Šta je novo?

Ne pojavljuje se boot screen

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Sastavio sam računar od sledećih polovih(ram je jedino nov) komponenata:

MB ASUS Sabertooth 990FX r 2.0

GPU Asus GTX 650Ti Boost OC 2GB DDR5

CPU AMD FX8350

Ram Kingston HyperX Fury 8GB 1600MHz

HDD 1TB

PSU Corsair HX520W

Kučište Thermaltake Xaser III

Prilikom startovanja računara, ne pojavljuje se boot csreen. Na ekranu monitora samo se na kratko pojavi no signal i ništa više. Zelena led lampica u donjem delu ploče, zelena led na grafičkoj i crvena led lampica između prvog memorijskog slota i socket-a svetle konstantno. Ventilatori na kuleru, grafičkoj i kućištu(kojih ima 7) se vrte i tako do god ne ugasim računar na prekidač na napajanju.

Probao sam još dve grafičke kartice, ali promena nema, sve isto. Probao drugi monitor, druge kablove, isto...

Bios sam apdejtovao(preko flesh diska), ali tokađe promena nema.

Zna li neko u čemu je problem i šta dalje raditi?

Dal si uradio Clear Cmos?

Probaj MemOK dugme.

Inače taj crveni led kaže da je problem u podizanju sistema tako može biti svašta moraš da eliminišeš: napajenje(cpu i ploča ne dobijaju struju), memorija, ploča, cpu(izvadi i vrati cpu možda neki kontakt), neki kratki spoj.

Poslednja izmena:
Probao od 4 slota za grafičke u još jedan, isto...sad da probam u još ona dva...malo je verovatno da su sva 4 neispravna(ploču kao i procesor i grafičku sam kupio ovde na forumu, neću da verujem da me je prodavac prevario...), ali ajde prpobaću u još ona dva preostala.

Zabrinjava me i to što ne svetle led diode na kučištu(power led i hdd led), koje su normalno svetlele na staroj ploči.

Da, uradio sam Clear Cmos preko jumper-a.

Poslednja izmena:
Dal si uradio Clear Cmos?

Probaj MemOK dugme.

Inače taj crveni led kaže da je problem u podizanju sistema tako može biti svašta moraš da eliminišeš: napajenje(cpu i ploča ne dobijaju struju), memorija, ploča, cpu(izvadi i vrati cpu možda neki kontakt), neki kratki spoj.

Probao i to MemOk dugme, ništa se ne dešava.

Iznad tog crvenog led-a piše CPU led, znači on sugeriše nešto u vezi procesora. Vadio sam i ponovo stavio procesor i opet isto. Napajanje je sigurno ispravno jer je normalno radilo na staroj mašini(C2D E6600, GF GT 9800, 6GB rama...), Memorija je nova, ploču da isprobam, jedino da nađem drugi procesor za AM3+ podnožje.

Poslednja izmena:
Problem rešen. DirectKey je bio isključen, odnosno ploča je preko njega bila ugašena. Verovatno sam ga slučajno pritisnuo dok sam nameštao ploču.

Prilozi

• ASUS Sabertooth 990FX R2 DirectKey.png
    ASUS Sabertooth 990FX R2 DirectKey.png
    128.8 KB · Pregleda: 24
Bitno da je rešeno:). Mislim šta reći Asusove često nepotrebne nadogradnje, nekad pomognu - a nekad ti oduzmu godinu dana života.

Nazad
Vrh Dno