Šta je novo?

Navigacije vs navigacije na mobilnim telefonima

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Kolika je razlika u kvalitetu klasicnih navigacija koje se krecu od 5 pa do 15.000din i u navigacijama koje se nalaze u mobilnim telefonima?
Konkretno se misli na android telefone sa dijagonalom ekrana od 4 inca pa na gore i sa dualcore procesorima od 1ghz pa na gore i sa ram memorijom od 1gb.
Nesto gledam klasicne navigacije,sve imaju neke procesore od 500 pa do 70mhz i nesto malo ram-a u sebi.
Kakva je razlika u tom gps prijemniku koji se ugradjuje u jedne odnosno u druge uredjaje?

Ako si taxista kupi navigaciju klasicnu, ako nisi onda ti je tel dovoljan sto se navigacije tice...

sto se samog navigiranja tice, nema nikakve razlike ako se korisiti ista platforma sa istim mapama.
samo sto se na navigaciju ne mozes javiti na poziv :p

Ako ti je navigacija potrebna povremeno, telefon je po mom misljenju uvek bolje i lakse resenje. Ako ti je u opisu posla nekoliko sati za volanom (taxista, npr. kao sto rece Seizmos) uzmi navigaciju.
Kakva je razlika u tom gps prijemniku koji se ugradjuje u jedne odnosno u druge uredjaje?
Desava se da telefoni imaju bolji GPS "prijemnik" u sebi u odnosu na navigacije. Sve to zavisi od slucaja do slucaja a kako nisi naveo konkretne modele telefona i navigacija...

Da se ja pitam radije bih u tom slucaju uzeo telefon pre nego navigaciju.
Koliko cesto si u automobilu a da ti je potrebna navigacija?

Pa nije meni potrebna navigacija bas svaki dan,ali bih voleo da kad je upalim da radi posteno! Trenuto imam samsung innov i garmin u njemu,uopste nisam zadovoljan kako to sve radi. Posto ova dva modela telefona koje sam naveo imaju dobre procesore i dosta rama plus velik displej,pretpostavljam da je to druga prica?

Pre neki dan sam išao van BG, koristio sam NDrive na Nokiji i sjajno me je služio. Tačno je radio, izračunavao putanje kako treba, na vreme javljao gde treba da se skrene, prepračunavao putanju u letu usled radova na putu. Svo to vreme je na telefonu radio i SymDVR i snimao put (za svaki slučaj). Posle oko 4 sata je morao da se priključi na punjač.

Garmin na telefonima jeste pomalo nesrećno rešenje. Garmin je napustio tu koncepciju i više ne pruža podršku za telefonsku navigaciju te sve to može biti uzrok da si nezadovoljan kako ti je radio na telefonu.

Za povremena korišćenja, navigacija na savremenom smart telefonu je sasvim dovoljna za većinu korisnika. Telefon ima i tu prednost što može da koristi mrežu mobilne telefonije da se brže locira i uhvati fix, što samostalne navigacije ne mogu.

Najbolja opcija je po meni navigacija na tabletu. Ima tableta tipa GoClever T76GPS http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/goclever_tab_t76gps-19505 koji nude i tablet i navigaciju za 100eu. Bolje navigacije su ti 60-70 eu, a one od 7" od 70 do 90. Za koji evro više dobija se i navigacija i tablet. 7" inca po meni nije previše, za razliku od 10" tableta koji su po meni preveliki. Par puta sam koristio tel. kao navigaciju pa kada me neko pozove izađe iz IGO-a. Ovako takvih problema neće biti.

Najbolja opcija je po meni navigacija na tabletu. Ima tableta tipa GoClever T76GPS http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/goclever_tab_t76gps-19505 koji nude i tablet i navigaciju za 100eu. Bolje navigacije su ti 60-70 eu, a one od 7" od 70 do 90. Za koji evro više dobija se i navigacija i tablet. 7" inca po meni nije previše, za razliku od 10" tableta koji su po meni preveliki. Par puta sam koristio tel. kao navigaciju pa kada me neko pozove izađe iz IGO-a. Ovako takvih problema neće biti.

Pa za ozbiljnu upotrebu navigacije kada je zaista potrebna mislim da nije prijatno nešto od 7" sto stoji na šoferki(ako i postoje držači...),zaklanja vidik i baca svetlost(koliko god ona bila prijatna-noćni mod)... Hmmm.
Meni posao NAVIGACIJE(dakle vođenja od mesta A do mesta B kada ja to ne znam) odrađuje kineski Blueberry od 3.5" plaćen 30eur! A android telefon je uvek tu za slučaj nužde. Malo smo se svi udaljili od SUŠTINE NAVIGACIONOG UREĐAJA... Pored desetine all in one gedžeta to smo počeli očekivati i od navigacije... Navigacija postaje još jedan puštač filmova,muzike...

Nazad
Vrh Dno