Šta je novo?

Ne cujem subwoofer na CL Live! 24 bit. Pomoc!

soda

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2002
Poena
609
Evo problema:

Spojio sam Creative Labs Live! 24 bit sa A/V reciverom analogno sa 6 chinceva. Prebacim na receveru na 5.1 ulaz i pokrenem creative test zvucnika i cujem svih 5 da rade, sa tim sto se na testu ne testira subwoofer (radi sve kako treba). Kada pokrenem noise po kanalima, onda cujem i subwoofer (sve ok), ali kada pokrenem neki win program da pustim muziku ili film ili win zvukovi, igre... nema nigde zvuka subwoofera. Jednostavno nema signala za njega. Kada spojim digitalnom vezom sve je ok, ali onda nemam EAX, a hocu imati visekanalni zvuk i u igrama. Probao sam reinstalirati drivere i menjati kablove, ali ista stvar...

Ideje?

Zahvaljujem. Poz.

Jel ti mozda ukljucen u Surround Mixer-u (Advanced) Bass Redirection?

Delija je napisao(la):
Jel ti mozda ukljucen u Surround Mixer-u (Advanced) Bass Redirection?

Nije... Probao sam se igrati sa svim opcijama i nema efekta...

Zvuk na subwooferu nemas jednostavno zato sto kad pustis muziku sa kompa tog kanala i nema (bas prosto ide na satelite - frontove). Da bi ga bilo Bass Redirection mora da bude ukljucen, a na crossover freq. biras gde (na kojoj frekvenciji) ce da odsece bas na satelitima i da ga prosledi na sub.

Pretpostavljam da je kabl OK.

p.s. Ako kojim slucajem imas NForce2 plocu sa SoundStorm-om mozes da zaobidjes problem baktanja sa 3 kabla na taj nacin sto ces iskoristiti njen S/PDIF izlaz i ukljuciti AC3 realtime encoding. Na taj nacin pomocu "digitalnog kabla" prenosis sve kanale i dekodiranje se, kao i kod DVD filmova, vrsi na receiveru. Na taj nacin bi mogao da koristis i efekte receivera, posto recimo moja Yamaha kada se koristi 6(7)-ch input ne dozvoljava koriscenje istih.

Evo prenecu odgovor iz SK 3/2004.
Treba instalirati Creative Play Centar i ukljuciti Creative Multi Speaker Sorround.U Surround Mixeru iskljuciti Digital Output Only.Treba ukljuciti i AC-3 decode i Bass Redirection.

sasa022 je napisao(la):
Evo prenecu odgovor iz SK 3/2004.
Treba instalirati Creative Play Centar i ukljuciti Creative Multi Speaker Sorround.U Surround Mixeru iskljuciti Digital Output Only.Treba ukljuciti i AC-3 decode i Bass Redirection.

To je to. Zahvaljujem. Samo bas mi je dosta tih... i zvuk mi je puno bolji preko digitalnog izlaza. Malo sam razocaran zvukom preko analogne veze, ali sta je tu je...

Poz.

Taj Multi Speaker Surround je golo g. :S:

Vrh Dno