Šta je novo?

Ne mogu da se ulogujem pri pokretanju xp -a!

mibelic

Cenjen
Učlanjen(a)
07.07.2012
Poena
169
Komjuter mi odjednom ne prihvata sifru koju nisam menjao! Ne mogu se ulogovati i probao sam i sa safe mode, ali kada pokrenem safe mode ja jednostavno nemam opciju start kako bih usao u control panel i tamo iskljucio zahtev za sifrom pri pokretanju...zna li neko kako to da popravim?

Umesto svog user-a ukucaj:
Administrator
a za pass ostavi prazno
i enter
Tako ces uci kao admin i moci ces posle da ceprkas po User podesavanjima(napravis novi ili sta god ti vec odgovara).

Poslednja izmena:
Probao sam i pojavi mi se prozor gde imam opcije : Lock computer, Log off, Shut down, Change password, Task manager i Cancel. Probao sam u change password ali trazi i staru sifru koju komp svakako nije hteo da prihvati, pa se zato i javio problem...

Mozda eventualno da odradis task manager, pa u njemu pokrenes new task i kucas explorer.exe.
Ja za dalje nemam ideju, mislim moze da se resetuje pass sa nekim programima u okviru hirens boot diska ali dal ti to imas?

Probao da kucam explorer.exe. i nece. Problem izgleda ovako, ja kucam administrator i onda ok i cujem onaj zvuk kao kada se podize sistem. Ali onda imam samo plavi ekran bez icega i kada stisnem ctrl + alt + del dobijem prozor sa gore pomenutim opcjama....Trazio sam na youtube resenje isto i tamo to rese kada pokrenu safe mode ali ja u safe modu nemam onu traku dole gde stoji start, kako bih usao u control panel i tamo iskljucio trazenje passworda...

Ako imas "my computer" na desktopu desnu klik pa "manage", system tools, local users & groups pa bi tu negde trebalo da mozes samo da prekucas sifru ili da je obrises.
p.s. ako nemas my comp na desktopu napravi new folder otvori i idi "up" da te vrati na desktop, onda bi trebalo da ga ima my comp. U svakom slucaju mozes da probas search iz tog prozora.
Davno bese kad sam koristio xp pa me slabo sluzi pamcenje po pitanju xp, a jos slaboje po pitanju safe moda, al znam da sam na neku ovako glupavu foru uspevao da odradim to sto te muci.

Poslednja izmena:
Ne razumem...nista sa desktopa ja ne mogu da vidim trenutno. Imam my computer na desktopu ali kad bih mogao da dodjem do desktopa to bi vec bilo nesto...

Kad pokrenes safe mod sta ti se pokrene, desktop bez starta ili sta?

Probaj neki hirens boot cd i resetuj password.
Druga mogucnost je da ti je tastatura otisla na cirilicu (ako si imao instaliurane dodatne rasporede) pa sve vreme kuckas cirilicnu sifru. Trebalo bi da negde na ekranu stoji mogucnost promene rasporeda.

Pokrenem safe mode i pojavi se log in prozor gde stoji administrator, ja kliknem ok i onda izbaci neko obavestenje gde kliknem yes i onda samo stoji taman ekran i u uglovima ekrana pise safe mode

probaj ovako u normalnom modu:
Startuj task manager pa u njemu new task i tu kucaj
runas /user:Administrator "cmd.exe"

http://www.youtube.com/watch?v=dM3g52W83JA

pa prati uputstva sa ovog videa da bi napravio novgo USER-a, PRIDRUZIO ga grupi admina i onda DODELIO sva prava za šerovanje itd.

hm, meni zvuci kao da je taj komp malo vise zasticen od proste win password zastite, sto dalje implicira da verovatno nije ni tvoj racunar u pitanju. Za slucaj da gresim, posto vidim da se bas i nerazumes nesto preterano u racunare pozovi lepo nekog ko malo bolje znao oko racunara da ti to sredi.

To od moje devojke laptop i sifra koju je kucala odjednom vise ne radi. Problem je sto ja zivim u Becu i ako odnesem nekome da mi ovo sredjuje kostace me debelo. A ne daje mi se lova za 5 godina star laptop. U task manageru jednostavno preko opcije new task ne dozvoljava da bilo sta pokrenem.

Jel se to hakuje nesto?
Da nije ispalo iz kamiona :D

Da je ispalo iz kamiona, samo bi se prepuko novi win preko, ovde su izgleda u pitanju top classified informations. :D

A tako znaci,rado bi se solidarisao sa kolegom ali ne mogu vec sam nekima zapao za oko,kazu mnogo trolujem

Proguglaj malo negde davno sam imao CD za promenu win sifre. Skini ga sa neta podigni racuanar sa CD-a prati uputstvo, ako ne skini hirens na njemu imas sve. Za 5 minuta resices problem sa sifrom.

Pre bilo čega proveri da li ti je Caps Lock uključen, oće zbog toga da ne prihvati šifru.

Nije ni caps lock, ko zna sta moze biti. Jos jedan od problema je sto je i dvd citac odavno otkazao,pa jedino preko usb da probam.

Evo ovako. Posle vise pokusaja da preko nekih programa dodjem do passworda ili je resetujem ( Ophcrack, PC login i slicni), nisam uspeo. Nijedan od tih programa mi ne izlistava username kod kojeg je lozinka problem, pa samim tim ni ne uspeva da je resetuje ili izbrise. Jedino sto ti programi nalaze je administrator i tu je lozinka prazna, to je bilo tako od pocetka. Tako da je problem druge prirode, izgleda. Fora je sto ja ni u kojoj opciji ne dolazim do taskbara da bih mogao iskljuciti opciju log in pri pokretanju Windowsa...Ni safe mode nema taskbar...Kad se uloguje kao admin sve sto vidim je plavi ekran i ako stisnem ctrl + alt + del, dobijem sledeci prozor:
2013-06-30 11.20.46.jpg

Kada odem na task manager i kliknem na process dobijem sledecu listu:
2013-06-30 11.25.07.jpg

Ako neko ima neku ideju....

si probao log off, pa onda alt+ctrl+del i onda da kucas samo administrator bez sifre i log in?

Pa to jedino i mogu da uradim, vec sam gore objasnio...Kucam administrator bez sifre, onda log in, cujem zvuk pokretanja xp-a i samo plavi ekran onda...Nakon toga jedino sto radi je ctrl + alt + del i dodjem do task managera, kao gore sto sam naveo.

Kad probas normalno da upalis komp sa svojim userom i sifrom sta se desava? Jel ti komp izbaci incorect password ili se nesto drugo desi? Posto lako moz da bude da ti windows zakucava pri startovanju negde, jel koliko vidim on ti prihvata tvog usera.

Ovako izgleda nakon pokretanja:
2013-06-30 14.06.56.jpg

kad kucam sifru izbaci sledece:
2013-06-30 14.07.27.jpg

i onda probam kao administrator:
2013-06-30 14.08.00.jpg

ali se samo cuje zvuk pokretanja i nista sem plavog ekrana:
2013-06-30 14.08.20.jpg

Nema taskbara, nema ikonica, jedino sto mogu da izvedem je ctrl +alt +del a to sam gore vec opisao.

kk, ako ti nista nije pomoglo od dosad ponudjenih resenja u temi ne ostaje ti nista drugo nego da prepuknes windows.

Mozda mi je to jedina opcija,ponovna instalacija windowsa. Hvala u svakom slucaju!

Jesi probao iz task manager-a da ides na new task pa da pokrenes eplorer.exe

Probao. Kaze: "The file does not have a program associated with it for performing this action. Create an association in the Folder Options control panel. "

Klikni na applications pa onda new task dole imas i kucaj nusrmgr.cpl ako ti udje u user account obrisi svoj account i napravi novi nalog!

v5jpmo.jpg

Vrh Dno