Šta je novo?

NBA 2K13

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
450
Pojavio se pre par dana, odlično su ga odradili, ali su promenili puno komandi, kao i svake godine... Čini mi se da je dosta realniji, a isto tako i teži nego prethodnih godina.

Ma gde je realniji, svake godine sve vise ide u pravcu arkade. Sve u svemu, nisam mnogo zadovoljan, igra je samo malo brza i dinamicnija.

Napad je mnogo olaksan novim sistemom kontrole a odbrana je bar duplo teza - nema onoliko presecenih lopti i klinci ce sada da razbijaju sa rolingom i button mash fintama sa kobijem i dzejmsom, koji bukvalno ne mogu da promase. Nakon defanzivnog skoka igrac se izbaguje i ne moze da doda loptu igracu u kontri i napravi korake. :S: Koja smejurija. Da ne pricam o nekim nebuloznim sutevima o tablu sa poludistance. Dzej Zi-ja i celebrity team sa Dzastin Biberom... stvarno.

Bes ti taj NBA kada nema Kareem Abdul Jabbara i Dr Julius Ervinga :)

Zna li se kad ce biti prvi zvanicni roster update? Krenuo bih asocijaciju, al' fale igraci.

I radi li onlajn za nas sa jeftinijim ulaznicama :)

Dzej Zi-ja i celebrity team sa Dzastin Biberom... stvarno.

Jay-Z je obezbedio najbolji soundtrack ikada, a i uvodi u mečeve su ekstra :) Što se tiče Biebera, kakve veze ima i da su ubacili Acu Lukasa, Celebrity timovi su deo NBA All-Star vikenda :)

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da verujem! Kupo sam original igru, kao i prosle godine, i ponovo mi recka zbog glupog AA!!!!Konfa iz potpisa treba da gura igru bez ikakvih problema! Fraps je zapucan konstanto na 60 fps i na MAX podesavanjima. Do blagog reckanja dolazi tokom skoka i kontri i jako je iritantno! Da li neko ima slican problem?

A jel moze neko da rekne da li postoje i dalje legendarni timovi i neki modovi sa njima kao ranije?

Legendarni timovi su isti kao i prosle godine+Dream Team+Americka reprezentacija+01 Sixers-i+Celebrity Team sa Justinom Biberom :D. Velika mana je u legendarnim timovima nema Dr. J-a, Dzabara, Krisa Vebera, Erika Snow-a. Steta sto nisu dodali jos neke legendarne timove. Ovako ima 4 tima koja nemaju svoje najvece zvezde...

Ja ne mogu da verujem! Kupo sam original igru, kao i prosle godine, i ponovo mi recka zbog glupog AA!!!!Konfa iz potpisa treba da gura igru bez ikakvih problema! Fraps je zapucan konstanto na 60 fps i na MAX podesavanjima. Do blagog reckanja dolazi tokom skoka i kontri i jako je iritantno! Da li neko ima slican problem?

Da, morao sam da iskljucim AA. Ista stvar kao kod tebe. Ne zelis da znas koliko dobro i fluidno radi Xbox verzija sa MSAA.

I radi li onlajn za nas sa jeftinijim ulaznicama

Cekaj, prosle godine je radio?? :trust:

To bi bilo.. neocekivano velikodusno od njih. :)

A jel moze neko da rekne da li postoje i dalje legendarni timovi i neki modovi sa njima kao ranije?

Pogledacu za modove, nisam siguran, ali primetio sam da su svi odmah otkljucani za biranje u startu, za razliku od prosle godine.

Poslednja izmena:
Na kojoj rez? Ne mozes puno ocekivati od graficke koja kosta 3000din. Kod mene na istoj konfi sa 6850 klizi sve na max i AA

Inace igra je ok, 2k11 i 2k12 sam preskocio jer su maltene bile iste kao 2k10, ovde se primeti napredak.

Da, morao sam da iskljucim AA. Ista stvar kao kod tebe. Ne zelis da znas koliko dobro i fluidno radi Xbox verzija sa MSAA.

Hahaha. Ortak mi je dao XBox tako da sam 7 dana pre PC verzije igrao XBox verziju. Neverovatno je kako klizi. Nakon NBA 2K13 iskustva na XBox-u sam doneo odluku da kupim originalni XBox joypad i da ga nabudzim na PC.

Na kojoj rez? Ne mozes puno ocekivati od graficke koja kosta 3000din. Kod mene na istoj konfi sa 6850 klizi sve na max i AA
Moja greska. Nisam update-ovao konfiguraciju. Imam LEADTEK GTX 550Ti sa 1GB DDR5 memorije. Ne znam u cemu je fora. Igram u maximalnoj 1920x1080.FPS je zapucan na 60 ali mikro-seckanja su prisutna i nakon XBox verzije koju sam igrao nikako ne mogu da se pomirim sa time.

Poslednja izmena:
Ja sam ta seckanja primecivao jos od 2k10, uglavnom kada igrac koji vodi loptu prelazi polovinu terena, nezavisno od rezolucije (ranije sam na malom monitoru igrao u 1024*768, sada igram u 1920*1080 i ista je prica). I meni je framerate preko 60, ali to seckanje jednostavno postoji, to je nesto do tog endzina... Mada, prestao sam da se obazirem na to i vise mi ne smeta...

Hahaha. Ortak mi je dao XBox tako da sam 7 dana pre PC verzije igrao XBox verziju. Neverovatno je kako klizi

Heh, pa da, zato si i razocaran. :)

Ne vredi, mislim, imam dosta solidnu mid-range konfiguraciju, cak sam iskljucio AA, ali i dalje malo secka kada se prenosi lopta preko centra i u nekim situacijama, i nije ni izbliza tako fluidno.

To mikro-seckanje takodje postoji i u drugim igrama... Npr, u fifi. Tamo predlazu da se prilikom igranja iskljuci AERO tema u windowsu koji navodno utice na mikro-seckanje. Naprosto konzole su primarne platforme za razvoj i ovo je manje vise port. Budi srecan sto uopste postoji za PC i pomiri se sa tim seckanjem - nema druge.

Ne vredi, mislim, imam dosta solidnu mid-range konfiguraciju, cak sam iskljucio AA, ali i dalje malo secka kada se prenosi lopta preko centra i u nekim situacijama, i nije ni izbliza tako fluidno.

To mikro-seckanje takodje postoji i u drugim igrama... Npr, u fifi. Tamo predlazu da se prilikom igranja iskljuci AERO tema u windowsu koji navodno utice na mikro-seckanje. Naprosto konzole su primarne platforme za razvoj i ovo je manje vise port. Budi srecan sto uopste postoji za PC i pomiri se sa tim seckanjem - nema druge.

Dok se nisi ti pojavio ja sam se tripovao da se tripujem da je XBOX verzija bolja ali eto nisam jedini :D Ruku na srce na PC-ju je grafika meni mnogo bolja od XBOX verzije ali ko sta kazes fluidnost, koja mi je mnogo vaznija, je svakako na strani XBOX verzije. Pitam se da li ima malo veze to i do joypad-a...
A vidi sada ovo

i can't agree with you on this one. everything on max and it plays much smoother on the PC. i have the xbox version as well, played 1 game online and personally i think the input delay kills the game for me.

Offline Xbox games are okay but graphics is much better on PC plus it's more fluidly. PC misses a few features. Both versions have the play vision issue with My Career, but there is already a temp fix on the PC for this.. Meaning a big win for PC !

i7 2700k
gtx 660 ti
8GB 1600 MHZ

Batica je izuo sa konfiguracijom...

Poslednja izmena:
Jel znas u cemu je fora? Da li na PC-ju moze da bude tako fluidna kao na XBOX? Mislim da ima veze i do joypad-a malo. Ako bih vratio XP da li bi pomoglo? Joj koji smor :0

Mikroseckanje na sredini terena se pojavljuje u svim 2kxx igrama na pc-u. Nema veze da li je win xp ili win 7 (licno isprobao).

Kruzila je prica da se tweakovanjem configa moze postici veca fluidnost, ali meni nije nikad uspelo.

Ako hoces da se zamajavas probaj, mozda tebi uspe.

https://www.2ksports.com/forums/showthread.php?t=204781

Meni normalno šljaka igra, sve mi je na maximum sa AA (konfiguracija iz potpisa). Elem, online ne radi na verziji koju skoro svi imamo. :)

Mikroseckanje na sredini terena se pojavljuje u svim 2kxx igrama na pc-u. Nema veze da li je win xp ili win 7 (licno isprobao).

Kruzila je prica da se tweakovanjem configa moze postici veca fluidnost, ali meni nije nikad uspelo.

Ako hoces da se zamajavas probaj, mozda tebi uspe.

https://www.2ksports.com/forums/showthread.php?t=204781

Evo upravo igram XBOX verziju i neverovatno koliko je fluidna i brza iako je gamespeed identican kao i na PC verziji kada igram. Fora je u tome sto na XBPX-u ima sigurno 120 ako ne i vise frejmova u sekundi i zato je sve tako tecno. Ocigledno da likovi sa jako dobrim konfiguracijama isto to mogu da postignu i na PC-ju. U benchmarku se FPS krece od 50-53.
Zamolio bih ljude kojima igra radi bez problema da postave koliki FPS ostvaruju u benchmarku.
Hvala!

Evo upravo igram XBOX verziju i neverovatno koliko je fluidna i brza iako je gamespeed identican kao i na PC verziji kada igram. Fora je u tome sto na XBPX-u ima sigurno 120 ako ne i vise frejmova u sekundi i zato je sve tako tecno. Ocigledno da likovi sa jako dobrim konfiguracijama isto to mogu da postignu i na PC-ju. U benchmarku se FPS krece od 50-53.
Zamolio bih ljude kojima igra radi bez problema da postave koliki FPS ostvaruju u benchmarku.
Hvala!

Fluidnost na PC nije nikome ista kao na XBOX-u, problem je u dresovima (cloth logical thread). Probaj da u podesavanjima, stavis player sa high na low, pa ces videti kako je fluidnost savrsena, bez obzira na FPS i na bilo koja druga podesavanja.

samo da kazem da jeste do smrdljivih dresova i da ne znam koji im je. primera radi, sve na high, 1080p, sa aa u 2k12 savrseno. 2k13, 1080p, otprilike tek kada iskljucim te dresove, tj stavim na low kvalitet igraca dobijem smrdljivih 35-40fps.
6770, 4gb, x3 otkljucan na x4

Meni ne pomaze previse da stavim igrace na low. Zanimljiva stvar se desava. U Task Manager-u sam video da prvi, od cetiri procesora, skoro uopste ni ne koristi. Takodje pitam se da li je i koliko seckanje vezano za brzinu HDD-a. To mi je najslabija tacka na racunaru...

Meni nesto nista nije jasno oko komandi, zasto bre svaki put menjaju?

Daj te neke jednostavne fore i komande za odbranu i napad? :d

Hoce li ovo biti preko steama kada bude omogucen digital download?

Meni nece da udje u igru, kao ni mom drugu. Pojavi se black screen i izabci me na desktop.

Nece ni tebi ni drugu da udje?

;D koje konfiguracije imate, operativni sistem, drajveri.. narodna ili original?

Kome igra ne radi dovoljno fluidno neka forsira triple buffer pomocu D3DOverridera, igra radi kao preporodjena ;)
Ja furam na athlonu x4, 4GB rama i 4670 u 1080p sve na high, 2x AA, Vsync, perfektno ide...

narodna, XP, moji drajveri nemam pojma koji su ( novijeg su datuma) drugu sam insatlirao najnovije posto je uzeo graficku prolse nedelje. Video sam da i drugi imaju isti problem, ali resenje nigde nisam nasao.
2k12 je radi super.

moja je iz potpisa
njegova je

amd x2 7750
radeon 7750
3gb ddr2

EDIT:

Sredjeno izasao je FIX za XP.

Poslednja izmena:
Vrh Dno