3DES
Slavan
- Učlanjen(a)
- 20.06.2007
- Poena
- 301
Pre dva dana sestra primila neki mail koji je u attach-u imao Word dokument cudnog naziva. I naravno iz znatizelje otvorila! :lupko: Kaze da se fajl nije mogao otvoriti, vec je izbacivao hijeroglife, a u pozadini se na trenutak pojavio cmd prozorcic. VIRUS!!!
Pri pokretanju tog Word dokumenta, na desktopu se pojavio fajl "Update.exe" . Sutradan vec nisam mogao da otvorim ni jedan jedini fajl (word, excel, Pdf, rar..). Kada pokusam Word ili Excel fajl izbacuje hijeroglife, a za PDF fajlove pokazuje corrupted, za .rar takodje.
Kav antivirus nije ni reagovao. Vidim u Startup-u Update.exe, u Prog Files folder Windows Update i u njemu Update.exe, par bat fajlova... Pomocu Combofix-a sam ocistio sve, ponovo instalirao Office, Pdf reader... medjutim i dalje ne mogu da otvorim ni jedan fajl ukljucujuci i slike.
:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje Moze li iko da mi pomogne. Pretpostavljam da su ovi fajlovi modifikovani u svom headeru, jer kad pokusam da odradim recover pdf dokumenta kaze da ucitani dokument nije validan, tj kao da nije pravi pdf fajl....
Izvrsicu harikiri!!!
Kav antivirus nije ni reagovao. Vidim u Startup-u Update.exe, u Prog Files folder Windows Update i u njemu Update.exe, par bat fajlova... Pomocu Combofix-a sam ocistio sve, ponovo instalirao Office, Pdf reader... medjutim i dalje ne mogu da otvorim ni jedan fajl ukljucujuci i slike.
:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje Moze li iko da mi pomogne. Pretpostavljam da su ovi fajlovi modifikovani u svom headeru, jer kad pokusam da odradim recover pdf dokumenta kaze da ucitani dokument nije validan, tj kao da nije pravi pdf fajl....
Izvrsicu harikiri!!!