow, nece uspeti...
ali, za kompjutere na kojima se samo gledaju filmovi, ffdshow is the program za stavljanje na divx diskove...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
i da, ffdshow ne radi kao "pravi" dekoder vec samo kao DirectShow filter... znaci, ako pokusate da otvorite divx film u virtualdub-u, a nemate divx vec samo ffdshow, nece uspeti...
ali, za kompjutere na kojima se samo gledaju filmovi, ffdshow is the program za stavljanje na divx diskove...

U novijim verzijama, ffdshow moze da radi sa VFW programima, tako da radi i sa VirtualDub-om. (Pogledaj malo bolje po settings-u, a mozda nemas novu verziju).

pozdrav

Imam poslednju "zvanicnu" verziju sa sajta, 20030523, a ove third-party ne smem ni da probam :d
Ali lepo od njih sto su to ubacili.

Otprilike u zadnje vreme svaka druga radi super, a neke ubiju masinu skroz |>>
uglavnom vredi probati po meni, ali je cpu load puno veci nego ranije...

zmija je napisao(la):
Pazi u cemu je stvar. Ja sam formatirao hard i instalirao samo programe (rad light, bs player...) bez codeca
(a inace koristim k-lite codec pack 2.21 sa kojim ide i bsplayer 0.86.501) i oni nisu radili, a ranije su radili. (naravno ovo se ne odnosi na pustanje filmova posto oni bez codeca i ne mogu da rade 🙂 , nego na same programe u koje uopste ne mogu da udjem)
posle jedine instalacije klitea sam morao da formatiram hard
toliko je veselje napravio
od tad SAMO ffdshow i sve radi

Imao sam isti problem. Formatiram ja sistemsku particiju i sve lepo radi, pa nakon nekog vremena Rad Light vise ne radi. Nakon toga sam posumnjao da je virus u pitanju i bas to je bio problem. Antivirus mi je nasao neki sobic crv, koji se razmnozio na ostale particije. Nakon kompletnog ciscenja od strane antivirusa vise nisam imao problema. Dakle dobar antivirus program i kreci sa skeniranjem.

E virus je u pravu si, ne znam kako se provukao, a mislio sam da imam dobru zastitu...
hvala Ralex 🙂 , ova varijanta mi nikada ne bi pala na pamet...

Nazad
Vrh Dno