Šta je novo?

NAV - update

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Kazite mi, molim vas, da li NAV moze da se update-uje rucno... kao sto se za KAV to radi, ili mora da se koristi LiveUpdate/Intelligent Updater?

Poslednja izmena:
Bas zato sto sam bio, i nista mi nije jasno - zato i pitam. Sve sto sam uspeo da vidim je LiveUpdate i Intelligent Updater. Ja to necu.
Hocu da skinem par stotina kb, raspakujem gde treba i zavrsena prica. E to ne mogu da nadjem.
Ako postoji pokazite mi prstom.

Hvala.

Nortonov update je nesto veci, mislim da je oko 3 - 4 MB.
Doduse, skidao sam ga samo par puta.

Sta, to sto sam ja zamislio ne moze s NAV!?
Znaci, jedino LiveUpdate i Intelligent Updater dolaze u obzir?
Kako ljudi koji imaju dial-up veze update-uju NAV?

Mislim da su Updateovi (kumulativni) dostupni na ftp.symantec.com u obliku .exe fajlova.

Edit:

Izvinjavam se, nisam video prethodne odgovore, kucao sam poruku off-line.

Poslednja izmena:
minketa je napisao(la):
Sta, to sto sam ja zamislio ne moze s NAV!?
Moze, al je fajl veci.
minketa je napisao(la):
Znaci, jedino LiveUpdate i Intelligent Updater dolaze u obzir?
Da. Ja koristim LiveUpdate i radi ok.
(taj drugi program mi nesto nije poznat)

minketa je napisao(la):
Kako ljudi koji imaju dial-up veze update-uju NAV?
Pogledaj prethodan odgovor, nhf. :d

cekaj mene interesuje koja je prednost manuelnog updatea uodnosu na live update

Pa, kad radis live update onda ti se prvo proverava licenca za LiveUpdate. Ne licenca za NAV, vec za LiveUpdate. Tako sam bar ja shvatio... da se NAV i LiveUpdate posebno placaju. Kad skines Intelligent Updater, i pokrenes, isto tako se prvo proverava validnost licence, pa ako to prodje onda te pusta da zavrsis to sto si naumio.

Pomislio sam da ako se covek prihvati da radi rucno update - ne mora da plati LiveUpdate.

Kumulativni update nije lose skinuti s vremena na vreme cisto zbog eventualnih reinstalacija ili update-a na vise masina (narocito onih neumrezenih)...

Da, taj prvi kumulativni update je veci. Mislim, ako alat izadje u septembru 2003. a ti uradis instalaciju u maju 2004, kumulativni update ne moz' da bude 100K pa da se ubijes.

Je li, a to sto zovete 'kumulativni update' je l' to u stvari Intelligent Updater, ili nesto trece?

minketa je napisao(la):
Je li, a to sto zovete 'kumulativni update' je l' to u stvari Intelligent Updater, ili nesto trece?
Kumulativni update obicno obuhvata neki duzi period (tipa mesec dana, 3 meseca, pola godine...), mada KAV na primer izdaje dnevne i kumulativne nedeljne, mesecne...

Kad je NAV u pitanju kumulativni update podrazumeva kompletnu definiciju virusa (znaci, cela baza), i vremenom samo raste 😀
Secam se vremena kad je to bilo ispod 1MB, pa i nije bio neki veliki problem da se skine (inace, tad je i Live Update svlacio isti taj fajl :d), ali je sada narastao na ~4MB sto je vec previse za dnevni update (bar za vecinu korisnika u SCG :wall🙂...

A mene interesuje sledece: NAV 2003 koji trenutno koristim mi istice u avgustu ove godine. Imam i NAV 2004 koji zelim da instaliram posle toga, za sledecih godinu dana, pa me interesuje da li mogu bazu virusa da zadrzim iz 2003 ili moram ponovo sve da skidam? Ako moram sve da skidam, koliko ce to biti? To mi nikako nije jasno, jer ortak koji je instalirao 2004 kaze da ne moze da se koristi stara baza i kada je isao na auto update on mu je skinuo nekih par mega, a ja sam do sada skinuo megabajte i megabajte definicija.

Deo tih megabajta koje si skidao sa 2003 je vec sadrzan u 2004 paketu. Ako je 2003 izasao godinu dana pre 2004, onda logicno ovaj drugi ima celu godinu dana manje za 'sustizanje'.

Opet, 2004. se pojavio pre par meseci, znaci u svakom slucaju mi ne gine skidanje par mega...

Znaci, ne moze da se sacuva baza?

Taj Inteligent updater je ustvari kumulativni update. Ja tako radim update stalno.

Nazad
Vrh Dno