Šta je novo?

Neće Update na Windows 10!?

Xantor

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.10.2008
Poena
154
Posedujem licenciranu verziju Windows 7 Home Premium za koju Microsoft nudi besplatan upgrade na 10. Složih se ali je tu nastao problem. Kada nakon provere i instalacije nove verzije OS-a krene u restart pojavi mi se arhiver particija (D) u boot meniju pre ulaska u Windows. Nužno je moram odabrarti ali kada to uradim instalacija za 10-ku pukne i vrati me na Win 7.

Pošto je svojevremeno navedena arhiver particija (D) bila sistemska a koliko sam mogao da vidim na njoj je skriveno ostalo sledeće: bootmgr, BOOTNXT, BOOTSECT.bak,pagefile.sys, treeinfo.wc
Verujem (ali nisam siguran) da navedeni fajlovi bivaju detektovani od strane računara kao primarni, pa njih uvek stavlja u prvi plan prilikom podizanja sistema, što opet (mislim) da utiče na sam update Windows-a.

Da li mogu navedene fajlove obrisati jer ih tekući Windows na C particji ne koristi?
Ako je to moguće da li ima uticaja na ostale podatke na particiji (D)?
Ako nije moguće, kako da navedenu particiju izuzmem iz boot-ovanja ne bi li nesmetano instalirao novi OS?
Da li je nešto drugo problem?

Ajde bolje postavi par sličica da se vidi šta je šta. Inače treba ti jedan boot disk sa Acronis Disk Managerom. The Best. Digneš sistem sa njega i u manageru možeš da particiju koju želiš da izuzmeš postaviš na Hide ili ne dodeliš slovo particiji obrišeš i particija ti bude bez slova. Inače oće to da se desi meni jeste da neće da ga upgrejduje postojeći sistem pa mora čista instalacija.

Motao sam se oko ovog problema i sasvim slučajno ukapiram da HP kao brand na onom HDD-u koji je nekada bi sistemski drži taj boomngr bez koga jednostavno ne vidi ni jedan HDD. Kada ga samo iskopiram na postojeći SSD prijavi ga bez problema ali se Windows mora dići od nule. Dal ga tako matična ploča vidi, šta li je?
Ne znam da li je još neko imao problema sa tim ali me baš zanima da li je ova moja teorija tačna.

Tako je. Čim si ga iskopirao BIOS ga vidi ali nisu iste particije pa win neće da se digne. Ponekad dizanje wina sa diska i opcija repair pomaže.

Vrh Dno