Šta je novo?

ne mogu da instaliram bilo koju igru uPoMoC!!!

Ljanmi

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White
Pristup internetu
  1. Optički internet
ne znam sta se desava ali ne mogu vise da instaliram ni jednu igru. Sve mi puca u toku instalacije pod objasnjenjem files corrupted. Zadnje sto sam pokusao Singularity, pre toga Mass Effect 2 ista stvar. Nije prvi put da mi se desava, cini mi se kada uradim svewzu instalaciju problemi nestanu a onda instaliram "pogresnu igru" i problemi pocinju... Imam Catalyst 10.12 , .Net framework 4.0 , Deamon Tools lite zadnji i DirectX zadnji cini mi se. Sada idem na check disc mada mislim da nije do HDD-a 100%. Svaka pomoc je dobro dosla ;)

Poslednja izmena:
99% je memorija nestabilna/neispravna, pa korumpira podatke. Provrti neki test za memoriju (memtest i sl.).

Load safe defaults sa loadovao u BIOS-u i ne pomaze - ista situacija, sada sleduje check disc... :(

Probaj da izvadis jedan modul memorije pa probaj instalaciju samo sa jednim modulom, ako zeza samo ih rotiraj.

Imao sam slucajno josh jedan par nove memorije pa sam samo zamenio module i probao. Opet isti problem - ljudi nije do memorije 1 000 000%

Instaliraš sa hdd-a ili diskova? Možda HDD zeza?

Sa HDD-a nego particija mi ima 900GB-a, upravo se spremam da pokrenem HDD check samo mi se cini da je softverski problem :( ...

C: clean, idemo dalje...

Iz nekog razloga ne mogu da oispratim D: check do kraja... ? Da li ima neki software sa kojim mogu na Win7 64 da utvrdim health D: ?

Imao sam isti problem na 64bit sedmici, sam se sredio posle nekog vremena, nisam siguran sta sam uradio ali sada je sve okej.
Verovatno na 32bitnoj verziji neces imati problema.

Instalirao Win7 32 i opet isti problem na svezoj instalaciji... Meni je izgleda ''pukla" D: particija :( Kako da je repair-ujem... :(

Probao sam sa win7 alatom i on je kao popravio nesto mada su rezultati isti(restartovao sam PC posle toga) - sada radim surface scan u potrazi za bad sectorima... Startovao sam Singularity sa flash-a sa kojeg sam ga i iskopirao in the first place i instalacija prolazi bez problema, dakle zakljucak je sledeci - prsla je D: particija! Sada treba nekako da backupujem podatke(samo ne znam gde :D ) i partitions delete i ponovo create pa format itd :(

Zaboravih da napisem da mi je C: Primary a D: Logical(obe su NTFS), ne znam da li tako treba da bude... :(

Zaboravih da napisem da mi je C: Primary a D: Logical(obe su NTFS), ne znam da li tako treba da bude... :(

To je ok, i kod mene je isto. Probaj da promeniš slovo particije (uz pomoć Acronisa ili nekog sličnog alata) iz D u Z npr, zvuči glupo ali je kod jednog mog prijatelja upalilo (XP doduše). Alternativno, ako ikako možeš napravi backup D-a, a onda pokušaj sa Acronisom da resize-uješ D na onu veličinu koliko ti je na toj particiji zauzeto, a od ostatka formiraj novu particiju. Mada, kažem backup prvo, ako prsne Acronis pri formatu nove particije... loše stvari se dešavaju ;)

Kakav je ovaj program EASEUS za manipulisanje particijama i da li su mi podaci posle resize-a particija upotrebljivi?

‚meni je bar odradio particionisanja fantasticno .....resize sam c: iz 250 u 200 i sve odlicno proslo... a free je :)

kakav jumper, HDD sam samo izvadio iz plasticne kese i ubo u maticnu plocu - toliko o tome i to je sve lepo radilo do pre neki dan.

WD Green 1TB 64MB cache WD10EARS samo ta serija koliko se secam je trazila jumper za Win Xp,
imam 2 komada i uzasno su se ponasala bez jumpera,ali kad sam stavi jumoer i odradio format sve je bilo ok,
mada to ne bi trebalo da ima veze sa tvojim problemom je imas Win 7
Pozz

Imam isti problem, molim autora teme ili nekog da kaze kako je resio ovaj problem?

Problem je resen tako sto sam poslao HDD na reklamaciju i dobio drugi. Santinel je prijavljivao nesto tipa 90% health. Sada sve to radi onako kako treba :)

Vrh Dno