Šta je novo?

Navigon 4310 max i Igo mape

Milanche

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2002
Poena
619
Dobio sam ovaj uredjaj sa mapama 40 zemalja evrope.Poseduje 2 Gb interne memorije i slot za SD karticu.
Posto je Srbija pokrivena sa tricavih 6-7%,pokusao sam da ubacim Igo mape i nateram uredjaj da radi sa Igo softverom.
Medjutim do sada nisam uspeo.Da li je neko uspeo da pokrene ovaj uredjaj sa Igo mapama ili uredjaj slicnih karakteristika (Navigon 43xx,33xx....)?
Svaka pomoc i usmerenje dobrodosli.

Vidim da je tema od maja ove godine, ali ipak da odgovorim, a mozda jos nekome pomogne.

Uspeo sam ja da ubacim iGO 8.3, iGO Amigo, TomTom 7.3 i Navigon 7.43 i to sve zajedno na jednu karticu od 8gb.
Mislim da bih mogao da stavim jos i sygic mobile, ali nema potrebe i ove 4 su previse.

Sve sto ti treba je program "updateme", kojeg ces raspakovati na praznu karticu pa onda upaliti navigaciju. Okacicu rar u attachment, pa ko hoce neka proba.

Posle samo na karticu dodas foldere sa navigacijama i pokrece koju hoces.
Malo je teze naci odgovarajuce programe(navigacije) koje rade sa 4310, ali ako nekome treba, stavicu i to na rapidshare(bez mapa) ove koje ja koristim.

Prilozi

• UpdateMe.jpg
    UpdateMe.jpg
    28.6 KB · Pregleda: 595
  • Navigon IGO8.rar
    205.1 KB · Pregleda: 1,459
Sad sam video da je neko odgovorio na temu.Uspeo sam da otkljucam 4310, ali nisam uspeo da pokrenem neku navigaciju, tj da igo8 pronadje prijemnik.
Navigacija mi trenutno nije tu, al cim je dobijem nazad probacu tvoje reseenje pa cu javiti.Jel to znaci da tebi sada sve sjajno radi na Navigonu 4310?

Naravno da radi, ima nekih ogranicenja ali to nije strasno.

Recimo, na TomTom-u i Igo8 ne pokazuje jacinu signala i koliko satelita je uredjaj pronasao. Na Igo8 ne radi jos i Tmc.
Sve ostalo radi kao i kod originala.

Jedini veci problem, po meni, je kad se startuje Navigon, ne moze se izaci direktno u meni.
Prvo se mora uredjaj ugasiti, izvaditi kartica, upaliti i onda opet ubaciti Sd karticu.

Kod ostalih navigacija moze da se izadje sasvim normalno u "updateme" meni!

Pozdrav i Srecno!

jeste li uspeli da rešite problem sa povezivanjem sa gps prijemnikom na u IGO-u.

Port treba da bude 7 a brzina 57600.

Inace, Igo Amigo pronadje automatski gps prijemnik, dok na tomtom-u mora isto manuelno da se podesi.

edit:

Evo okacio sam na rapidshare amigo, pa ko hoce neka me kontaktira na pm, jer nisam siguran da se ovde smiju ostavljati rs linkovi!

Poslednja izmena:
Probaj iGO Primo, mnogo je bolji od Amigo.

Ko ima problema sa pronalazenjem GPS recivera u navigon pna uredjajima, neka proveri koji windows ima.

Pre neko vece sam hteo da ubacim drugaru u Navigon 3310 max igo i nisam uspeo da namestim gps prijemnik.

Posle malo googlanja, pronasao sam na jednom forumu da ako uredjaj ima instaliran windows ce 6, potrebno je na karticu staviti program noniGPS.

Ja nisam uspeo ni sa njim da pronadjem odgovarajuci port i brzinu, mada dosta njih na tom forumu tvrdi da radi odlicno.

jeste win ce 6.0 je sistem.
Jel mozes ovde ili na pm da mi posaljes tacnu oznaku igo8.3.xxxxx koji tebi radi i na pm mi posalji link za amigo.bez mapa, naravno.

isti problem, jeste win6, ako neko ima taj nonigps neka okaci link.

Ko ima problema sa pronalazenjem GPS recivera u navigon pna uredjajima, neka proveri koji windows ima.

Pre neko vece sam hteo da ubacim drugaru u Navigon 3310 max igo i nisam uspeo da namestim gps prijemnik.

Posle malo googlanja, pronasao sam na jednom forumu da ako uredjaj ima instaliran windows ce 6, potrebno je na karticu staviti program noniGPS.

Ja nisam uspeo ni sa njim da pronadjem odgovarajuci port i brzinu, mada dosta njih na tom forumu tvrdi da radi odlicno.

Probaj sa iGO 8.3, u opciji za GPS prijemnik imaš auto-detect, dobićeš port i port speed ;)

Ajde jedno pitanje,kako se ulazi u win ce na ovom uredjaju nikako da skontam mada meni treba za model 7310 ali valjda je to isto..

Probaj sa iGO 8.3, u opciji za GPS prijemnik imaš auto-detect, dobićeš port i port speed ;)

Ja imam navigaciju vdo dayton i kada stavim auto detekciju, on sve nadje uredno, ali nece da pronadje signal, pa mi je ikonica uvek crvena. Imao sam 3 komada, na ovim ostalima je radilo normalno. Moze li da bude do hardwera?

Nazad
Vrh Dno