Šta je novo?

Nešto nalik Freelanceru?

Exodusbgd

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2005
Poena
815
Moja oprema  
Zvuk
AirPods Max
Laptop
MBP 16" M2 Pro
Mobilni telefon
14 Pro Max
Sećate li se igre Freelancer, izašle otprilike 2002.godine? Pošto mi je to jedna od ultimativnih space pucačina, ima li neko informaciju da li postoji nešto nalik ovome, a da ne traži baš Core i5 i sl...

142316.jpg

starlancer...

DarkStar One je odlicna, ali nakako da je nateram da radi kako treba na Win 7... bas steta.

jos jedna preporuka za starlancer. stariji je od freelancera (mislim da je iz 1999. godine) ali ima 20x bolju atmosferu, pricu prepunu obrta i strava dobacivanja Wingmana i protivnickih asova.

Steta samo sto mi radi 5 minuta pa izbaci u windows. ako neko ima resenje za win7 x64 nekam i javi na pm. :D

Imaš i razne modove i dodatke za freelancer, veliki broj ljudi ga još uvek igra :)

Mada ti je moja preporuka EVE ak oti se baš igra toliko. Mnogo je razvijeniji, društveniji, grafički nije previše zahtevan, meni je Intel C2D [email protected] GHz gurao da se temperatura popela za 2 stepena možda ali je tražio malo više RAM-a zbog količine objekata.

Igra se plaća ali ako igraš dovoljno često i baviš se odgovarajućim zanimanjima možeš da se izdržavaš u igri pošto su uveli mogućnost da se Game time code (dopuna) kupuje parama iz igre. Košta Boga oca ali ako igraš malo aktivnije prva 2 meseca koliko ti traje kupovina originalne igre (neophodno) moći ćeš da skupiš dovoljno novca da kupiš GTC.

A profesije, izgled i kompleksnost vrede toga, veruj mi :)

Ako imaš viška vremena onda definitivno probaj X3: Terran Conflict sa poslednjim patchem v2.5 koji je odlično ispeglao igru što se tiče optimizovanosti i gameplaya.
Jeste da se radi o simulaciji i da je potrebno dosta vremena da se nauči mehanika igre ali imaš i dosta pucanja i to je trenutno jedina igra novijeg datuma koji ima bar male sličnosti sa Freelancer-om.

EVE je takodje odličan ali te preterano veže jer moraš biti na netu ako igraš timski a tu je i mesečna pretplata.

Probao sam i X3 i Darkstar One. U nekom momentu sam izgubio volju da igram - nisu ni prići Freelanceru.

Šteta što je taj žanr izumro, baš šteta. Ne znam da li na nekim konzolama postoji nešto slično? Da'l je moguće da niko više ne igra svemirske pucačine?

A, Freespace 2?
Jeste da je mnogo mator...

Poslednja izmena:
Freelancer je meni jedna od boljih igara koje sam igrao. Dugo sam igrao i nakon zavrsetka misija. Svasta nesto moze da se nadje u nekim skrivenim sistemima tj. planetama:D
Dugo sam trazio slicnu igru ali nista ne nadjoh :(

Independence War je isto matora igra koja je cak i bolja od Freelancera.

Independence War 2 je druga na večnoj listi mojih omiljenih igara. Međutim, nije RPG, tako da pravi g@meri to nisu igrali, a i da jesu, zašto bi :D

Apsolutna preporuka da se proba. Nije kao Freelancer, koji je arkada, ali je obavezno. Mana je, međutim, što mora džojistik, ne može bez njega tj. sa mišem :(

IW2 definitivno preporuka i od mene. Možeš probati i X: Beyond the Frontier - prva iz X serijala, takođe ok igra

jos jedna preporuka za starlancer. stariji je od freelancera (mislim da je iz 1999. godine) ali ima 20x bolju atmosferu, pricu prepunu obrta i strava dobacivanja Wingmana i protivnickih asova.

Steta samo sto mi radi 5 minuta pa izbaci u windows. ako neko ima resenje za win7 x64 nekam i javi na pm. :D

Ako bih ikad mogao da izaberem samo jednu igru koju bi neko remake-ovao to bi bio starlancer!
Prosto neverovatno da nisu uradili nastavak ... Jedna od najboljih igara ikad, bar sto se mene tice.
Ali bez dobrof FF joy-a nista ... sve je u FF-u :D

Joj ona misija kad treba u asteroidu da unisitis neki generator (ili tako nesto?) pa onda punim gasom moras da bezis dok se sve rusi iza tebe! :) Taj napad adrenalina nikad necu zaboraviti!

P.S
Pade mi napamet nesto, da probas da dignes VM u win 98? Ili win 2000? Pa kroz njega da ga pokrenes?

Frelancer je bio vrh za uzivanje.Jeste nije bas po zakonima fizike,prica ponegde suplja,jeste nije dovrsena igra do kraja vec nabrzaka prepakovan da se pusti u prodaju ali je frelancer ima tako dobro resenu kombinaciju za upravljanje misem i tastaturom .Ovov je verovatno najveci razlog zasto je jos uvek popularna danas za igru online uz obavezno neki mod.
Bilo je doduse najava za frelancer 2 ,pa je to zatim najvljeno samo kao ekskluziva za konzolu(mislim da je x-box bio u pitanju) ali je na kraju sve bataljeno.
Ceka se Jump Gate Evolution sad dali ce biti kombinovano singl + online ili samo onbline igranje nije mi poznato.Po onome sto sam gledao trebalo bi da je blisko frelanceru.

Pravi zaljubljenici Space Sim Fighta vec jako dugo cekaju Elite 4 ili Frontier 3 ili kako god ko voli ali novog nastavka ispod palice Davida Brabena nema jako dugo. Poslednja sto sam igrao je bio frontier (elite 2) dok Frontier First Encounters je bio prilicno bagovit a i imao je falinku posto nikada nije izasla verzija za amigu .I tako novi 4. nastavak sage cekaomo jos od 95-96 godine proslog veka .

Jeste, svi čekamo igru koju niko ne radi niti ima najava da će raditi...

Jeste, svi čekamo igru koju niko ne radi niti ima najava da će raditi...

Elite 4 (sometimes written Elite IV) is a video game proposed by Frontier Developments, specifically by David Braben. As of 2009, the game is under development for PC, PlayStation 3 and Xbox 360. Braben has stated the game will be released "when it's ready" :)

Ako bih ikad mogao da izaberem samo jednu igru koju bi neko remake-ovao to bi bio starlancer!
Prosto neverovatno da nisu uradili nastavak ... Jedna od najboljih igara ikad, bar sto se mene tice.
Ali bez dobrof FF joy-a nista ... sve je u FF-u :D

Joj ona misija kad treba u asteroidu da unisitis neki generator (ili tako nesto?) pa onda punim gasom moras da bezis dok se sve rusi iza tebe! :) Taj napad adrenalina nikad necu zaboraviti!

P.S
Pade mi napamet nesto, da probas da dignes VM u win 98? Ili win 2000? Pa kroz njega da ga pokrenes?

Moracu neki dan da se iscimam da ga instalirma na virtuelnoj masini.
Da ta misija je bila strava.. ma igra je prepuna momenata:
- ono kada sa stelt lovcima morate da sabotirate izgradnju Tzar-a , koalicionog najveceg vojnog broda. Izadjes iz Warpa i pocnes sa priblizavanjem. A Tzar se vidi sa 50km koliko je... i priblizavas se, i priblizavas. i priblizavas.. samo ti radi masta sta bi taj brod uradio Yamamoto-u da je postao operativan :D
- pa ona misija kada treba da napadnete Yamamotom brod elitne eskadrile koalicije Pukov valjda... Kada Yamamoto bude zestoko ostecen bez stitova pa morate da lovcem presrecete torpeda i bombardere :D
http://www.youtube.com/watch?v=YAWOIE6H-Iw

Ma strasno.. i dan danas ne mogu da se nacudim kako ni posle nisu napravili tako atmosfericnu igru a da fabula razbija! :)

Da da!!! Ili ona frka kad im maznete bombardere (one kante od brodova) pa ih odpozadi naguzite i onda krece frka! Svi suju paljbu po vama a treba da u jednom komadu stignes do broda i prebacis se u lovca :D Aaaaaa kakva misija! Taj osecaj frke se nije ponovio ni u jednoj igri od tada!

Ta misija kada moras da juris torpeda je jos bolja! Stalno sam morao da shiftujem energiju sa motora na stitove :D I ne znam koliko puta bih se zeznuo i pred kraj u svoj toj zurbi udario mojim brodom u torpedo :D !

Pitanje o Freelanceru:

Je li uspeo neko da stigne do nivoa kada uzima one alien providne brodove, ili makar ona 2 najjaca lovca u igri (ne secam se sad, valjda je 32.nivo potreban za ta 2 broda)?

Frelancera zavrsavas s anubis brodom koji je heavy klase i to je naj jaci brod koji mozes imati dok ne zavrsis igru.Kada to odradis mozes uzeti posedovati jos neke brodove iz heavy klase poput falcona ili hamerheada. Wery heavy klasu pokriva eagle,titan, sabre i to su naj jaci brodovi u igri bez modova. Potreban nivo za kupovinu ovih brodova dobijas tek kad si prakticno zavrsio sve misije.U modovanim verzijama obicno ima jos dosta brodova koji se mogu poterati pa cak i raznih krstarica,razaraca i trgovackih trainova.
"Providni" su nomadski brodovi ,inace nepoznate prastare rase koji su ostavili svoj izum da im cuva teritoriju dok se ne vrate.Ovi brodovi se takodje mogu provesti samo u nekim modovima.
Od modova koji imaju singl player znam samo za CrosFire mod koji dodatno produbljuje pricu koju pratite u singlu.

Poslednja izmena:
Kada bih ti rekao, zaskočili bi me sa svih strana :d

Treći je System Shock 2 :) mada bih mogao da kažem da deli to mesto sa Starcraft-om.

Frelancera zavrsavas s anubis brodom koji je heavy klase i to je naj jaci brod koji mozes imati dok ne zavrsis igru.Kada to odradis mozes uzeti posedovati jos neke brodove iz heavy klase poput falcona ili hamerheada. Wery heavy klasu pokriva eagle,titan, sabre i to su naj jaci brodovi u igri bez modova. Potreban nivo za kupovinu ovih brodova dobijas tek kad si prakticno zavrsio sve misije.U modovanim verzijama obicno ima jos dosta brodova koji se mogu poterati pa cak i raznih krstarica,razaraca i trgovackih trainova.
"Providni" su nomadski brodovi ,inace nepoznate prastare rase koji su ostavili svoj izum da im cuva teritoriju dok se ne vrate.Ovi brodovi se takodje mogu provesti samo u nekim modovima.
Od modova koji imaju singl player znam samo za CrosFire mod koji dodatno produbljuje pricu koju pratite u singlu.

E pa to...znam za anubis, i naišao sam i na mesta gde se prodaju titan i sabre, ali nema trika da doguram do potrebnog nivoa. Završim celu igru, i istražim ceo svemir, nadjem i onaj alien svet gde se šibam sa providnim alien brodovima, ali ne vidim kako bi mogao da doguram do tog nivoa za kupovinu titana ili sabre-a (mislim da je 32. nivo potreban, a igra se završava na 30. nivou).

Moze, ali se ne secam kako je islo. Kada sam prosle godine obrtao jos jednom igru, sacuvao sam sejvove i imam jedan od ta dva broda.

Ja sam podjednako uzivao i u X-Wing_u ... vec sam i zaboravio tacan naziv igre ali verovatno se secate iste.

Nazad
Vrh Dno