djuk
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.02.2002
- Poena
- 630
Ugasio sam PC sasvim regularno (pre toga sam odgledao neki DVD). Posle jedno deset minuta htedoh nešto da pogledam mail, međutim ništa!:smash: Kao da nema struje, lampica od uključivanja se kao zazeleni ali nekim tanušnim svetlom, dvd se ne otvara, ni jedan ventilator se ne zavrti, a i ništa ne pišti da se pobuni. Hard disk na drugoj mašini normalno radi, probao sam sa drugom grafičkom, ali bez promene. Nikakvog dima ili smrada iz napajanja nije bilo. Jednostavno sve je radilo kako treba do gašenja i onda više nije htelo da se upali.
Kada pritisnem taster da, kao, ugasim PC ništa se dešava, ono zeleno svetlo se i dalje vidi. Reset taster takođe ne reaguje. Međutim, ako držim power taster pritisnut 4 sekunde, onda zeleno svetlo nestane i ponovni pritisak na power taster izazove paljenje te zelene lampice i to je sve.
Na šta vam ovo liči, hard radi, zamena grafičke drugom koja provereno radi nema efekta, ostaje napajanje, ploča, procesor, možda memorija, ali valjda bi nešto pištalo da ne radi...
promenio sam i onu bateriju na ploči i ništa...
jednostavno bez najave, odjednom više ne radi.
procesor je ATHLON 1800+, ploča Chaintech VIA
p.s. slično se desilo i pre jedno mesec dana, u toku rada čulo se
UCK: i računar se ugasio. Skinuo sam hard da ga probam na drugoj mašini u strahu da se nešto njemu desilo i na sreću ništa mu nije falilo kao ni sada. Kada sam ga sutra vratio u ovaj PC naprasno je sve proradilo i od tada do juče je sve radilo bez i najmanjih smetnji.
Kada pritisnem taster da, kao, ugasim PC ništa se dešava, ono zeleno svetlo se i dalje vidi. Reset taster takođe ne reaguje. Međutim, ako držim power taster pritisnut 4 sekunde, onda zeleno svetlo nestane i ponovni pritisak na power taster izazove paljenje te zelene lampice i to je sve.
Na šta vam ovo liči, hard radi, zamena grafičke drugom koja provereno radi nema efekta, ostaje napajanje, ploča, procesor, možda memorija, ali valjda bi nešto pištalo da ne radi...
promenio sam i onu bateriju na ploči i ništa...
jednostavno bez najave, odjednom više ne radi.
procesor je ATHLON 1800+, ploča Chaintech VIA
p.s. slično se desilo i pre jedno mesec dana, u toku rada čulo se
Poslednja izmena: