- Učlanjen(a)
- 20.10.2008
- Poena
- 154
Posedujem licenciranu verziju Windows 7 Home Premium za koju Microsoft nudi besplatan upgrade na 10. Složih se ali je tu nastao problem. Kada nakon provere i instalacije nove verzije OS-a krene u restart pojavi mi se arhiver particija (D) u boot meniju pre ulaska u Windows. Nužno je moram odabrarti ali kada to uradim instalacija za 10-ku pukne i vrati me na Win 7.
Pošto je svojevremeno navedena arhiver particija (D) bila sistemska a koliko sam mogao da vidim na njoj je skriveno ostalo sledeće: bootmgr, BOOTNXT, BOOTSECT.bak,pagefile.sys, treeinfo.wc
Verujem (ali nisam siguran) da navedeni fajlovi bivaju detektovani od strane računara kao primarni, pa njih uvek stavlja u prvi plan prilikom podizanja sistema, što opet (mislim) da utiče na sam update Windows-a.
Da li mogu navedene fajlove obrisati jer ih tekući Windows na C particji ne koristi?
Ako je to moguće da li ima uticaja na ostale podatke na particiji (D)?
Ako nije moguće, kako da navedenu particiju izuzmem iz boot-ovanja ne bi li nesmetano instalirao novi OS?
Da li je nešto drugo problem?
Pošto je svojevremeno navedena arhiver particija (D) bila sistemska a koliko sam mogao da vidim na njoj je skriveno ostalo sledeće: bootmgr, BOOTNXT, BOOTSECT.bak,pagefile.sys, treeinfo.wc
Verujem (ali nisam siguran) da navedeni fajlovi bivaju detektovani od strane računara kao primarni, pa njih uvek stavlja u prvi plan prilikom podizanja sistema, što opet (mislim) da utiče na sam update Windows-a.
Da li mogu navedene fajlove obrisati jer ih tekući Windows na C particji ne koristi?
Ako je to moguće da li ima uticaja na ostale podatke na particiji (D)?
Ako nije moguće, kako da navedenu particiju izuzmem iz boot-ovanja ne bi li nesmetano instalirao novi OS?
Da li je nešto drugo problem?