Šta je novo?

Ne mogu da instaliram Usb Mass Storage Device

Mogli

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2003
Poena
619
Kupio sam Gembird 3.5' eksterni flexi drive, da bi mogao prebaciti podatke sa hard diska iz lap-topa na PC i to sam i uradio jednom, medjutim sad kad sam pokusao ponovo racunar mi nije video taj hard, pa sam pomislio da je neispravan taj adapter jer USB radi sa svim drugim uredjajima..... Otisao sam u radnju i kupio tamo novi USB Portable Hard Disk Drive Canyon, koji sam isprobao u radnji sa istim hardom i sve je bilo ok. Kad sam ga doneo kuci i prikljucio na PC, ovaj opet nije video podatke sa harda. U sistemu se zuti znak pitanja i pokazuje da Usb Mass Storage device nije ispravno instaliran. (This device cannot start. (Code 10))..........
... Kad sa CD-a pokrenem instalaciju nigde u Program Files nema direktorijuma koji treba da bude posle instalacije... Sta se to dogadja, da li neko zna da razresi ovu misteriju? Imam originalni vindows XP...mozda kopije bolje rade??:trust: Hvala veliko unapred!

Izvinjavam se sto ne znam da editujem post, ali u pitanju je 2.5' hard drive, gore je greska.

Poslednja izmena od urednika:
I kasno sinoc posle sto pokusaja, instalirao se USB Mass Storage i video sam najzad svoj hard, ali sve do jutros dok nisam ponovo ukljucio komp. Drajver je instaliran u sistemu, ali racunar ne vidi eksterni disk...U sistemu imam dva Maxtora koji su formatirani kao NTFS, a eksterni je kao FAT32, mozda je to problem?........Kakva je to sila koja odlucuje kad ce se on prikazati, a kad nece, to niko ne zna!....Ima li jos neko slicnih problema?

2.5 " pretpostavljam da je bez posebnog napajanja.
Nemas dovoljno struje na USB portu...

2.5 " pretpostavljam da je bez posebnog napajanja.
Nemas dovoljno struje na USB portu...

Canyon ima posebno napajanje, ali se takodje vezuje na USB port, medjutim to nije potrebno jer on radi i samo sa jednim kabelom na USB-u..... A kako znas da nemam dovoljno struje na USB portu? Kako to da resim?............
Inace misterija ostaje i dalje aktuelna..,,,,Isao sam na sajt Ask Leo, probao i njegove fore da vidim da li ce XP videti externi disk u safe modu, ali to ne pije vode....pa sam probao Administrative tools/Computer Management/Storage/Disk Management/Change Drive Letter and Paths, ali ni to ne pije vode......Externi disk se jednostavno pojavljuje kad on to hoce, a ka nece, onda ga nema i gotovo.....:zgran:

Evo najnovijih vesti, pa mozda nekome bude koristilo. Posle obimnih naucnih ispitivanja, dosao sam do zakljucka da obavezno moram iskljuciti USB intracomov NetMod ISDN modem, a onda ukopcati externi disk i sve ide kao podmazano, medjutim, kad iskljucim racunar i naravno, napajanje, posle ukljucivanja i podizanja sistema, XP opet ne vidi storage disc...tako da sam dosao do zakljucka, da posle iskljucivanja racunara iskopcam i USB na koji se kaci externi disk, tako da ga ukljucim tek onda kada se digne sistem i tada Xp sam instalira externi disk i sasvim ga jasno raspoznaje! Eto, to je to...

Vrh Dno