Šta je novo?

Ne prepoznaje hard disc u my computer

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Kupio sam juce hdd wd 80 GB, do tada sam imao maxtor 40 GB. Ostavio sam Maxtor na master, na njemu je i instaliran windows, a dodao novi wd kao slave, na istom kablu. Kada sam pokrenuo komp, novi hdd je bio regularno prepoznat u BIOS-u i u Device Manager-u ali ga nema u My Cpmuteru...tj. ne mogu nikako da mu pristupim...Sta mi je ciniti?

Hvala!

Kupio sam juce hdd wd 80 GB, do tada sam imao maxtor 40 GB. Ostavio sam Maxtor na master, na njemu je i instaliran windows, a dodao novi wd kao slave, na istom kablu. Kada sam pokrenuo komp, novi hdd je bio regularno prepoznat u BIOS-u i u Device Manager-u ali ga nema u My Cpmuteru...tj. ne mogu nikako da mu pristupim...Sta mi je ciniti?

Hvala!

Treba da ga formatiras... Idi na My Computer desni klik, pa Manage pa Disk Management i tu ga formatiraj... Ako treba jos pomoci, vici :)

hvala brate al da te pitam do kraja, da ne zabrljam nesto...

dosao sam do Disk Managment i pokrenuo je Wizard, sta dalje?

EDIT

odradio sam taj wizard, sad mi stoji:

Disk1
Basic
ali pise Unallocated...i dalje ga nema u my computer

Poslednja izmena:
brate nema...ima New partiton, Properties i Help

to je kad idem desni klik na pravougaonik gde pise Unallocated

a kad odem na Disk1 imam Convert to dynamic disc, Properties i Help

Poslednja izmena:
e samo jos ovo pitanje...sta mu dodje ovo basic i dynamic hdd? posto moze se menja izmedju ta dva...sad mi stoji Basic.

Poslednja izmena:
hvala...znaci uglavnom dobro je sto stoji Basic, posto sam nesto cackao tu...evo jos uvek formatira, dosao do nekih 40%.

Poslednja izmena:
hehehe...munze konza...pa tebi to nije strano, BRATE...hehe

e zavrsio je, sve funkcionise...

Hvala i poz!

Nazad
Vrh Dno