Šta je novo?

Ne moze ActiveSync za windows mobile 6.1 na visti

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Imam vistu, i mobilni sa windows mobile 6.1 OSom. Active sync odbija da se instalira zbog viste, i kaze mi da instaliram WMDC (windows mobile device centar). Instaliram to cudo, ali sve sto on uradi je da updateuje windows media player da se preko njega syncuje muzika itd, ali ja i dalje nemam nista za sync softvera.

Kada pokusam da instaliram neki program za windows mobile 6.1 preko PCja, on kaze nije ti upaljen active sync, instalacija se prekida.

Sta da radim? Izgleda kao neresiv problem: vista ne dozvoljava active sync i nema zamenu za njega, a programi ga traze da bi mogli da se instaliraju.
Naravno uvek postoji mogucnost da napravim virtualnu masinu sa xpom (ako ce uopste moze da se namesti da VM vidi uredjaj na usb-u) ili da syncujem iskljucivo preko laptopa?

Hmmm, da nije neki problem sa Active Sync-om na samom telefonu? Evo ja trenutno koristim HTC TyTN i to na XP-u kod kuce sa Active Syncom a i na Visti na poslu direktno (tj bez Active Synca :D naravno) i sve radi sasvim ok. Operativni sistem je vm 6 na telefonu i sve sljaka ok. Na telefonu se naravno pali Active Sync svaki put kad se povezuje sa kompom (bilo da je na njemu Vista ili XP) pa je mozda Active Sync tvog telefona gadljiv na Vistu ;)

Geek_master bi li rekao koji je aparat u pitanju ? ja sam imao slichan problem, sa Qtek-om, i reshio sam ga blesavo -

nece pa nece, a pirtom, glupava instalacija activesync-a na XP-u je stalno pokretala update-e za sve majkrosoft-ovo.

izgasim telefon, izgasim internet, restartujem sve zivo, povezem ponovo, i oce - ako nisi gasio telefon, probaj restartom.

isto tako, pri inicijalnom povezivanju telefona pri instalaciji, obrati paznju na uputstva, shta kad bodesh, to ume mnogo da znachi, ne samo sa Windows Mobile, vec sa svim Suite-ovima te vrste.

A šta se dešava kada upališ Windows mobile device centar? Tu bi trebalo da ti pokaže da li je telefon povezan i da ti da opcije za sinhronizovanje.

Meni je u visti radilo sa tytn ii ali je odjednom pobrljavilo i sad nema šanse i da je neka greška u activesync i da se program restartuje. probana reinstalacija i ništa. u xp radi ok. ako ti je tytn sa wm6 onda je to jedan od bugova (bilo je i na benchu o tome) i meni je, dok sam imao tytn, pomagao jedino hard reset na mobilnom.

WMDC sve normalno prepoznaje. Uspeo sam da instaliram i neku igru koja se sama instalirala sa kompa na mob, znaci izgleda je potrebno da sam softver zna sta da radi. Plus sam provalio da ako je aplikacija u .cab formatu, mogu samo da je iskopiram na telefon i pokrenem sa telefona. Inace touch pro je u pitanju.
U svakom slucaju radi, nista nije neispravno, samo sto je sam sistem bezveze zamisljen (npr idealno bi bilo da je kao kod Palm-a, nevezano za windows i media player ******)

Poslednja izmena:
to vec pocinje da ide opasno na zivce - wizardi, dodatni softveri i slichno. da poludi chovek. zaista ne znam zashto im ne odgovara jednostavan kopi pejst, drag and drop ...

WMDC sve normalno prepoznaje. Uspeo sam da instaliram i neku igru koja se sama instalirala sa kompa na mob, znaci izgleda je potrebno da sam softver zna sta da radi. Plus sam provalio da ako je aplikacija u .cab formatu, mogu samo da je iskopiram na telefon i pokrenem sa telefona. Inace touch pro je u pitanju.
U svakom slucaju radi, nista nije neispravno, samo sto je sam sistem bezveze zamisljen (npr idealno bi bilo da je kao kod Palm-a, nevezano za windows i media player ******)

WDMC je ubedljivo najgori Sync softver koji sam do sada video... i mnogo mi ide na nerve.
Meni recimo nije hteo da radi na XP-u ali radi na Windows 2008. Nije bilo apsolutno nikakve sanse da ga nateram da proradi, stalno je pucao.

Ja se sa Vistom ne družim, ali sa TyTN-om i XP-om nemam nikakav problem, bez obzira na ROM. AS mi radi, kroz dva (ili više!) računara bez problema.
Ali: uvek, na WM obavezno isključim Advanced network functionality - to ume da remeti AS vezu.

Po potrebi (za transfer fajlova i browsing po kartici), uključim WM5 Storage aplikaciju, i karticu vidim kao da sam je ubacio u čitač.

P.S. @ Geek master: CAB fajl se može izvršiti samo sa WinMobile platforme, i to je sasvim OK, tako je i zamišljeno. PC Windows i ne treba da ima ništa sa tim.
Lično, da ne koristim Exchange account, AS (na PC-u!) verovatno ne bih uopšte koristio.

Poslednja izmena:
Problem je da kazem u potpunosti resen, bez ikakvog cackanja softvera - telefonu se jednostavno pristupa iz my computer (na zalost ne moze iz total cmd) i na karticu kopiram fajlove koje hocu - to su .cab i .exe fajlovi, tako da sve radi bez problema, a cak je i jednostavno za koriscenje.

Kada se samo setim kakva je nocna mora na iphone ubudziti neku applikaciju, ovo dodje kao pesma

Probaj da nađeš WM5 Storage aplikaciju, sadrži je skoro svaki nezavisni ROM. Pa da vidiš kako fercera iz Total Commandera :)

telefonu se jednostavno pristupa iz my computer (na zalost ne moze iz total cmd)

Kod mene može da se pristupi i iz Total Commandera (pošto se vidi stavka u My Computer), s tim što se koristi Windows-ov Copy/Paste. Vista x64 i Touch Pro.

Samo da napomenem, nemojte pokusavati da flashujete iz Viste. Samo XP.;)

Windows Mobile Device Center je resenje, radi i u win7

probajte Pocket Controller Pro... prijatno sam se iznenadio

Vrh Dno