Šta je novo?

Ne mogu da izvršim "svetogrđe" (Boot camp) :)

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Da ne bih uzimao novi (jači) laptop za Visual Stduio dev (trenutno je to jedan stariji Acer dualcore...), rešio sam da odradim BootCamp na MBPro 13 (late 2011) i da se prebacim komplet na jednu mašinu .. imam virtuelni, ali mi to jednostavo ne završava posao ...

Mašina je MBPro late 2011 sa 4GB rama i 500gb hardom koji sam stavio u optibay i dodao SSD 120gb (famozni samsung 830)

Kada se pokrene bootcamp u startu me oladi da nemam šta puno da tražim kad nemam optički uređaj. To sam rešio ispravljanjem plis fajla u Boot Camp aplikaciji (dodao sam se na spisak air-ova i retine) i sada mi boot camp nudi opciju da mi napravi USB instalacioni za windows 7 sa mog ISOa ..

sve je odradio, napravio je particiju na onom hardu od 500, napravio USB, skinuo Windows Support software i onda se on sam resetuje (sada bi valjda trebalo da krene instalacija) ali se ništa ne desi, samo crn ekran i kaže da ubacim bootable media (znači ne stigne ni do instalacije windowsa) ? I tako u krug dok sa CMD-R ne promenim da se podiže sa glavnog diska

U system preferences ima onaj deo za "start up disk" i tu mi ne nudi moj USB (samo osnovni mac disk) ?

Izgleda da mu je negde problem u pravljenju USB-a ali ne znam gde ? (ISO je sigurno dobar, više puta sam ga koristio da pravim butabilne USBove da instaliram na "obične mašine", ako išta znači u pitanju je Win 7 Ultimate x64)

da li mogu nekako sam da napravim butabilni USB sa windowsom (bez boot campa) pa da ga stavim da bude startup disk?

i još da napomenem da je boot camp normalno napravio particiju (samo što je tupadžija ume da napravi samo FAT ali ću to preživeti) i da je skinuo onaj windows support...

Pravio sam ja butabilni USB pomoću onog microsoftovog programčeta, ali to onda ne bi trebalo da može da se butuje na macu? Mislim nisam ni probao ... Ovo mi je Boot camp napravio butabilni, odnosno očigledno nije uspeo?

Napravio sam ga i po tvom uputstvu, na PCu je butabilan, na macu nije ...

Jel' formatiran kao NTFS usb drajv? Meni je pravilo problem ako nije u tom fajl sistemu ;)

jeste NTFS ...

čisto da se razumemo, meni ne treba butabilan za PC, već butabilan za MAC ... (za PC sve ovo lepo radi, ali to mi ne treba)

A šta znači to butabilan za Mac? To ne postoji! To je kao da tražiš originalni butabilan Mac os DVD za PC, što naravno takođe ne postoji!

Dakle logika kaže da ako se butuje na PC-u a neće na Mac-u, onda je do bootcamp-a, kao što bi u obratnom slučaju bilo recimo do kameleona!

Ja zaista ne vidim šta bi drugo moglo da bude...

Doduše, ograđujem se činjenicom da nikada nisam petljao sa bootcamp-om tako da mi u načelu nije poznata čitava procedura u detalje, pa sad jedino ako tu postoji još neka specifična sitnica ili caka onda je to nešto drugo, premda da budem iskren ne verujem u to!

Poslednja izmena:
E pa zato i pitam, u prvom postu sam napisao da mi je bootcamp napravio taj butabilni USB (normalno mi je da neće da butuje ono što se napravi za PC) ... ja zapravo pokušavam da uradim ono što bi svako uradio ko ima MB Air ili MBProRetina, odnosno mašine koje nemaju interni DVD.. i tu BootCamp nudi opciju da napravi butabilni USB, što on meni očigledno iz nekog razloga ne uspeva... mene sad zanima da ako je taj bootcamp tupav i nešto ne ume, daj da ja to uradim ručno ...

Napravio sam ga i po tvom uputstvu, na PCu je butabilan, na macu nije ...

Dzabe si editovao plist fajl... To samo otkljucava opcije za kreiranje USB Windows 7 instalacionog drajva iz BootCamp 4.01 (sa MBA), ali ti nece omoguciti boot. USB Windows boot je omogucen samo na Macovima koji originalno nemaju optiku (MBA, rMBP i sl.).

Poslednja izmena:
Znači nikako? A ako bih nabavio USB optički, pa probao preko DVDa?

Ne moze ni tako - probao sam i to. Jedino nisam probao Apple-ov USB Superdrive, vec neki LG. Sve deluje OK - ali instalacija zabode.

Jedino eventualno da se proba sa nekim drugim EFI loaderom, da bi butovao sa USB Flash-a, ali je to previse cackanja po Mac-u.

Imas i opciju da instaliras Windows na nekom Mac-u koji ima optiku ili Air-u preko flasha, pa onda napravis image particije pomocu WinClone-a.

Ma jok, sve su mi to komplikacije ... ipak će ostati klot sa VM (za svaki slučaj :d )

thx

Ne moze ni tako - probao sam i to. Jedino nisam probao Apple-ov USB Superdrive, vec neki LG. Sve deluje OK - ali instalacija zabode.

Jedino eventualno da se proba sa nekim drugim EFI loaderom, da bi butovao sa USB Flash-a, ali je to previse cackanja po Mac-u.

Imas i opciju da instaliras Windows na nekom Mac-u koji ima optiku ili Air-u preko flasha, pa onda napravis image particije pomocu WinClone-a.

Ja mislim da rEFIt završava posao, do duše ja imam MBP ali sam izvadio optiku, čačkao sam nešto oko butabilnih Win i Linux USB ali još pre godinu dana, ne mogu se setiti.
Samo kada sam skoro nosio MBP na servis, serviser iz Macole mi je rekao da taj rEFIt pod hitno sklonim zbog-ne-znam-čega, zaboravio sam :)

jel moze neko da mi pojasni
kupio sam netbook pre par dana i sa butabilnog usb-a krene instalacija za win 7 ali kada zavrsi kopiranje itd i kada treba restart i da se podigne win, on se vraca nazad na ponovno kopiranje i instalaciju itako u krug?

jel moze neko da mi pojasni
kupio sam netbook pre par dana i sa butabilnog usb-a krene instalacija za win 7 ali kada zavrsi kopiranje itd i kada treba restart i da se podigne win, on se vraca nazad na ponovno kopiranje i instalaciju itako u krug?
A možda da ukloniš USB kada završi kopiranje i počne restart?

Vrh Dno