На том телефону је Андроид 11 последња доступна верзија (ако се не варам) док Андроид 15 излази за месец-два. Можда је то теби мала ствар, али свакако не може да буде да ти је уређај савремен. То је пет година стар телефон који може да те "изда" сваке секунде, искрено.
Kakve veze ima sto je android 11. Mogu ja da stavim na ovaj telefon i najnoviji android, nije to problem ali mi se ne cima da opet sve instaliram. Meni je ovaj telefon najbolje radio sa svojim izvornim androidom 10, iskreno kada bih flesovao neki novi sistem isao bih unazad, sem ako me neko ne bi ubedio da taj noviji ROM sa androidom 13-14 radi brze. Ti update-i su za mene precenjena stvar, i jednostavno masa ljudi koje poznajem , a i ovde na forumu, cesto kazu da im uredjaj radi losije nego pre. Mislim sta to donosi novi android osim kozmetike koja generalno opterecuje telefon, ok te sigurnosne zakrpe, ali ja smatram da ljudi svojim ponasanjem na netu vise doprinose riziku nego starija verzija androida. Svaki uredjaj moze da te izda svake sekunde, tp ti nije nikakav argument
Разумем ако заиста немаш новца, али "хвалити" се уређајем од пре 8 година као нечим позитивним је безвезе. И сам не волим конзумеризам, исто би добио да мењаш телефон на две године. Финансијски. А имао би најновији софтвер и не би гледао у тај праисторијски екран (IPS LCD).
Добро, најчешће свако хвали своје. Мени комшија прича како његов Цитроен Ц5, 2006. годиште, 1.6 дизел, троши 5 литара.

Наравно да троши 9, али он прича 5. Тако исто тај твој телефон - он не може да има 7 година подршку за апдејте за Андроид. Можеш да инсталираш преко TWRP-а и слично, роотујеш, али регуларно ниједан телефон нема толику подршку.
Nisam primetio da je isticao kao nesto pozitivno to sto ima telefon od 9g, generalno i to menjanje telefona na 2g je konzumerizam ako cemo da gledamo strogo koliko napreduje ta tehnologija, ali naravno svako treba da trosi svoj posteno zaradjen novac na ono za sta smatra da treba. Samo komentarisemo da li je to isplativo sa tehnoloske strane.
A moram da se osvrnem i na onaj tvoj post o danasnjim klincima. Slusaj, danasnji klinci ne znaju gde im je dupe a gde glava, to je povrsna, bezlicna masa, kojoj su drustvene mreze i mediji nametnuli konzumerizam kao dominantni oblik drustvenog pozicioniranja. Nema veze sto svi imaju airmax patike, to uopste nije stvar nekog naseg dobrog standarda vec posledica toga sto je toj deci to nametnoto da moraju da imaju inace su potcenjena u drustvu i cesto izopstena. Znas li koliko ja puta cujem da vrnjaci nece da se druze sa nekim jer nema iphone ili te airmax i sl. NAjgore sto je to zahvatilo i roditelje pa zadnji dinar daju za te krpice i sl. Pre neki dan kupujem nesto i idea-i, zena dosla i na cekove kupuje hranu i cigarete, pa trazi da joj puste cekove tek na zimu, pola sata cekam da ispise cekove, a ta ista gospodja posto sam cekao pa sam je osmotrio ima najnoviji iphone, obucena kao da je sa Beverly Hillsa, psovao sam u sebi...
Juce odem u vrtic da produzim ugovor, ispred mene jedno 15-tak ljudi, i kako ko dodje do sluzbenika niko ne potpisuje ugovor nego samo dodju da dobiju informaciju koliko meseci nisu platili vrtic, jer ne mozes da potpises novi ugovor ako nisi izmirio sve racune, da ne komentarisem kako su svi u odelima, markirana odeca, da pogledas mene medju svima ja bih izgledao ver kao beskucnik, a jedino ja potpisah ugovor haha tako da izvini sto se tice ovog dela da ove stvari nisu statusni simboli, ne slazem se. MI smo kao drustvo otisli u pm i ljudi preko skupih stvari lece neke svoje frustracije, ali generalno to nije za ovu temu...