Šta je novo?

Ne mogu vise od 145 MHz na 8RDA

dmilan

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
604
nekoliko dana imam epox 8rda. Procesor je Athlon 1800 XP+ Palomino.
Maximalno moze da se digne na 145 FSB.
Ne znam u cemu je problem. Memorija Kingston 256 MB, PC2700, 333MHz. Da li je mozda problem u palomino jezgru? Koliko moze max da se nategne?
Prosvijetlite me, tek pocinjem sa OC. :eek: :?:

Nije problem u Palominu vec u tome sto je zakljucan a verovatno i los za OC.Na koliko si stavio voltazu za CPU pa i za memoriju i kakva su ti setovanja za memoriju?Daj malo vise podataka pa ti mozda i pomognemo.

Pa limit je Palomino jezgro koje je bez dizanja napona otprilike i islo do granice od 1670-1700 MHz (2000+) za sve preko toga bi morao da se dize napon. Ili menjaj CPU ili dizi napon ili ostavi magistralu na 145 MHz.

Milan je napisao(la):
Nije problem u Palominu vec u tome sto je zakljucan a verovatno i los za OC.Na koliko si stavio voltazu za CPU pa i za memoriju i kakva su ti setovanja za memoriju?Daj malo vise podataka pa ti mozda i pomognemo.

Pa sta je onda problem nego u Palomino-u :) Ti XP-ovi su zakljucani i neraspolozeni za o/c u 99% slucajeva.
Ovih 1% je tu negde sa najgorim T'Bredovima po o/c mogucnostima...
Mislim... :)

Pozdrav!

dmilan je napisao(la):

Gde si kupio plocu i koja cena? Mozes poslati na PM .

Sasa je napisao(la):
...
Pa sta je onda problem nego u Palomino-u :) Ti XP-ovi su zakljucani i neraspolozeni za o/c u 99% slucajeva.
Ovih 1% je tu negde sa najgorim T'Bredovima po o/c mogucnostima...
Mislim... :)

Pozdrav!

Rekao je u Palomino jezgru ( da ne kazem kristalu , mislim da si me ti ispravio jednom ) :D , tako da nije problem u jezgru vec u verziji njegovog XP-a ako cemo vec :) .Druga stvar je sto je to vec "staro" pa nije atraktivno kao T`bredovi ali seti se pre godinu dana AGOIA 1600+ sta je bila.

Poz.

dmilan je napisao(la):
Maximalno moze da se digne na 145 FSB.
Ne znam u cemu je problem. Memorija Kingston 256 MB, PC2700, 333MHz. Da li je mozda problem u palomino jezgru? Koliko moze max da se nategne?
Prosvijetlite me, tek pocinjem sa OC. :eek: :?:

Preuranjeno je reci da je to maksimum od procesora, cak i ako nije otkljucan jer sam video dosta novih kingstona koji nemogu preko 145mhz,
moras obratiti paznju koji su cipovi na memoriji. Najbolji su sa winbond chipovima, a najgori sa kingston....
A za pocetak otkljucaj cpu pa ces biti siguran u cemu je problem...

Pozdrav 8)

DADE je napisao(la):
...

Preuranjeno je reci da je to maksimum od procesora, cak i ako nije otkljucan jer sam video dosta novih kingstona koji nemogu preko 145mhz,
moras obratiti paznju koji su cipovi na memoriji. Najbolji su sa winbond chipovima, a najgori sa kingston....
A za pocetak otkljucaj cpu pa ces biti siguran u cemu je problem...

Pozdrav 8)
Pa rece covek kinston 333.

MarkoS je napisao(la):
...

Pa rece covek kinston 333.

Rekao je da je kingston 333 ali nije rekao koji su chipovi na tom kingstonu, a ima bas od kingstona cipovi, a ima i od winbonda i dr.
Nadam se da se sad razumemo...
A sto se tice procesora ako je neki agoia onad bi trebao da radi do 166 magistrali na tom umnosku (ako se naravno sve dobro namesti...)

Pozdrav 8)

Nazad
Vrh Dno