Šta je novo?

Ne mogu da se odlucim pomoc

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Ne mogu da se odlucim koje zvucnike da kupim.Pa mi treba mala pomoc>Dakle ove Genius SW-HF 5.1 5000 ili Logitech X-540.Citao sam mnogo tema ali neznam Logitec deluje kao kvalitetniji ali Geniusovi su meni mnogo lepsi.A cena je ista.Ili nesto trece za cca 100e ?

Pa za trebalo bi da sluze za filmove i mjuzu posto igre ne igram.Pa nemora da budu 5.1 ali da su za oko 100e i da imaju lep zvuk.Cuo sam geniusa u jednoj radnji i po meni su extra ali sam citao razne komentare da je slabiji zvuk los potenciometar...

@RisBo

Poslusaj i jedne i druge i trece :) pa odluci prema svom ukusu - u svakom slucaju neces pogresiti ni sa Geniusom ni sa Logitechom.

Treci su X-530 - jer pitam se sta ima X-540 u odnosu na X-530 da opravdava razliku u ceni od 20-ak € ???

ja ovih dana treba da pazarim logitech z-4.cini mi se da bi to i tebi odgovaralo.u pitanju su 2.1 zvucnici,vrhunske izrade i dobrog zvuka.estetski,bolje ces tesko naci u tom cenovnom rangu.mozda jesu malo precenjeni(za nekih 10-20e),al se meni mnogo svidjaju.njih konkretno nisam slusao,al jesam stariji model z-3 i zvuk je stvarno odlican.pored toga pogledaj jos atp3 altec lansing.
prvo sam i ja mislio da uzmem 5.1,al su me neki pametni ljudi posavetovali da se ne isplati za tako male pare uzimati 5.1.a i citao sam razne review-ove za z-540 i nisu bogzna kako ocenjeni,za razliku od ovih koje ti ja preporucujem.

Za one kojima je bitno da takvi zvucnici imaju mogucnost povezivanja i sa raznim (drugim) uredjajima, preko cinceva i sl. - dileme nema, Genius nudi najvise (pogledati atach).

BTW, imam ih (sw-hf 5000) od skoro, i vrlo su mi korektni. Kad ih pustim prijateljima ne mogu da veruju da za njih nisam dao vise od 100 evra, obicno kazu da je ``vrlo jasan`` zvuk (soba oko 25m2).

Na sledecem linku ima i ozbiljniji test, koji ujedno (prema komentarima rezultata) moza dobro da posluzi kao vodic ( onima koji nemaju iskustva) oko toga sta se moze ocekivati od ovakvih i slicnih zvucnika.
http://www.digit-life.com/articles2/multimedia/acoustic-roundup-51.html

Ja sam ih inace izabirao da mi se korektno sloze sa namestajem (a ne prema nekakvom kvalitetu zvuka. Ko ce da stigne da preslusava po radnjama zvucnike, a ionako se razlikuju akustika prostorija, materijal, povezivanje na druge uredjaje. Video sam ih uzivo, pogledah sta rekose na testu za njih, kol`ko kostaju - to mi je bilo dovoljno.) i to sam izgleda donekle uspeo. Kazu ljudi, kad udju u sobu - "... a `de su ti zvucnici".

Prilozi

• genius_pozadi.jpg
    genius_pozadi.jpg
    15.8 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Vrh Dno