Šta je novo?

Ne mogu instalirati Google Drive na comp ?

cropape

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
320
Več duže vrijeme koristim "Google Drive" gdje držim neke svoje fajlove koji su sinkronizirani sa mojim google diskom na webu.
Danas sam reinstalirao WinXP i započeo instalaciju "Google Drive". Nakon instalacije vidim da ikona nije onakva kakva bi trebala biti. Ikona je onog izgleda kao kad imate neki fajl koji nije dodređen nijednoj aplikaciji.
Kad idem pokrenuti taj fajl, dolazi poruka "C: \Program Files\Google\Drive\googledrivesync. Exe - This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem."
Opet sam pokrenuo instalaciju i opet isto, skinuo sam aplikaciju s druge lokacije i opet isto.
Do sad sam reinstalirao 10-tak puta windowse i bez problema instalirao "Google Drive" a sad nikako.
Pomozite, neznam kako da rješim taj problem

Poslednja izmena:
Ali uvijek te iste WinXP (sp-3) koristim i nikad nisam ima problema s instalacijom "Google Drive". Nikada mi nije tražilo MS .NET, Java, Flash, itd..

Gdrive se instalira u user profile folders a ne u program files. Koristi qt biblioteku koja možda koristi ms visual studio runtime.
Potrazi vsredist_x6 za vs 2008 ili 2010 ili 2012.

Ne razumijem, nisam mu ja rekao da ga instalira u program files, nije me ni pitao gdje da ga instalira, sam ga je tu instalirao.
Daj ako možeš biti malo detaljniji, ne razumijem šta treba da uradim.

Vrh Dno