Šta je novo?

Ne mogu da podignem sistem win7

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Imao sam dual boot, stari xp i novi win7(koji koristim zadnjih godinu dana skoro), i konacno sam danas odvojio malo vremena da sa D particije(xp instalacija) prebacim sta mi treba i obrisem je, treba mi tih 50gb prostora jer su mi skoro puni diskovi.

Format D nije mogao, rucno brisanje traje vecnost, pa sam napravio butabilnu sedmicu usb, i kroz njega u command promptu uradio format D.
I kad sam restartovao, pokaze mi bootmgr is missing:wall:

Onda sam preko telefona trazio sve opcije kako to da popravim, preko boot usb usao na repair your computer ali mi ne vidi operativni sistem, uglavnom posle jos nekoliko stvari sam privremeno odustao i instalirao novi win 7 na onu formatiranu D particiju da bi mogao da koristim komp.

Uglavnom ne instalira mi se novi win preko starog, toliko programa i igara imam tu, hocu ako moze ikako da popravim tu instalaciju.

Ako je zaista sve u redu sa tim Windows-om, onda ga dodaj u BCD pomoću EasyBCD ili BootICE.

Napravio sam repair cd i pomocu njega ga vratio u zivot, a onda formatirao opet onu D particiju i sad sve radi.....jedino sto mi i dalje pri bootu daje opciju da biram izmedju 2 windowsa, nije mi jasno kako

Ako si sve vratio kao pre, super, samo je problem taj izbor? Onda izbriši "višak" pomoću pomenutih programa. Putanja je X:\Boot\bcd za BootICE, gde je X: aktivna particija, u root-u se nalazi i bootmgr. U EasyBCD ti treba samo nekoliko klikova. Ali pazi da izbrišeš pravi unos, tj. onaj koji ti ne treba.

Promeni boot.ini

primer:
1. Click Start
2. In the Search text box, type msconfig
3. Launch msconfig by selecting it from the search results above the search text box.

After msconfig is launched:

1. Go to the Boot tab
2. Select the boot entry you want to delete.
3. Click the Delete button and then click OK.

Make sure to be logged in to the Windows 7 partition you want to keep when performing these steps so you don't delete the good installation by mistake.

Može i tako. I ne postoji boot.ini u Windows-u 7.

Ups...
presaltao sam se na xp :S:

Hvala slobomo to je to!

Vrh Dno