Šta je novo?

Navy Field

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
igra li ko ovo, kako se dolazi do vecih brodova, ubise me sa yamato i wisconsim klasama, sta ja da radim sa ovim malim cudom sto dobijes na pocetku

Dobro je da još neko ovo igra osim mene. :)

Tek sam sad provalio temu.

Igram Navy Field sa prekidima oko godinu ipo dana i mogu reći da zarazniju igru u žiotu nisam igrao (a bogami odigrao sam mnogo toga).

Za one koji ne znaju o čemu pričam evo par screen-ova iz igre

The object of the game is to upgrade and advance a WWII naval ship and to participate in naval battles with other people online. Gameplay starts out by configuring a naval ship to prepare it for battle. Once it is configured, the player proceeds into the game's Battle Map and joins one of the open battle rooms. These rooms are located and created in one of the 25 different areas on the Battle Map. Each room can hold up to 128 players divided into two teams.

Prilozi

• foto_navyfield.jpg
    foto_navyfield.jpg
    117.4 KB · Pregleda: 200
  • NF2_026-large.jpg
    NF2_026-large.jpg
    403.3 KB · Pregleda: 155
Stavio si manual aim. Što je i dobro jer ako koristiš auto aim na brodu većem od razarača ima da te jedu za doručak.

Ako misliš ozbiljno da igraš ovu igru, moraš naučiti da koristiš manual aiming. Probaj pa ako ne bude išlo kukaj, pa da ti objasnim.

Na svu sreću, uspeo sam da vratim autoaim :)
Sa ručnim nišanjenjem mi nikako nije išlo; mada, ni sa automatskim mi ne ide nikako :D
Imam meki mali brod (zaboravih tip), nije onaj najmanji po defoltu, već prvi sledeći koji može da se kupi... Kako ispaljujem torpedo sa broda, isto na space kao i pucanje?

A ne znam koliko ću ovo ozbiljno igrati :)

Imaš R (primarne) i T (pomoćne) slotove na brodu. U primarne idu samo topovi, dok u sekundarne idu torpeda i manji topovi-AA mitraljezi i sl. Da bi ispalio torpedo moraš da prebaciš na sekundarno naoružanje (slovo T). Imaš na F10 ili beše F12 spisak svih komandi u igri. Najbolje bi bilo da skineš neki manual sa sajta ili pogledaj na:
http://trainworld.us/NF2/English/index.html

Hvala na pomoći, sad imam neka nova pitanja :)
Dva mornara su mi došla do lvl12, izabrao sam da budu Nemci, tako da sad mogu da uzmem neki nemački brod (zaboravih tačan naziv).
Koja je razlika između Great Battle 1 i 2, i Blitzkrieg mapa?
Koje topove mi preporučujete na ovom nivou igre, neke kratkometne sa AP municijom, ili dalekometne sa HE?
Da li je popravka brodova i dopuna municije besplatna?
Da li mogu da nateram početni ekran da pamti username i šifru, ili moram svaki put ručno da unosim?
Šta je onaj Bulge oklop? Shvatio sam Deck, ovo nisam... Do koje debljine da ga stavljam? (znam da mi i deplasman broda utiče na mogućnosti).
Kako se trguje sa drugim igračima, da li se to isplati?

Još svašta sam hteo da pitam, ali ne mogu sad da se setim... čim se setim, eto me opet ovde :)

E, da, ne mogu da startujem igru uopšte dok ne ugasim (pauziram) kaspersky, neki hint? (bitno je da je putiran samo dok ne uđe u igru, čim uđe ja ga otpauziram i sve radi normalno...)

Inače, veoma simpatična igra, za sada :)
Dok pohvatam osnove, potražiću i neku taktiku (sad mi je taktika da se zaletim napred kao sivonja, pa vrdam kad zapucaju po meni dok mi ne uđu u domet da i ja zapucam - a moj domet je baš, baš mali). :)

Prvi put čujem za ovu igru, ali moraću da probam :)

Mnogo je zeznuto manuelno nišanjenje, mada kapiram njegove prednosti.
Za sada kada se prebacim na njega uglavnom gledam da ne okrećem drugu stranu ako ne moram, jer mi se onda poremeti raspored kupola i treba mi dosta vremena da ih opet namestim, tako da uglavnom u stisci prebacim samo na prednje ili zadnje turete.
Inače stigoh do nemačkih razarača :p

Hvala na pomoći, sad imam neka nova pitanja :)
Dva mornara su mi došla do lvl12, izabrao sam da budu Nemci, tako da sad mogu da uzmem neki nemački brod (zaboravih tačan naziv).
Koja je razlika između Great Battle 1 i 2, i Blitzkrieg mapa?
Koje topove mi preporučujete na ovom nivou igre, neke kratkometne sa AP municijom, ili dalekometne sa HE?
Da li je popravka brodova i dopuna municije besplatna?
Da li mogu da nateram početni ekran da pamti username i šifru, ili moram svaki put ručno da unosim?
Šta je onaj Bulge oklop? Shvatio sam Deck, ovo nisam... Do koje debljine da ga stavljam? (znam da mi i deplasman broda utiče na mogućnosti).
Kako se trguje sa drugim igračima, da li se to isplati?

Još svašta sam hteo da pitam, ali ne mogu sad da se setim... čim se setim, eto me opet ovde :)

E, da, ne mogu da startujem igru uopšte dok ne ugasim (pauziram) kaspersky, neki hint? (bitno je da je putiran samo dok ne uđe u igru, čim uđe ja ga otpauziram i sve radi normalno...)

Inače, veoma simpatična igra, za sada :)
Dok pohvatam osnove, potražiću i neku taktiku (sad mi je taktika da se zaletim napred kao sivonja, pa vrdam kad zapucaju po meni dok mi ne uđu u domet da i ja zapucam - a moj domet je baš, baš mali). :)

Polako bre, mnogo pitanja za jedan post. :)

1.
Osnovu svake posade ti čine: Kapetan (BO) i 2 Gunnera, svi ostali mornari ti dođu kao pomoćno osoblje. Kada sa kapetanom dođeš do 12 nivoa biraš naciju za koju ćeš da igraš. Odmah da naglasim da svaka odluka vezana za mornare ne može kasnije da se promeni, tako da 3 puta misli jednom klikći.

2.
U gornjem desnom uglu odabiraš luku u koju hoćeš da odeš (KM, US, UK, IJN). Svaka nacija ima svoje prednosti i mane.

3.
Blitzkreig tip igre dozvoljava da učestvuju brodovi na kojima je posada manja od 60 lvl-a, dok GB nema to ograničenje. GB2 su trenutno suspendovali dok ga ne izbalnsiraju.

4.
Generalno što se topova tiče u 80% ideš na topove što većeg kalibra i što većeg dometa, sve zavisi od mornara tj njihovog nivo, jer kako tvoji gunneri prelaze nivoe tako dobijaš sve više i više novih topova.

5.
Deck oklop (palubni oklop) te štiti od granata koje padaju pod većim uglom, dok belt oklop (pojasni) te štiti od granata koje pogađaju stranu broda (uglavnom vatra iz blizine). Za početak batali oklop pošto na brodovima manjim od krstarice nema neku primenu.

OK da se ne bi pravio ovde pametan bolje sami da pročitate manual-e:
http://trainworld.us/nf-guides/
http://www.navyfield.com/

Inače igra je mnoooooogo mnooogo kompleksnija nego što izgleda na prvi pogled i dok ne uđete u štos trebaće vam malo vremena, ali naglašavam još jednom za svako ozbiljnije igranje morate da naučite manual gađanje.

Inače bilo bi lepo da ostavite ovde koje nikove koristite u igri pa da vas dodam u prijatelje i da vam pomognem ako se sretnemo negde na pučini. :wave:

Ja sam DandyOne, ali nisam instalirao onaj Xfire ili kako se već zove ono chat čudo.
Nego... čemu služi onaj comm officer?

*** kako se ubedačim kada uđem u grand battle i vidim one behemote kako zvekeću okolo, a ja uradim pljuc pljuc ponekad :p
Zapravo sam se koncentrisao na blisku zaštitu nosača aviona i ne trudim se mnogo da se ističem pa često i preživim bitku :D

Upravo sam ukapirao da brodske mine mogu da se koriste samo ako ih kupiš za prave pare u njihovom shop-u...
Damn... a baš sam se bio naoštrio da malo naminiram one nadmene Battleship-ove koji ne mogu da detektuju mine :p

Razmišljam u kom pravcu da idem kada konačno stignem do nečeg većeg od destroyer-a i tek sada sam ukapirao koliko zapravo ima posla oko nosača aviona. Uopšte nije fire&forget :p
Možda krenem na podmornice... hm...

Ma za početak teraj klasiku, idi na BB jer su oni srž igre. Nosači ti ovde dođu kao support jedinice. Jeste da mogu da odluče partiju, ali su ipak BB-ovi ti koji nose bitku.

Preporuka za početak je da ideš na UK BB. Najlakši su brodovi za igranje.
Svaka nacija ima svoje + i -

UK - Oklop i precizne topove, dok su im brodovi spori i brzina paljbe nije neka.
UJN - Velika brzina paljbe i dobro naoružani brzi brodovi. Isti su napravljeni od papira :)
KM - Domet, domet i domet topova, ali su isti prilično neprecizni.
US - Niti smrdi, nit miriše. Sve osrednje.

Zaista odličan tutorial. Nisam još uvek sve pročitao, ali mnogo toga mi je sada jasnije. Onaj desni klik na recruit dugme za max out mornara u grupi je prajsles :D

Ja već odlučih da furam nemce. Imam još fore da odlučim šta ću kada napredujem, tek sam na DD-ovima.
Nego koliko vidim CV-evi su mnogo bitni kod GB sukoba. Zbog scouting-a, a bogami i oni bombarderi umeju da skokaju BB samo tako.

Umeju, ali dobar igrač BB, ako zna da koristi AA može da poskida formacije i formacije bombardera, a da ne govorim da bi potopio BB5 ili BB6 treba ti jedno 4-6 formacija DOBRIH bombardera. Najveća uloga nosača je da uskrati neprijatelju mogućnost izviđanja i da ih ustvari drži u mraku, tada BB mogu da završe posao, jer ono što ne vidiš ne možeš da gađaš.

Probaj nemce, samo nemoj da kažeš da te nisam upozorio. Mnogo su pipavi za igranje, to pogotovu dođe do izražaja kada pređeš na lake krstarice.

Nadam se da si do sada provalio statove za mornare. Ako hoćeš baš dobru posadu moraš ili da rollaš dosta mornara dok ne dobiješ nekog dobrog ili da kupiš elite sailors.

Ja cepam japanske podmornice i mnogo mi se dopada. Samo strpljenje i 2-3 BB padaju po rundi. Totalno drugaciji dozivljaj od napucavanja topovima, sacekas da ih neko nacne ili skine "bulk" i par torpeda ih salju na dno. Da ne pricam kako je dobar dozivljaj kad se udruzis sa jos 2-3 podmornice - wolf pack. :D

Nadam se da si do sada provalio statove za mornare. Ako hoćeš baš dobru posadu moraš ili da rollaš dosta mornara dok ne dobiješ nekog dobrog ili da kupiš elite sailors.
Upravo sam sinoć bistrio taj deo tutorijala :)
Za sada još uvek furam onu inicijalnu posadu koju sam dobio, pošto sam na malim brodovima i ne treba mi više.

Poslednja izmena:
Ja pokušavam da se uhodam sa ručnim nišanjenjem, polako napredujem u tome, vežbam na trening misiji broj 5 (još uvek ne uspevam da potpoim dovoljno brodova za 8min, ali nišanjenje se popravlja :) )

Jedna od retkih igara koja mi se dopala u poslednje vreme :)

Slažem se :)
Meni polako ide sve bolje nišanjenje. Mnogo je lakše kada shvatiš da ti zapravo trebaju dve glavne elevacije, jedna za direktno gađanje i druga za "lučno" i uz male modifikacije oko ta dva ugla možeš da pogodiš bilo šta duž linija nišanjenja. Takođe je bitno da se navikneš da koristiš ubrzanje kod nišanjenja (CTRL ga uključuje) jer je prebacivanje topova i generalno sve što radiš sa njima mnogo brže. Onda kada treba da napraviš neka finija podešavanja samo držiš SHIFT za sporije kretanje topova.
Trenutno vozim Z99 i mnogo je dobar razarač :)
Imam 4x2 topa popriličnog dometa i u par navrata sam potopio krstarice u direktnim dvobojima kada su bile već načete.

Ipak sam se zagrejao da krenem kasnije na podmornice :p
Čitajući malo po forumima ukapirao sam da su njih ubacili u igru relativno skoro, tako da nema baš toliko mnogo ljudi koji imaju bolesne nivoe na njima.

Poslednja izmena:
Slažem se :)
Meni polako ide sve bolje nišanjenje. Mnogo je lakše kada shvatiš da ti zapravo trebaju dve glavne elevacije, jedna za direktno gađanje i druga za "lučno" i uz male modifikacije oko ta dva ugla možeš da pogodiš bilo šta duž linija nišanjenja. Takođe je bitno da se navikneš da koristiš ubrzanje kod nišanjenja (CTRL ga uključuje) jer je prebacivanje topova i generalno sve što radiš sa njima mnogo brže. Onda kada treba da napraviš neka finija podešavanja samo držiš SHIFT za sporije kretanje topova.
Trenutno vozim Z99 i mnogo je dobar razarač :)
Imam 4x2 topa popriličnog dometa i u par navrata sam potopio krstarice u direktnim dvobojima kada su bile već načete.

Ipak sam se zagrejao da krenem kasnije na podmornice :p
Čitajući malo po forumima ukapirao sam da su njih ubacili u igru relativno skoro, tako da nema baš toliko mnogo ljudi koji imaju bolesne nivoe na njima.

Veruj mi viđao sam likove sa podmornicam 100+ nivoa. Kada jednom zarone ne vidiš ih do kraja partije. :) Da podmornice su ubačene pre jedno 6-7 meseci i još uvek fale Tier 4 podmornice.

Osim ako niste USN batalite gađanje pod velikim uglom. Prvo granate lete duže, pa samim tim protivnički brod ima više vremena da se pomeri, a takođe ima da se bagujete kada prebacujete na gađanje ispod 45 stepeni.

Z99 je jedan od najboljih razarača u igri. Meni lično je draži japanski Tsukikei koji nema torpedne lansere, ali zato ima 5 dvocevnih 5,5 in topova koji imaju i veći domet i veći dmg od nemačkih 5.9 in.

Poslednja izmena:
Zašto da batalimo gađanje pod velikim uglom? Ja sam sjajno kalibrisao svoje nišanske sprave i tačno mi kada pucam pod uglom od 45 stepeni granate padaju na kraj nišanskih linija :p
E onda kada mi neki brod priđe bliže, samo sjurim cevi na neku vrednost između 5 i 10 stepeni u zavisnosti od udaljenosti i to je to :)

Ha! Upravo sam provalio da kada klikneš par puta desnim dugmetom na Bridge Operatora možeš da dobiješ statistike o damage-u koji si do tada napravio :)
Za sada sam potopio:
FFx1
DDx13
CLx4
CAx3
BBx1 :p

Inače sam najviše štete naneo teškim krstaricama. Kapiram da su velike mete, a nisu toliko oklopljene kao Battleship-ovi.

Nisam mislio na ugao od 45 stepeni. Pojedini topovi mogu da pucaju i do ugla od 85-90 stepeni. To se zove HA (High Angle). Otprilike ti dođe isti domet kada pucaš na 20 stepeni i 70 stepeni, samo što kada granata pogodi pod uglom od 20 nanosi 350 dmg, a kada pogodi pod uglom od 70 nanosi oko 800 dmg (u slučaju USN duala od 6in). Najveći topovi koji mogu da HA su britanski 8in duali koji kad zabodu kako treba umesto regularnih 500-700 dmg u HA nanose i preko 1200 dmg :zgran:. Jedini je problem pogoditi brod na taj način.

Granata nanosi veći dmg ako pada na metu pod većim uglom, tako da sa većim brodovima treba da se trudiš da neprijatelja gađaš na svom max dometu (to pogotvu važi za CA i BB).

Inače moj najuspešniji BO (jedan od 5 BO) ima sledeći skor:

FF 40
DD 523
CL 719
CA 406
BB 795
CV 248
SS 55

Trenutno je na 96 nivou. :)

Poslednja izmena:
Kuku...
Osećam se... junošasto :(

Svaka čast :p

*** ja kad sam počinjao nisam imao predstavu po kom kriterijumu da izaberem, pa sam kliknuo na prvi, tj. Arizonu.

Ok lepo se igraj tamo. Većina igrača sa naših prostora je na New York-u. To objašnjava zašto te nisam našao u spisku igrača.

Vrh Dno