Šta je novo?

Ne pali se ekran kod dolaznog poziva

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
Pozdrav ljudi uzeo sam Poco F3 i imam jedan problem sa paljenjem ekrana.
Ne mogu da verujem koliko je ovaj MIUI postao komplikovan oko osnovnih sistemskih stvari. Stock dialer ne pali ekran kod dolaznog poziva, true phone je palio pa nece ni on, true caller radi kako treba, u prilog mozete videti slike ekrana prilikom podesavanja, izabrani dialer trazi odredjene dozvole u sistemu i dobio je sve dozvole. Brisao sam kesh i sve podatke za True phone deinstalirao i ponovo instalirao i dao sve dozvole koje je trazio, ali ekran ne pali kod dolaznog poziva. Samo kad True caller izaberem kao podrazumevani dialer dolazni poziv se normalno prepozna i ekran upali. Hteo bih da koristim True Phone ili njegov stovk dialer, jer mi se ovaj treci ne svidja, ali samo se kod njega pali ekran kad me neko pozove. Kontam da je mozda jedna dozvola ostala ne izdata, samo ne znam koja. Ima li neko ideju kako ovo resiti?
Ovo mi je treci xiaomi koji koristim i ovako nesto dosad nisam doziveo.

Prilozi

• 1 Screenshot_2022-04-09-19-57-52-980_com.google.android.permissioncontroller0.jpg
    1 Screenshot_2022-04-09-19-57-52-980_com.google.android.permissioncontroller0.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 11
  • 2 Screenshot_2022-04-09-19-57-15-071_com.hb.dialer0.free.jpg
    2 Screenshot_2022-04-09-19-57-15-071_com.hb.dialer0.free.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 11
  • 3 Screenshot_2022-04-08-21-29-02-338_com.hb.dialer0.free.jpg
    3 Screenshot_2022-04-08-21-29-02-338_com.hb.dialer0.free.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 11
Nekad stvarno imam osećaj da ne koristim Xiaomi sa MIUI kao 95% xiaomi korisnika na forumu. Meni je Mi 8 savršeno radio, Mi 10 još bolje radi.
Ako si ažurirao softver verovatno nije nešto leglo kako treba. Odradi factory reset.
Pre toga probaj kalibraciju proximity senzora.

Proximity senzor reaguje kada se zakloni gornji deo telefona, smenjuju se vrednosti 5 i 0. True caller dialer koga sam morao da instaliram radi normalno, ekran se pali kod poziva i gasi kada razgovaram telefonom. Ali hteo bi da koristim ili stock dialer ili true phone, medjutim kada njih postavim kao podrazumevane app za javljanje na poziv, onda mi se ekran ne pali, a vibracija i melodija radi. Sve dozovole koje su trazili sam im odobrio. Ostao bih mozda na True calleru ali mi smeta kako su resili neke stvari.
poco f3 - MIUI 12.5.6 - Android 11

Nekad stvarno imam osećaj da ne koristim Xiaomi sa MIUI kao 95% xiaomi korisnika na forumu. Meni je Mi 8 savršeno radio, Mi 10 još bolje radi.
Ako si ažurirao softver verovatno nije nešto leglo kako treba. Odradi factory reset.
Pre toga probaj kalibraciju proximity senzora.
To je zato što ljudi nikako da skapiraju da apsolutno svaki sistem može da ima problem. Kada neki drugi proizvođač ima problem, nema veze, srediće, a ako se to desi na MIUI onda je MIUI užas, smeće, ništa na njemu ne radi dobro, užasan sistem, i opet se nekako Xiaomi toliko prodaje i prodaje. 🤔

plodaje se zato sto je jeftin, ef tli kao i mi10t isti ploblem imaju... krasni moj mi 9t :)

Kako je to jeftin? Zaboravio si da Xiaomi ima telefone od 1300e, a takođe svi ostali proizvođači imaju telefone od 150-200-300e pa ih ne kupuju ni blizu kao Xiaomi, tako da ti me važi to tvoje da ga kupuju jer je jeftin. 😀

Čovek otvori temu da mu ne radi proximity, među odgovorima da ne koristi telefon kako treba i kako svi ostali proizvođači imaju problema. Xiaomi najbolji odnos/cena kvalitet, tebra, keve mi, samo uradi hard reset i još 10 puta nakon svakog update-a...
👏👏👏👏👏

To je zato što je istoj osobi odgovoreno na više različitih strana i tema. Ja sam samo odgovorio na to što je gore naveo da je MIUI kriv za sve.

XIAOMI je proizvod za mase sa pristupom play store-u i tacka. za taj odnos kvalitet/cena ne moze niko da im stane na crtu. ostali proizvodjaci sto nude u istom cenovnom rangu ne moze ni da prismrdi XIAOMI brendu. ko hoce luksuz imaju skuplji telefoni ali ovi samo zavrsavaju sve sto je potrebno :) doduse malo mora da ima kompromisa sa bug-ovima itd

Ja sam prezadovoljan ovim telefonom, ne znam sta moze toliko bolje da bude kod drugih telefona da opravdaju svoju visoku cenu, ekran se odlično vidi na suncu, sve je fluidno, baterija odlično drži, odlican i za igre i sve ostalo što se moze s telefonom. Obrada video materijala neverovatno brza. Kad ga jednom podesiš posle radi kao zmaj. Ne vidim razlog da ga menjam za skuplji. Jedini problem je taj što ne mogu da se vratim na prethodni dialer koji mi se svidja. Ostalo je sve bez greške. Preporučio bi ga svima jer je zaista kompletan u svakom pogledu.

On nema "fizicki" proximity senzor, nego "Virtual proximity sensing" !!!, taj problem postoji i na Samsung S20 FE, doduse nije problem kao kod tebe konkretno

Poslednja izmena:
Čovek otvori temu da mu ne radi proximity, među odgovorima da ne koristi telefon kako treba i kako svi ostali proizvođači imaju problema. Xiaomi najbolji odnos/cena kvalitet, tebra, keve mi, samo uradi hard reset i još 10 puta nakon svakog update-a...
👏👏👏👏👏
Proximiti radi, testirao sam ga i sa programom koji sam skinuo sa play store. Sa trecim dialerom koji sam morao da instaliram sve radi, proximity gasi ekran dok razgovaram. Problem je sto na stock dialeru ne pali ekran kod dolaznog poziva, mobilni zvoni i vibrira ali je ekran ugasen, tada prvo moram da ukljucim ekran pa da udjem u kontakte i onda vidim ko me zove i tek tada mogu da se javim. Zato sam instalirao drugi dialer true caller kod koga se ekran upali kad me neko pozove. Nesto se zabagovalo u podesavanjima vezanim za paljenje ekrana kad se dolazni poziv prima preko njegovog osnovnog dialera. Mislio sam da je neko mozda imao slican problem pa je morao da se bavi instalaciom drugih dialera da bi normalno mogao da se javlja na telefon
On nema "fizicki" proximity senzor, nego "Virtual proximity sensing" !!!, taj problem postoji i na Samsung S20 FE, doduse nije problem kao kod tebe konkretno
Da slazem se s tobom, . Ovde je najverovatnije problem u podesavanju i dozvolama koje se daju svakoj aplikaciji ponaosob. Pretrazivao sam sve sto sam mogao i ukljucivao sve dozvole ali ekran ostaje ugasen kad me neko pozove. Ne mogu da otkrijem sta nedostaje u podesavanjima da bi se ekran normalno ukljucivao kod dolaznog poziva. Dok s druge strane kod instalacije drugog dialera samo ukljucim ono sto on u startu trazi i odmah sve normalno funkcionise.

Poslednja izmena:
Proximiti radi, testirao sam ga i sa programom koji sam skinuo sa play store. Sa trecim dialerom koji sam morao da instaliram sve radi, proximity gasi ekran dok razgovaram. Problem je sto na stock dialeru ne pali ekran kod dolaznog poziva, mobilni zvoni i vibrira ali je ekran ugasen, tada prvo moram da ukljucim ekran pa da udjem u kontakte i onda vidim ko me zove i tek tada mogu da se javim. Zato sam instalirao drugi dialer true caller kod koga se ekran upali kad me neko pozove. Nesto se zabagovalo u podesavanjima vezanim za paljenje ekrana kad se dolazni poziv prima preko njegovog osnovnog dialera. Mislio sam da je neko mozda imao slican problem pa je morao da se bavi instalaciom drugih dialera da bi normalno mogao da se javlja na telefon

Da slazem se s tobom, . Ovde je najverovatnije problem u podesavanju i dozvolama koje se daju svakoj aplikaciji ponaosob. Pretrazivao sam sve sto sam mogao i ukljucivao sve dozvole ali ekran ostaje ugasen kad me neko pozove. Ne mogu da otkrijem sta nedostaje u podesavanjima da bi se ekran normalno ukljucivao kod dolaznog poziva. Dok s druge strane kod instalacije drugog dialera samo ukljucim ono sto on u startu trazi i odmah sve normalno funkcionise.
Imao sam ja na redmi note 8t. Nije pomogao ni drugi dialer, ni fabricko resetovanje i vracanje na prethodne verzije dialera. U medjuvremenu je izasao 12.5 enhanced, pa sada radi. Probaj i sa iskljucenom MIUI optimizacijom.

Imao sam ja na redmi note 8t. Nije pomogao ni drugi dialer, ni fabricko resetovanje i vracanje na prethodne verzije dialera. U medjuvremenu je izasao 12.5 enhanced, pa sada radi. Probaj i sa iskljucenom MIUI optimizacijom.
Nece ni sa iskljucenom MIUI optimizacijom, azurirao sam sistem na MIUI 12.5.6.0 i opet isto,
evo sad mi doslo i MIUI 13, pa cu i to da azuriram, mada mislim da su tu samo neke kozmeticke promene a stvana poboljsanja minimalna.

Meni je bio taj problem sa crnim ekranom u toku poziva na Mi A1 (nastao bag iz čista mira posle tri godine korišćenja...), stock dialer app, resenje je bilo brisanje keš memorije aplikacije, i sve radi ok. NIje se ni lista poziva obrisala, taj problem se od tad nije pojavio već godinu dana...

meni je dialer bio zakljucan na sifru ili otisak prsta, kada sam ga stavio da bude otkljucan problem je nestao, ranije sam morao da otkljucam ekran pa dialer i onda da se javim na poziv. Ne znam zasto je to tako ali eto na ovaj nacin radi kako treba. Inace sam vise puta brisao kes i kod stockk dialera i drugih koje sam instalirao da zamene stock dialer. Par dialera rade normalno i kada su zakljucani na otisak prsta ali mi se nisu dopadali. True phone je zakon. Bogat opcijama i odlican prikaz pozvaoca na ekranu.

Nazad
Vrh Dno