Šta je novo?

Ne mogu da verujem...

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
...Imam MSI8835(mx400)sa tv izlazom,i gledam dosta divx filmova,i smatrao sam da ova karta ima sasvim dobro reprodukuje divx filmove(u normalnoj rezoluciji,i kada se razvuce).Ali danas sam bio kod ortaka i video vecinu od tih filmova na voodoo banshee-ju i sve izgleda za klasu bolje.Znao sam ja da nvidia kartice nemaju bas najsrecniju reprodukciju , ali ovo nisam ocekivao(toliku razliku).

p.s.Da li mozda ATI ima dosta bolju reprodukciju?

Naravno , ATI ima najbolju reprodukciju ali ima problema sa drajverima , a i lepo bi bilo imati built by ATI ...
Sto se tice drajvera stvar se da srediti , ali nabaviti original je malo teze mada i kopije nisu lose (mnogo bolje od nVidia resenja) .
Sto se tice Voodoo-a , zna se da ima odlicnu sliku ali je nazalost propao posto ljudi vise cene brzinu nego oci .

Pozdrav , Misa...boom

Malo si preterao sa tolikom razlikom... Sve isto tako zavisi od programa u kome pustas divx, kao i od verzije kodeka...

Voodoo i ATI moze u nekim slucajevima da bude solidno lepsi od nV kartica, a nekada ta razlika da bude neprimetna... zavisi, jos jednom, od fajla, programa, kodeka i onoga sto covek hoce da prizna...ctp;

byMaX je napisao(la):
Malo si preterao sa tolikom razlikom... Sve isto tako zavisi od programa u kome pustas divx, kao i od verzije kodeka...

Voodoo i ATI moze u nekim slucajevima da bude solidno lepsi od nV kartica, a nekada ta razlika da bude neprimetna... zavisi, jos jednom, od fajla, programa, kodeka i onoga sto covek hoce da prizna...ctp;

Pazi,probali smo isti film,sa istim codecom i programom kao kod mene.Jedino je razlika u monitoru(sto je vazno,ali divx filmovi sa mojom kartom izgledaju skoro isto na razlicitim monitorima tj.razlike su jedva primetne),ali opet po mojem utisku njegova reprodukcija izgleda prosto savrseno.

E a koja je poenta ovog topica? Mislim stvarno koja je poenta?
Koliko je puta raspravljano o ovome i vi se opet vracate istim stvarima.
Aj da raspravljas o novim kartama i o nekim finesama koje su ti se ili nisu dopale, ali raspravljati po milioniti put o tome kako je Voodoo imao bolju sliku i kako je ATi imao bolju mpeg reprodukciju je krajnje postalo dosadno, zamorno i iritirajuce. Sta pokusavate da dokazete??? imao

mozda neki ljudi nisu bili tu proslih godinu dana, a stara baza (od pre januara koliko znam) je otisla... ne razumem zasto ti smeta? jednostavno ignorisi topic

MAD_MUzzY je napisao(la):
E a koja je poenta ovog topica? Mislim stvarno koja je poenta?
Koliko je puta raspravljano o ovome i vi se opet vracate istim stvarima.
Aj da raspravljas o novim kartama i o nekim finesama koje su ti se ili nisu dopale, ali raspravljati po milioniti put o tome kako je Voodoo imao bolju sliku i kako je ATi imao bolju mpeg reprodukciju je krajnje postalo dosadno, zamorno i iritirajuce. Sta pokusavate da dokazete??? imao

E,pazi ovako:Kada su drugi govorili da druge karte(koje nisu iz nvidie) imaju bolju divx reprodukciju mislio sam i da nije takva velika razlika,ali jeste(evo ovo je poenta topica).Creative benshee ima bolju reprodukciju od Else gf ddr i msi mx400 na 17" Philips(onaj profesonalni model,ne znam oznaku).
A,drugo,evo bas na ovoj grupi je bilo toliko pitanja o gf4 ti4200 i to bas koji model da se kupi i ti si na sva odgovarao i to te nije iritiralo,ali kada se bocne po nvidi-ji ti odmah ustaknes i govoris kako je to dosadno.

p.s.Sta podrazumevas pod onim IMAO:)))

Nebunim se ja zato sto "pljujes" po nvidia-i (nisam ja magick i njegov Matrox :D), nego zato sto si se napalio na to sto karta stara 2 god ima bolju reprodukciju video materijala od novijih karti. I sto se ponovo prepiremo oko teme koju smo sazvakali a to je video i 2D kavalitet voodoo i ATi karti. Ja se nesto nesecam da sam ikad to osporio.

nego zato sto si se napalio na to sto karta stara 2 god ima bolju reprodukciju video materijala od novijih karti

Pa ,zbog toga sam thread nazvao "Ne mogu da verujem..." :)

Ja sam imao radeon 7500 GA. Smece. Nekompatibilnost je ocigledna sa mnogim igrama i programima. Bolje malo dodati, pa uzeti Mx440, koji je optimizovaniji, ma kakvu sliku davao. Ati je zavrzlama. A i slika: ma, kladim se da stavimo BBA i nVidia (Asus, Msi, Leadtek..) kartu na poredjenje golim okom na istom monitoru, nece biti razlike. To su finese. Nikad ih neces primetiti: pa cak i Eagle pocinje da ima dobru sliku. A to je smece, zar ne?

e, da...monitor je Viewsonic g75f. Ati zeza sa milenijumom, ak i novi catalyst drajveri....Moja preporuka: nVidia, i ne mislis o nekompatibilnosti. A to sto sam se ja zaleteo i prvo uzeo GA radeon je drugo.

Nebunim se ja zato sto "pljujes" po nvidia-i (nisam ja magick i njegov Matrox :D), nego zato sto si se napalio na to sto karta stara 2 god ima bolju reprodukciju video materijala od novijih karti. I sto se ponovo prepiremo oko teme koju smo sazvakali a to je video i 2D kavalitet voodoo i ATi karti. Ja se nesto nesecam da sam ikad to osporio.

Pa dobro nije na odmet da chovek pita, bez obzira na sve. Nije prvi put da neko postavlja vec obradjena pitanja, a ja se nadam da forum tome i sluzi

Vrh Dno