Šta je novo?

Ne daj Bože ćirilica...

hwfanatic

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
630
Primetio sam da dosta programa dolazi na raznoraznim jezicima, među kojima se i nađe naša ćirilica. Međutim, ja do dana današnjeg nisam uspeo da nateram neki od tih prevoda da se prikaže u pravom svetlu - sve neke kuke i kvake. :( Teško mi je da poverujem da će neko uzeti i prevesti ne-znam-ni-ja-koliko redova teksta, a da to neće proveriti (znači bez veze), pa sa obzirom da ovi prevodi postoje, pitam se kako da ih nateram da rade (uzmite na primer wincmd).

Hvala unapred.

konkretno za wincmd: regional and language options - advanced - language for non-unicode programs - serbian cyrillic..

OT1: nikako ne bih mogao da se naviknem na srpski prevod programa.. skoro je ortak doneo komp sa srpskim xp-om i nisam uspeo da podesim mrežu bez vraćanja na engleski
OT2: nepodržavanje unicode-a je jedina mana total commandera koju znam..

Pretpostavljam da ovo radi u nekim drugim aplikacijama tj. svim koje ne podržavaju UTF standard? Što se tiče stvarčica na Srpskom, i meni je lakše da gledam engleski u programima, ali pitam jer bih voleo da prevedem jednu aplikaciju, a za to bih morao prvo da testiram taj prevod.

10x

Nazad
Vrh Dno