Marko94
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 16.10.2012
- Poena
- 170
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Zamenio sam procesor i7 950 sa Xeon x5670 na ploči Asus p6x58D-e. Prvi problem je bio taj da mi 12GB rama prikazuje kao 8, pa sam očistio CMOS, pa mi je prikazao 4, pa onda 6, pa 10 pa sad stoji na 12GB i ne diram ga. Nakon toga isprobao sam ga na kloku od 4.2GHz na kom je bio prilično stabilan sistem u normalnom radu i korišćenju Aftera i Premiere-a. Kasnije pokrenuh Prime95 da bih bio siguran da je 100% stabilan klok, i nakon neka 3 sata je pukao program, samo to znači bez restarta. Sutradan je počeo nasumično da se restartuje u toku rada, nezavisno od toga šta radim i koliko je opterećen sistem. Cinebench R15 prolazi bez problema. Spuštao sam klok u nadi da će postati stabilan međutim isto se dešava čak i na fabričkom kloku od 2.93 Ghz.
Napajanje je Thermaltake Smart SE 730w (87% efficient), relativno novo, 3 godine i neki mesec. Pored procesora jedini dodatni potrošač je Asus r9 380, ali kapiram da je dovoljno jako napajanje. Hlađenje Noctua NH D15 sa 2 ventilatora plus još 3 na kućištu, dakle ne pregreva se, temperature su na stok kloku ispod 50c, dok je na 4.2 blago prelazio 70c ( maksimalne pri opterećenju od 100%).
Da li neko zna šta može biti problem i kako da ga rešim? Unapred hvala ljudima dobre volje, svaki savet je dobrodošao!
EDIT: Ovako to vidi Windows, uz svaki restart ima 4-5 ovih grešaka, prva je Kernel-Power ID41

Napajanje je Thermaltake Smart SE 730w (87% efficient), relativno novo, 3 godine i neki mesec. Pored procesora jedini dodatni potrošač je Asus r9 380, ali kapiram da je dovoljno jako napajanje. Hlađenje Noctua NH D15 sa 2 ventilatora plus još 3 na kućištu, dakle ne pregreva se, temperature su na stok kloku ispod 50c, dok je na 4.2 blago prelazio 70c ( maksimalne pri opterećenju od 100%).
Da li neko zna šta može biti problem i kako da ga rešim? Unapred hvala ljudima dobre volje, svaki savet je dobrodošao!
EDIT: Ovako to vidi Windows, uz svaki restart ima 4-5 ovih grešaka, prva je Kernel-Power ID41

Poslednja izmena: