Šta je novo?

Ne mogu da obrisem podatke sa harda

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Pozdrav.

Imam jedan cudan problem, naime dva. Skro sam kupio hard disk WD Passport, externi. Ubacio sam neke slike i filmove na hard i sad sta se desava. Gledam ja slike i sve je ok. Sutradan pogledam ponovo, kad neke slike su se presekle na pola pa se horizontalno pomerile, druge su postale od pola crvene i sl. I tako svaki dan se upropasti jos po neka slika. Mozda ne bas svaki, nisma proveravao skoro, ali mi je bas cudno, jer su slike bile ok kad sam ih ubacio.

Dalje, skinem ja neke filmove preko DC++ i u toku skidanja filma idem na preview preko VLC-a i sve je ok, lepo radi i sl. Kad se film skine, ja ga pustim direktno iz DC-a, ali ga otvori u rad light-u, radi dva minuta i iskljuci se. Posle pokusam da ukljucim ponovo film, ali nece i prijavljuje gresku. Ovo se desilo sa dva filma, s tim sto se jedan film kasnije povratio i ponovo radi, a drugi je izgubio sve podatke i umesto 700 MB, stoji 0.

Sinoc ja prekopiram jos neki film na isti hard, isprobam, radi sve ok. Pustio sam da sistem malo procacka hard da popravi greske, ustajem jutros, a on zablokirao na jednom filmu i tu stao. Resetujem komp, i proverim sta je sa tim filmom i umesto 700 MB, fajl se pretvorio u 2 i nesto GB, sa nekim cudnim oznakama i ne moze da se obrise nikako, ni iz dos-a.

Evo slike kako izgleda fajl.

Ako neko zna u cemu je problem sa hard diskom, nov je, ne znam zasto pravi probleme i kako da obrisem ovaj fajl.

Pozdrav i hvala unapred.

Prilozi

• cudno.GIF
    cudno.GIF
    6.1 KB · Pregleda: 61
Nešto tu ozbiljno ne valja.
Ja bih reklamirao disk.

Mozda, kad sledeci put odem u Ameriku, jer sam ga tamo kupio :(

Odradio sam proveru diska iz windows-a (total commander) i sam je obrisao onaj problematicni fajl od 2 i po GB.

Nego sad vidim da nisam formatirao hard kad sam ga kupio i da jos uvek stoji na FAT32. Kako da ga promenim u NTFS bez formatiranja i da li je greska sto ga nisam odmah formatirao. Sad je kasno, napunio sam 100 i vise GB.

Haha, sad imam jos gluplji problem sa istim hardom.

Ne mogu da obrisem fajl klasicnim pritiskom na delete taster, nego moram shift+delete. Evo slike sta se desava kad idem samo na delete. Ne znam odakle se stvorio ovaj problem, ali nije ga bilo jutros, sto me podseti na vic iz priloga :)

Dosao americki arhitekta u Beograd i vodi ga nas arhitekta u obilazak grada. Amerikanac:
• Sta je ovo?
• To je hotel Hajat. Vidite, njega su nasi radnici izgradili za godinu dana.
• OVO?!! Pa to nasi radnici izgrade za 6 meseci!
Nastave oni i dodju ispred hotela Interkontinental. Amerikanac:
• A ovo?
• E to vam je hotel Interkontinental. I to su nasi radnici izgradili za 6 meseci.
Amerikanac:
• OVO?!!! Pa to nasi radnici izgrade za 3 meseca.
Setaju dalje i naidju na Hram Svetog Save. Amerikanac:
• A sta Vam je ovo?
• Juhuuu, to jutros nije bilo tu!!!

Prilozi

• necedabrise.gif
    necedabrise.gif
    9.5 KB · Pregleda: 49
Nazad
Vrh Dno