Šta je novo?

Nativna podrska za titlove preko DLNA?

nikola2004mkd

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2004
Poena
620
Planiram da uzemem novi i veci TV i externi LAN HDD i da sve to povrzem u DLNA tako da ne mora PC da bude stalno ukljucen. E sada posto ovi externi HDD iako imaju ugradjeni DLNA server u njih ne verujem da mogu da transkodiraju film od 1080p i da ubace titl u njega, treba mi preporuka za neki TV koji nativno podrzuje prevode preko DLNA. Verujem da Samsung je jedini pa me interesuje koje opcije postoje kod njega u vezi sa titlom preko dlna. Dali postoju mogucnost da se promeni subtitle codepage pa da pokazuje i kirilicne i laticna slova, dali postoji mogucnost da se podesi vicina na font i sl. stvari?

Ume I LG iz 2012 da prikaže titl bez transcodinga, samo malo ružno radi u 3d modu.
Što se naših slova tiče, prebaci titl u utf-8 i snimi ga sa istim imenom kao i film. Na ovaj način i tv i android playeri prikazuju titlove potpuno ispravno bez ikakvih podešavanja kodnih strana u playeru ili tv-u.

A kakva je situacija sa velicina fonta? Jer mogu da menjam velicina fonta?
I jos jedna stvar. Dali je DLNA podjenako resena i kod blueray playera? Konkretno, prijatelj poseduje Samsung BD-F5100 pa mogu da idem kod njega da proverim kako stvari rade ukoliko je isto kako i kod TV?

Kod mene TV renderuje titl i mogu da menjam boju i velicinu fonta. Sve je do playera... ako ume da dekodira titlove i da ih iscrta onda imas mogucnost da menjas font i boju. Ako TV ne poseduje mogucnost prikaza titlova, onda DLNA server ima 2 opcije:
- da renderuje titl u subpicture format koji ce player (TV) da prikaze
- da renderuje titl i da ga zalepi na frejm i da onda sve to kompresuje i posalje TV-u cime se gubi na kvalitetu.

Ne znam kako funkcionise kod BR playera.

Koji TV imas? Ako nije smart, a ipak je HD (Wide) mozda mozes da kupis neki od android TV stik-ova. Na njega stavis player a negde napravis windows shared folder i onda sa Androida gledas film. Android je preko HDMI zakacen na tv. Mozes da ga kontrolises sa drugog Android telefona ili da kupis neku wireless tastaturu i misa.

Pa mislim da uzemem novi, veci TV. Sada imam DLNA preko PC na koji imam instalirano KooRaRoo, i blueray i sve je OK, dobijam prevode na sve filmove ali PC treba da bude stalno ukluceni i a postaje stvarno bucan kada reencodiruje 1080p film za da nalepi prevod na njega, a ne verujem da mrezni hdd moze da sve ovo odradi.
Razmisljao sam za te kineske Androide ali sam stick+remote kosta koliko i jedan blueray (ne interesuju me ostale mogucnosti ove playere) a ne mozes da pogledas nista sa DVD i BlueRay disk (bar ne dok ne ih snimis na hdd).

Heh... ja se ne secam kada sam zadnji put pogledao nesto sa DVD-a. Cak i kada klincim kupim DVD sa crtacima, odmah ga ripujem i stavim u folder sa ostalim crtacima a DVD sklonim od njih, jer ce pre ili kasnije da ga izgrebu i uniste.

Imam pitanje, zapravo treba mi savet. Imam neki ZTE ruter sa USB portom i raspberry Pi. Ono sto hocu da napravim je da ubodem usb flash/externi disk u ovaj USB port na ruteru i gledam film na raspberry-ju. Sinoc sam uspio uraditi mount drajva na ruteru i sad imam media server vidljiv u LAN-u medjutim kad pokrenem film nema titla (iako se zove isto i nalazi na istom mestu gde i video) jednostavno se ne ucitava. Probao sam i sa racunara i ista situacija u VLC playeru se ucita video bez titla, a kad odem da vidim sadrzaj media servera ne vide se .srt fajlovi niti u jednom od foldera koji se nalaze na media serveru.

da li mozes preko RPi(KODI.OpenElec)da potrazis deljeni folder kao SMB protokol,ne kao DLNA...ja tako koristim moj NAS Server...i rade mi titlovi....

Nazad
Vrh Dno